Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. tarantula

tarantula Популарен член

и нисе се мислиме за истото...

2. joy1

joy1 Форумски идол

Dormeo blaga veza si nema
    Jas go imam

kavadar4anka likes this.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Ние користиме обратен режим за влага односно за собирање на влажноста бидејки со оглед на тоа дека живеам во држава каде што врне секој ден не би ми требало ова нели.
    Е сега прашањето ми е дали да го вклучувам ова за влажноста кај бебето или воопшто не?

4. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Не знам срцка... ние се грееме со парно на струја, колешка од работа ми спомна да си купам навлажнувач за да не е сув воздухот за бебе, да не му затнува и се суши носето и грлото.... а кај тебе е обратна ситуацијата

Natasa. P and vitamina like this.
  5. winter flower

winter flower Истакнат член

Јас крв и мокрача испитував само еднаш до сега,во првиот триместар, потоа приска и сега во втор триместар Ддимери... за понатаму ќе видиме, како и кога ќе каже докторот тогаш :)

Туку да ве прашам искуства со инекција за различен Rh со мажето? јас сум - а тој е + и сега ќе морало да ја примам инекцијата во 28 ма недела, а по потреба и после пораѓај! од каде се набавува,колку чини,каде да одам за боцкање...

Имајте убав ден мешковци и пазете по лизгалициве, надвор само кај мажето на ушка :D :*

6. Miami1

Miami1 Истакнат член

во рака кај што имаш мускул.за да не ги купуваш пошо се 250 ден една можеш да одиш на гинекологија во локалната болница да ти отворат историја и ќе ти ги даваат од таму.мене мм ме боцка дома поткожни се.:hug:

7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Нате јас немам проблем со тврда столица, изгледа од што многу седам излегле, ми треба некаква маст што е дозволена во бременост, ефикасна...

Natasa. P likes this.
  8. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Добро утро мамички, денес бев на контрола се видовме со принцезата моја, тежиме 1950 гр. Инаку ја тераме 32 недела, 32+4 сум. Добри сме и двете, поправен на сум 2 кг за 1 месец, ми дадоа фероглобин форте мислам се викаа за крвта наслабната ми е. Ама никако докторката да ја фати да ни даде сликичка. Се крие таа убава на мама. Сеуште одам на работа, се си мислам дека ако не одам нема да можам да издржам дома. Позз мамички галете мешињата, уживајте. Ве :hug: сите. :* :*

tarantula, majavel1, vitamina and 4 others like this.
  9. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Добро утро мешиња како сте :)
    Ние од денес тераме 13та недела,имам повремено болки долу и тврда столица ама ќе преживеам... Некако зашеметена сум глава ме боли и без енергија :worried: Скрининг и приска поминавме и брисеви и се беше во ред :) Поздрав до сите и чувајте се по ладново :l:

10. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Trudnici mi treba vase iskustvo.o rezultatite vo hemolab mi pisuva deka imam namaleni vrednosti na placentaren faktor na rast sto ja stimulura angiogenezata. Toa e rezultat za vrednosta na placentata koja vrednost spored ref.vrednosti treba dace do 53 a mojata vrednost e 19. I uste nesto mi pisuva deka imam pokacena koagulacija od voobicaeno.sto e sega ova jas stvarno neznam se sekiram za postelkata za placentata.ako imate nekoe mislenje bi mi pomognalo

11. BellaS

BellaS Популарен член

Сепак машко е и второто детенце :o

Miami1, manako1 and winter flower like this.
  12. mecolino

mecolino Активен член

Здраво девојки како сте , ние се видовме со мојата лепотица 1750гр е и сме 31+3 , поправени 10кг и се знае си го носам високиот притисок , правев муабет со матичната за пораѓај бидејќи сум со притисок ми препорачува да одам со царски е прашањето ми е дали со целосна или со спинална анестезија ? и уште едно прашање имам дијареја- некој лек ? и чуствувам тежина во желудникот и само од вода да се напијам , поздравче и галете мешковци

Anetaoh and kavadar4anka like this.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Vo toj slucaj najdobro prasaj ginekolog bidejki hepatrombinot sto jas gi koristev kolku sto znam ne se preporacani. No bidejki samo od niv mi pominuva, gi stavav tri dena.

14. izmislena

izmislena Истакнат член

Колку ти се покачува притисокот и од кога почна овој проблем?

15. mecolino

mecolino Активен член

Јас си имам веќе постоечки висок притисок уште пред да останам бремена , сега е истотака висок но го регулирам со единствените апчиња метилдопа :) , кај мене нема прееклампсија испитав се што е можно во врска со тоа

16. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

А што се се испитува во врска со прееклампсија?

17. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Zdravo i zivo da e:)

Natasa. P and BellaS like this.
  18. mecolino

mecolino Активен член

Нели пред секој гинеколошки преглед испитуваме крвна слика на неа се гледаат протеини,албумини, а последно ме испратија да испитам маркери за прееклмпсија т.е ензимски статус АСТ,АЛТ,ЛДХ,протеини ,албумини,глобулини по нивните вредности се гледа дали се има прееклампсија, но сепак високиот притисок ако се зголеми значително со неподнослива главоболка е доволен почетен знак , но ви посакувам никој да го немате овој проблем мн е мачен , инаку имам што се вика школска бременост со единствен проблем висок притисок

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Кумата моја го пофали на Дормео, за чико незнам.

kavadar4anka likes this.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Не ли ти препорача матичниот гинеколог која инекција да ја бараш? Јас примив Рофилак, која ја најдов само во една аптека, околу 3000 и нешто кошташе но 80% ти ги рефундираат парите, ќе ја чуваш фискалната сметка. По сите аптеки се продаваат овие инекции- имуноглобулини. За боцкање отидов кај матичниот гинеколог, и сестрата ми ја стави. Примив во 28ма и повторно после породување уште во болница бидејќи детето ми е Rh+

Natasa. P likes this.