Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ти благодарам многу... :hug:

На mecolino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.626
    Допаѓања:
    201.979
    @kavadar4anka ако сакате навлажнувач и навистина ви треба, земете си на Горење. Ние имаме таков, и си ја врши работата. Влажноста ја одржува на ниво меѓу 40 и 50 проценти, колку што е препорачливо. Најтопло го препорачувам.

На joy1 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Jas imam pokacen pritisok okolu 135 so 80 mi e skoro celo vreme,i pred bremenost,i sega...Retko nad 145 i uste poretko pod 130. Doktorov mi vika deka ne e alarmantno za da pocnuvam so terapija,no mene mi preci toj pritisok i sakam da go normaliziram... Zatoa prasav kolku ti se pokacuva i sto mislis za ovie moive vrednosti

4. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Ista sum i jas ako ne jadam vo minutata ke pyknam a posle mi e loso i samo zdrigam toa e ke izdrzime

На SophiaBella и Natasa. P им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Hahaha..isto i kaj mene. Ako mi se prijade, vo moment mora da jadam inaku mi se losi. Ako pak se najadam ubavo..pak mi se losi. :lol:

На Elena.dim.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Nate da te prasam nesto.pravev vo hemolab ispituvanja dimeri i hemostaza i ispituvanjata mi pokazaa deka postoi niska vrednost na placentaren rast.sto e toa stvarno neznam i mi pisuva deka imam zgolemena koagulacija na krfta od voobicaeno.zatoa bilo potrebno da pravam test za trombofilija i ako mi bil pozitiven toj test da primam clexani inekcii dupla doza.ama stvarno neznam nekako se plasam so ovie rezultati

7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mila, ne sum se soocila so vakvo nesto a nemam ni informacii za eventualno da ti dadam nekakva nasoka. No kolku sto imamm citano, mnogu cesto se slucuva trudnicite da imaat zgolemena koagulacija na krvta. Duri nekoj od samiot pocetok do samiot kraj na bremenosta se bockaat so kleksani i so toa se resava problemot. Znaci ne bi trebalo da e nisto seriozno, i da ima nekavi otstapki od tie referentni vrednosti, sigurno ima i terapija i resenie za problemot ili barem da se drzi pod kontrola. Ke go napravis testot i ke znaes na sto si, vaka odnapred samo nervozi i stresovi navistina ne ti se potrebni i moze samo doplnitelen problem da ti otvorat.
    Eve me mene pred dva dena prokrvariv malku.. Koga otidov na ginekolog, veli se e vo red, dali si imala nekoj stres..nekoja nervoza? A jas imav... Mi odrza edna ubava lekcija, i nema da si prostam samata ako povtorno dozvolam da se iznerviram za gluposti, bidejki taka samo mu stetime na bebusot. Se grcela matkata i se stvarale kontrakcii. Ne si go pravi toa.
    Samo opusti se, i kako ke izleguvaat problemcinja...taka ke gi resavame. I se ke bide dobro, otstapii i najgolemo mesto na taa misla vo tvoeto glavce.
    Te guskam silno, i nema od sto da se plasis, bremena si, normalno e se da se poremeti.. ne se opterutuvaj so analizi za koi ne sme dovolno strucni da gi tolkuvame. Samo pravi si se navreme i ke vidis sto ke ti kaze doktorot. Mozebi i celiot ovoj muabet e za dzabe...mozebi nema nisto, samo referatov ke ostane za spomen kolku znaeme nepotrebno da ispanicime :D 8) :hug:

На vitamina, danichap, mikimaus123 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Идни мамички денес денов ми е многу лошо. Со повраќање, малаксаност, многу јака главоболка, вкочанестост во вратот и грбот, а и тоа не е се. Некакви лоши мисли и депресивни состојби ми идат, како да сум оставена сама на себе така се чувствувам . Морам тука да си кажам зошто нема на кој друг.

9. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Ми кажа само дека е рано бидејќи имам отприлика уште некои 2 месеци до тогаш,па благовремено ќе се договориме, меѓутоа сакав да се информирам и тука однапред. ти благодарам многу :*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Fala mila za ubaviot odgovor ke te poslusam i ke gledam na se pozitivno i bez nervozi. Ti isto da mi bides dobra i da ne se nerviras. Nekogas mozebi stvarno ima pricina za nervoza no jas mislam deka imame uste pogolema pricina i da ne obrnuvame vnimanie na sekoja glupost bidejki bebusot e naaajbiten i za nego se ke napravime.pozdrav i jas te guskam.fala uste ednas.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  11. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    која недела си?мене така ми беше се додека влегов во 5 месец,после некако ми се подобри еве сега за една недела влегувам во 9 ти,на моменти сум распложена и среќна полна волја,а на моменти се осеќам така сиво,тешко и депресивно .само здравје и за добро,најмногу ги напаѓам хормоните за ова .земи занимавај се со нешто,прередувај фиоки,документи нешто да ти ги одвлече мислите

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    Петок 13 можеби не ти е среќен ден. :) Шала на страна период е само ќе помине. И јас имам такви периоди траат најмногу еден час. Отпосле кога ќе се смирам и ќе си дојдам во нормала сфаќам дека се било беспотребно, но ете. Во такви ситуации пушти си гледај комедија релаксирај се со нешто, ако ти е тешко исплачи се ќе ти биде полесно, читај позитивни мисли по нет, позитивни книги. Се ќе помине. Ако треба нешто тука сум. :hug::hug::hug:

На tarantula и Natasa. P им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Жив човек од крв и месо не може да не се нервира. Ако некој вели дека живее најсреќно и најрасположено - ве лаже.
    Но гледајте проблемите и нервозите што е можно повеќе да не ги сваќате на драстично трагичен начин во никој случај, влејте си позитива од секоја негатива во себе и околу себе.
    Гледајте мислите да ви бидат повеќе насочени кон бременоста а не кон останатите луѓе.
    Се е нормално луѓе во нормални граници.

На Bebulleee, kavadar4anka, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    За мојата бременост знаат минимален број на луѓе (а уште неколку дена влагам во 7ми месец), а од тој минимален број уште поминимален знаат добро да ме изнервираат и затоа реков дека најбитни сме јас и бебето и дека не сакам никој да знае, нека се чудат кога ќе се породам. Од тие што дознаа се изнаслушав не се бањај со шампон, не ставај дезодоранс, не ја мачкај кожата со ништо, на бремена жена не фаќала фарба за коса, цело време лежи не излегувај никаде, па до таму ли отиде работата.

На karibian, irenadaniel, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Poleka mila, opremi se so B-complex...tek koga ke se porodis ke se iznaslusas babini devitini i adeti, ova e samo pocetok :lol: :P

На sofi2107, kavadar4anka и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.595
    Не сум ти го прочитала коментарот џокерче појма немам кој ти бил постот :) јас напишав мое мислење врз основ на темава која беше начната овде.

Како и да е.. културно со осмех под брк насмеј се и замини си да си бркаш работа, па нека зборуваат и секојдневно ако им е кејф ти гледај да не слушаш наместо слушање мисли во попаметни работи ;).
    На народ уста не се затвора.

На kavadar4anka, irenadaniel и gjoker4e им се допаѓа ова.
  17. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Mene edna stara doktorka mi rece da pijam bedoksin em radi bremenosta so pomesani cuvstva i plus od zivotni problemi.Deka ne e stetno tuku dopolnitelni vitamini.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  18. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.551
    Мене болкава ми се намали речиси воопшто ја немам веќе, но хемороидите си останаа, се надевам или ке пукнат или ке се повлечат. Сакам на депилација да идам ама незгодно ми е :( муки наши

19. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Stom nemas jadez i bolki, moze da se povlecat. Samo mij se redovno obavezno posle sekoja nuzda so blag sapun i so mlaka nakaj ladna voda, ke se povlecat. A za depilacija.. moze da ti pomogne. Ke bides cista, nema da ima na sto da se zadrzuvaat dopolnitelno bakterii. E sega malku nezgodno e, ama toa e. Nema beganje od ginekolog i kozmeticarka, siris noze i se e tuka :D :whew:

На manako1 и majavel1 им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    36.461
    Уште сега слушам ама ќе правам како што мислиме јас и мм и ќе се водам според инстинктот и современата медицина, а не некои бабини деветини. :bandit:

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.