Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Како што ти кажа и Блек грл, на своја рака немој лекови никакви. На природна база до сеа неам слушнато нешто дека помага за ддимери...знам дека во прво тромесечие често даваат аспирин 100 за превенција од хиперкоагулација, покасно и клексани... Консултирај се уште утре со твојот гинеколог, немаш друго решение во моментов...

2. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Јaс д прaшaм тoa диметри сркoј требa дa испитa?кoгa се испитувa.мене мaтичниoт ништo ми немa кaжaнo a се си е вo ред сo бебе си рaсти крнa сликa ми е се супер.пa дa знaм aкo не дa му спoмнaм и јaс кoгa ке oдaм нa кoнтрoлa.или aкo имa пoтребa ке кaже oн

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    И јас немам испитувано

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    А скриен шекер имaш испитувaнo?

5. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Jas ispitav na svoja raka vo 6 nedela i dobri bea i tolku od togas. T.e. ne na svoja raka tuku sama si pobarav upat od maticnata, pa sreka mi dade poso ne se zamara so nisto.
    Ona sto se sekavam e deka od transfuziologija mi rekoa deka vo bremenost toleriraat mnogu visoki vrednosti, vo zavisnost od gestaciskata nedela. @mikimaus123

6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.064
    Допаѓања:
    36.399
    Јас немам испитувано ниту д димери ниту скриен шеќер. Не знам дали гинеколозите според нешто гледаат дали е потребно да се испитува или секоја трудница би требало да испита. Јас според мене мислам дека нема потреба од толку многу испитувања, зборувам лично за себе. Јас немам ниту крв испитано, ниту мокрача, не знам и колку е битно тоа, утре сум на контрола па ќе го прашам гинекологот за овие испитувања.

7. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Јaс мнoгo му верувaм нa мoјoт мaтичен.мн е дoбaр тaкa дa си велaм aкo имaше нештo ке ме испрaтеше.вaкa ништo не превзрмaм нa свoјa рaкa.и нa привaтнo oдев ништo ми немaт спoмнaтo дa не знaе чoвек штo дa прaви :)

8. mikimaus123

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Зa крв мoрa секoј месец сепaк дa се види железo не железo пaк крв е другo.зa скриен шекер прaшaв ми рече aкo е кренaт шекерoт нa крвнa сликa или aкo имa мнoгу плoдoвa вoдa тoгaш ке сме испитувaле.a зa д диметри ми немa ништo спoмнaтo

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Od pred nekoja godina se plus vovedeni nekoj ispituvanja kaj sekoja trudnica. Matichni kako matichni ne sekogash se azurni i se zamaraat. Se slozuvam deka najubavo e kako porano nosto ne ispituvale i bile pomirni psihicki. Sega e obavezno sekoj mesec da se pravi krvna slika, mokraca i urinokultura. Od 24ta do 28ma nedela se pravi skrien sheker. D-dimeri se ispituvaat po ednas vo sekoj trimestar. Skrininzite i pregledite kaj maticnite ili privatno i brisevite. So ova se namaluvaat odredeni problemi kako kaj bebeto taka i kaj majkata. Jas sve od ova pravev i site sto gi znam pravele i pravat. Isum za toa da se pravi za da sum mirna psihicki.

На menelele, Natasa. P, winter flower и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Д димери немам иапитувано ни во прва бременост па ни сега еве сум осми месец,а гестациски шекер да

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    I jas odam na privatno,vo remedika mi ja vodat bremenosta, a doktorot mi rece da gi napravam 1 nedela otkako gi napraviv :))

12. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    @mikimaus123 јас ддимери испитував во 18+2 поточно завчера, меѓутоа докторот сам ми кажа за ова и ми даде упат за на трансфузиологија, инаку и јас поим немав што се и кога се испитуваат и дали треба јас да ги правам! утре ќе одам кај него па да видиме што како ќе каже мислење за резултатите :)

13. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Леле мешиња, не можам гладна да седам 5 минути. Штом огладнам одма почнува да ми се лоши. Има некој слично искуство? Мачнините нели се предизвикани од храна, а не за храна? :D

На menelele и Natasa. P им се допаѓа ова.
  14. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Mene mi e loso I bez hrana, no I koga ke jadam odma loso. Sekogas loso. Neznam ni koga ke prestane.

На Seduction му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    @Stara @SophiaBella И јас бев таква на почетокот ми се лошеше и од храна и за храна ама јас и плус повраќав. Кај мене мачнините престанаа некаде 3 месец мислам :D

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас се надевам на ова ќе остани, оти од повраќање си имам фобија и ме фаќа паника. Вака барем се стабилизирам штом јадам. Сепак мислам дека ми е уште рано, ќе видиме како ќе биди натаму.

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Еве мене прв пат ми се случува во бременоста, пред неполн час јадев ( читај се претупанив) и сега ми кркорат црева за јадење, па претурам по грицките :)

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    I za hrana se. Zatoa se sovetuva nautro da.se jadat krekeri.uste pred da se stane od krevet. Kiselinite.se jaki te nagrizuvaat i ti se losi. Kaj mene vakvata sostojba traese 9 meseci :) Potkasnuvaj nesto lesno celo vreme da go lazis zeludnikot.

На Stara, Bebulleee, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.064
    Допаѓања:
    36.399
    Јас од сабајле прво што правам е јадам некое овошје за да не ми се слоши. Ако не јадам и не дај боже излезам надвор мислам дека ќе паднам во секој момент. А за останатиот дел од денот немам никаков проблем.

На Bebulleee, Natasa. P и SophiaBella им се допаѓа ова.
  20. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Иста бев во првото тромесечие и во двете бремености. Значи штом почне да ми се јаде тоа е до слошување. И тоа имав одбивност од некој типови на храна, па си знаев што смеам. Пример сабајле пред да излезам за на работа превентивно банана јадев зошто ако ми се пријаде во автобус готова сум.:sweat: и во ташна обавезно некои крекери или бисквити носи си за прва помош.:)

На Stara, Natasa. P и SophiaBella им се допаѓа ова.