Од бедоксин нема штета. Но ако не ти е потребен не го пиј. Пиј кога имаш потреба. Јас знам да земам бедоксин но оној кафеавиот што е при некоја растревоженост и потреба.
Здраво женски ,честито име на сите кој слават денес и кој што вртат мазникјас денес конечно подобра сум со настинката ,за неколку дена ја почнувам 35недела и ке одам да правам микробиолошки незнам зошто ама ми е страв од прегледота секако и од терминот како наближува.Вие како поминавте со овај преглед дали боли ?знам ке си речи некој е па како ке раѓаш? ама еве од ова ми е пострашно
Мене ми е страв од непознатото паника мисли и ред редум се од непознато од болница сама атмосвера до цел пораѓај.
Aman duso.. zarem prv pat ke ti zemat bris.. pa toa voopsto ne boli. nitu pak trae dolgo.. samo ke te cepne so pamukce slicno na ona stapce sto cistime usi, i tolku. Nemas ama voopsto nikakva pricina za strav, aj pojdi i ke vidis, ke ti bidi smesno posle za sto si se plasela.
Па некој предходно рече боли земале со спекулум,а искрено од пред скоро пет години и не памтам како беше,фала малку ме утеши
Mene denes mi zemase maticnata brisevi ama jas sum 12 nedeli,ne boli ama trudno ne trudno isto neprijatno cuvstvo koga te grebe vnatre.Vaginalniot bris mi go zede bez spekulum,a drugite tri so spekulum slusnav broj dva.Koj ti e maticen?
30 sekundi se na se, samo ke te cepne so pamukce i tolku... Nema nikakva bolka, nikakva. aj neka pomine i te cekam tuka so komentar da vidam kako ke smees za neosnovaniot strav.
Јас мислам се е во психата. Првата бременост буквално рипав од столот...драми беа додека завршеше прегледот. Сега некако рутински си ги фатив работите и немам мака. Секој преглед ме гледа со спекулум, минатиот пат и брис за стрептокока ми зеде, плус редовно проверува со рака грлото да не е отворено...скоро да не осеќам а не па да ми е непријатно или да имам болка/нелагодност. Се чудам на сама себе дури. Можеби влијае што е сега друг доктор, па некако да е понежен, да има подобар фат...не знам. Јас терам 39 недела инаку. Психички највеќе ме отепува крајов а потоа фактот што знам што ме чека. Дефинитивно првиот пат беше подобро.
Јас врескав кога ме прегледуваше колку сум отворена. Незнаев дека толку боли, кога си ја викнав, се испаничив не ни чув колку сум отворена, да ми опростите, ќе се посерев од болка.