Вака пишувало: potkozno enoxaparin 4000 anti-Xa IE/0,4 ml 2x1 7 dena. Не знам зошто толку ми се покачиле димерите, пред 26 дена беа 500, сега 1955 Девојки што мислите зошто толку се покачиле тие димери, си мислам дали зашо цело време јадам многу благо и мрсно , посебно овие неколку недели, и дали ако ништо не превземам ќе му смета нешто на бебето? Инаку 37ма недела сум,поздрав
http://www.perinatology.com/Reference/Reference Ranges/D-Dimer.htm Во трето тромесечие нормална е таа бројка. Односно во близина на нормалата, но не е многу страшно. Побрзо посоветувај се со матичниот гинеколог, тој знае најдобро во овој случај.
и мене ми се високи ги пратам секој месец.и тоа со боцнат клексан ги испитувам па пак ми се на горна граница ама битно во граница се.ќе се боцкам до крај и тоа е.таков ти е организмот нема врска со храна и слично.јас не јадам ни благо ни мрсно ни сум дебела по природа па ете.иначе д-димерите го покажуваат протокот на крвоток во матката што е најбитен за харанење на плодот.јас носам две па еве секоја контрола се поголеми недели од неделата што сум.слушај трансфузиолог а можеш да прашаш и гинеколог и ич не се секирај.ќе се боцкаш и се ќе е во ред.кисс
Не се секирај. Едноставно организмот така ти реагира. Ако пишал трансфузиолог клексани боцкај .ќе ве обучат во амбуланта и после сами дома, може мт да те боцка да не одиш два пати дневно. Ќе си ги купуш од аптека и чувај си фискална со сметкопотврда, резултат од трансфузија и потврда од матичен гинеколог за после да поднесеш во фондот да ти ги вратат 70 посто од парите. Со првата бременост од 32 недела до крај се боцкав и уште некој ден после пораѓај. Секоја недела одев на контрола на трансфузија. Поарно превентивно боцкање, него плодот да има недоволно проток, па да не се развива правилно.
Ај добар ви ден! прво да се пожалам дека нешто беба не ми мрда или се филмам, незнам. Кафе пиев, чај, каснав луто малку не и не инаку јас воопшто не сум по јадењето. Нормално јадам и имамкачено до сега само 7 кг. Ама кога бев на лекар пред две недели ми рекоа дека се во ред со беба, нормални димензии за неделата и тоа е тоа. Со првото дете многу поголема бев. Сабајле баш и мм ми вика сега ко да не сум трудна, само стомачето на мене. Пукнав веќе - дома на работа, на работа дома. и ништоооооооооо друго. Аман веќе. Па и сув воздухот дома, вчера грло ме болеше, лелеееее. Инаку добра сум да не се жалам. Ама ова сто не мрда денес ме нервира многууууууууу. И дали во 32 недела е нормално постелката да биде втор степен на зрелост?????
Tebe duso denes epten te fatile samo crni misli Prvo, sekoja nosija si e razlicna, vo nekoe ke imas apetit, vo drugo ne.. nema nisto tuka za sto bi trebalo da se zagrizis. Plus, ti kazale deka super si se razviva i deka se e vo red, taka sto, ocigledno ti treba samo nekakva razonoda i da smenis misli i atmosfera za da ne si baras problemi kade sto gi nema I ostaj go bebo neka si odmara malce, i tebe nekoj da te tera sekoj den fudbal da igras ke ti se smaci Eve site trudnicki pisuvaat isto, ima periodi koga bebusko e po aktivno, no ima i koga ne e aktivno, si naslo pozija ubava i si kulira Za grlceto srknuvaj si med i pij pocesto tecnosti. A doma, ako si na sporet, sekogas neka ti stoi na krajceto nekoj sad poln so voda sto ke isparuva, ako si na parno, stavaj si mokra cista krpa na nego, taka ke dobies na vlaznost vo vozduhot. Ajde, opusti se, uzivaj si vo zimskata idila, pravi planovi za noviot clen...gledaj komeidii na FOX gi ima postojano... Te guskam
Mamicki da ve prasam kokosovot maslo citav deka pomaga pri sprecuvanje pojava na strii na stomaceto,se imate mackano i dali pomaga navistina ?Inaku jas se mackam samo becutan maslo,pijam i mn.voda,ama pak se plasam da ne mi se pojavat strii
Na Hemel kremite bile mnogu ubavi.. probajte od niv. Velat deka so niv ne izleguvale strii. Kmbinirajte so masla..navistina se kvalitetni. E sega malku skapicki se, no toa e.
I genetikata igra mnogu golema uloga vo toa dali ke se pojavat strii ili ne. Isto taka i suvata koza e sekogash sklona poveke na strii. Jas se machkam sekoj den so organsko kokosovo ili edna smesa mi ja kazaa i ja napraviv ( so izmiena vo 9vodi svinska mast + pchelin vosok + neven + maslinovo + kokosovo maslo ) i kozava mi e kako svila
Shtandot im e vo City moll, malecki se kremite na vremeto gi koristev i se mnogu dobri vrv im se navistina. Nad 400den se. Skapi se no forata im e shto od smesata zimas so vlazni (malku mokri ) race i nanesuvas.