Ние користиме обратен режим за влага односно за собирање на влажноста бидејки со оглед на тоа дека живеам во држава каде што врне секој ден не би ми требало ова нели. Е сега прашањето ми е дали да го вклучувам ова за влажноста кај бебето или воопшто не?
Не знам срцка... ние се грееме со парно на струја, колешка од работа ми спомна да си купам навлажнувач за да не е сув воздухот за бебе, да не му затнува и се суши носето и грлото.... а кај тебе е обратна ситуацијата
Јас крв и мокрача испитував само еднаш до сега,во првиот триместар, потоа приска и сега во втор триместар Ддимери... за понатаму ќе видиме, како и кога ќе каже докторот тогаш Туку да ве прашам искуства со инекција за различен Rh со мажето? јас сум - а тој е + и сега ќе морало да ја примам инекцијата во 28 ма недела, а по потреба и после пораѓај! од каде се набавува,колку чини,каде да одам за боцкање... Имајте убав ден мешковци и пазете по лизгалициве, надвор само кај мажето на ушка
во рака кај што имаш мускул.за да не ги купуваш пошо се 250 ден една можеш да одиш на гинекологија во локалната болница да ти отворат историја и ќе ти ги даваат од таму.мене мм ме боцка дома поткожни се.
Нате јас немам проблем со тврда столица, изгледа од што многу седам излегле, ми треба некаква маст што е дозволена во бременост, ефикасна...
Добро утро мамички, денес бев на контрола се видовме со принцезата моја, тежиме 1950 гр. Инаку ја тераме 32 недела, 32+4 сум. Добри сме и двете, поправен на сум 2 кг за 1 месец, ми дадоа фероглобин форте мислам се викаа за крвта наслабната ми е. Ама никако докторката да ја фати да ни даде сликичка. Се крие таа убава на мама. Сеуште одам на работа, се си мислам дека ако не одам нема да можам да издржам дома. Позз мамички галете мешињата, уживајте. Ве сите.
Добро утро мешиња како сте Ние од денес тераме 13та недела,имам повремено болки долу и тврда столица ама ќе преживеам... Некако зашеметена сум глава ме боли и без енергија Скрининг и приска поминавме и брисеви и се беше во ред Поздрав до сите и чувајте се по ладново
Trudnici mi treba vase iskustvo.o rezultatite vo hemolab mi pisuva deka imam namaleni vrednosti na placentaren faktor na rast sto ja stimulura angiogenezata. Toa e rezultat za vrednosta na placentata koja vrednost spored ref.vrednosti treba dace do 53 a mojata vrednost e 19. I uste nesto mi pisuva deka imam pokacena koagulacija od voobicaeno.sto e sega ova jas stvarno neznam se sekiram za postelkata za placentata.ako imate nekoe mislenje bi mi pomognalo
Здраво девојки како сте , ние се видовме со мојата лепотица 1750гр е и сме 31+3 , поправени 10кг и се знае си го носам високиот притисок , правев муабет со матичната за пораѓај бидејќи сум со притисок ми препорачува да одам со царски е прашањето ми е дали со целосна или со спинална анестезија ? и уште едно прашање имам дијареја- некој лек ? и чуствувам тежина во желудникот и само од вода да се напијам , поздравче и галете мешковци
Vo toj slucaj najdobro prasaj ginekolog bidejki hepatrombinot sto jas gi koristev kolku sto znam ne se preporacani. No bidejki samo od niv mi pominuva, gi stavav tri dena.
Јас си имам веќе постоечки висок притисок уште пред да останам бремена , сега е истотака висок но го регулирам со единствените апчиња метилдопа , кај мене нема прееклампсија испитав се што е можно во врска со тоа
Нели пред секој гинеколошки преглед испитуваме крвна слика на неа се гледаат протеини,албумини, а последно ме испратија да испитам маркери за прееклмпсија т.е ензимски статус АСТ,АЛТ,ЛДХ,протеини ,албумини,глобулини по нивните вредности се гледа дали се има прееклампсија, но сепак високиот притисок ако се зголеми значително со неподнослива главоболка е доволен почетен знак , но ви посакувам никој да го немате овој проблем мн е мачен , инаку имам што се вика школска бременост со единствен проблем висок притисок
Не ли ти препорача матичниот гинеколог која инекција да ја бараш? Јас примив Рофилак, која ја најдов само во една аптека, околу 3000 и нешто кошташе но 80% ти ги рефундираат парите, ќе ја чуваш фискалната сметка. По сите аптеки се продаваат овие инекции- имуноглобулини. За боцкање отидов кај матичниот гинеколог, и сестрата ми ја стави. Примив во 28ма и повторно после породување уште во болница бидејќи детето ми е Rh+