Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    I na prirodna baza se.. nema nus pojavi tuka, so niv na sigurno si, ekstra kvalitet. Mali se pakovanjata, no dolgo se koristat. Kako sto kaza, zemas so mokri race bidejki najgolem efekt ima taka, isto i kozata vlazna da e. Ubavo e da kombiniraat so hemel ulje za koza.. Jas bidejki sum alergicna na se i sesto, osven pavloviceva i fala bogu Hemel sto gi najdov, drugo nisto ne mozam da stavam nitu na liceto nitu po teloto.
    @kara1 , ti odgovori sofi pogore, 400-500 den, zavisi od pakovanjeto. No veruvaj, si gi vredat parite.

На kara1, sofi2107 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Jas epten gi favoriziram Hemel i gi koristev podolg period. Tochno na prirodna baza se i imaat sostojki na pchelin vosok kolku sto moze na mirizba da se oseti, sepak i pcheliniot vosok e za da se dojde do tvrda sostojba na kremata. Jas nemam problem so kozata, no epten mi se pogodija bukvalno na celo telo ja koristev. Ali posle preminav eve i den denes sum na organsko kokosovo i sum pozadovolna iskreno. Kokosovoto e poprirodno i e no.1 vo svetot. Em se mackas em si lizes prsti hahahaha mala shala ;)

На Bebulleee, kara1 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    hemel se najubavite kremi sto moze da postojat gi koristam od 16 godini znaci veke 10 godini. Kremite za lice im se fenomenalni, samponite, maslata, porano imaa i dekorativna kozmetika sega mislam veke ne ne sum prasala. Inaku ako ste clen se mnogu poevtini :) Edna mala krema od 30 ml e okolu 500 denari ako si clen ako ne poskapa nakaj 600 i nesto bese cinam.
    Standovi imaat vo city mall, vero centar i capitol mall.

На Natasa. P и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Јас сум многу задоволна од маслото против стрии на еуцерин. Со првата бременост го користев и немам ни една стрија. Сега пак го користам, па здравје ќе видиме.

5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    @menelele немој да се грижиш, понекогаш знаат и да не се активни толку. Некогаш премногу мрдаат некогаш не.
    Нормално е.

Јас користам исклучиво кокосово масло органско чисто природно од најскапото што го најдов и сум задоволна. Секаде мачкам.
    Подобро нема.

Ако кожата ви е склона кон стрии потенка понерастеглива што сакате мачкајте последици ќе имате но ако кожата ви е еластична ич да не се мачкате нема да имате.
    До организмот е.

На sofi2107, Bici05 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  6. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    @menelele касни нешто благо и написе газирано. Така правев пред одење на цтг.

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    Јас денеска бев на контрола, 27 недела сум и гинекологот ми даде упат за да испитам д димери и уште неколку работи ги пишување на листот но не запомнив. Рече дека било важно да се испитаат, до сега немам испитувано, прв пат ќе ми е. Претпоставувам крв се зема така? Ми рекоа од сабајле, а дали на гладно или не не знам.

8. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Врати неколку страни наназад мешко ќе најдеш се што те интересира :) крв ќе ти земат да,а за јадена или не искрено незнам колку има врска ама јас сепак гладна отидов, што знам така ми останало во главата од секогаш за крв зимање :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    За димери можеш да јадеш, крв ти земаат.
    Бебо го размрдав да не ме мислите. на работа само здрава храна имам, нема со што да го размрдам:D
    За мачкање и стрии_- во првата бременост се мачкав со павловичева + некои работи плус и поштено си имам стрии на стомак. сега се мачкам со кокосово масло и еуцрин маслото. ама имам многуууууу сува кожа.
    На лекар си одам, крв испитувам на месец дена, пијам сируп за железо легофер.
    Не можам да се понашам во 21 век и да не одам на основни контроли. друго било пред 30 год., друго е сега. може дури се претерува со се и сешто. само Господ да не чува

На Bebulleee и sofi2107 им се допаѓа ова.
  10. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    300
    Јас користам риластил крема, италијанска е веројатно е добра уште не ми се појавиле стрии, сум 37 недела, бебето минатата недела беше тешко 2900 гр, а ја сигурно +15кг сега околу празниците. Утре ќе одам на преглед да видам шо ќе ми кажат за димерите па ќе ви кажам, ај чао :)

11. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Jas utre ke pravam 12+2 sum.

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Добра вечер женски ,да ве прашам дали пред секој гинеколошки преглед испитувате крв и мокрача?првата бременост некако пред секој преглед си испитував сега еднаш и толку .

13. Bici05

Bici05 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    106
    Јас да. Секој месец проверувам он ме праќа:)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @Natasa. P зеде нешто за хемороидите? И мене ми излегоа, ама и повеќе време од денот седам, а дали ќе се изгубат после пораѓај или создравје да си ги носиме?

15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Јас на секој преглед испитувам

На irenadaniel и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Jas i prethodno pisav, stavav tri veceri po red hepatrombin cepcinja. Nekoi velat deka vo bremenost ne treba da gi stavame, no jas bez niv nemozev da si dojdam vo normala. A za tvrdata stolica so suvi slivi i smokvi go resiv problemot. Sega postojano gi konsumiram i nemam problem vo toj del. No znaes, hemoroidite ne se lecat so ishrana. Moras da gi izlecis, a potoa da ja reguliras ishranata za vo idnina pak da ne se pojavat. Jas so krv odev po nuzda... morav da sredam so hepotrombin. Isto, posle nuzda obavezno odmivanje so ladna voda, nikako ne ostavaj samo so hartija da pomines. Postojano da si bide cisto..

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Женски дали имате искуство со навлажнувач на воздухот? Се двоумиме дали да порачаме од Дормео или на Чико :?:

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    :hai: kako ste mamicki,jas na sekoja kontrola ispituvam mokraca,bockanje na prstot I pritisok. Inaku sum 22+5 seuste nemam ispukano na stomakot I ne se mackam nisto posebno osven normalno mleko za telo :) poz mamicki :*

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Зошто служи овој навлажнувач, конкретно која му е намената?

20. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    При греење на струја тие помагаат за навлажнување на воздухот и отстранување на проблеми со респираторниот систем