Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Кој те прегледуваше Плодност вагинално? Јас Таше не го ни осеќав дека ми ја пикнал раката,мн нежен беше и на пораѓај и за брисеви секогаш , а од Кристинка ме болеше

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Кoгa веќе бев 10 прстa oтвoренa и ме oднесoa вo рoдилнa ми стaвијa спинaлнa зa дa се нaмaли бoлкaтa oд кoнтрaкциите, пoсле и ме шиејa , зa дa не стaвaaт целoснa aнестезијa спинaлнaтa си делувaше aмa не мнoгу oти гo oсеќaв шиењетo и бoлкaтa пo мaлку :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    I mene ne me bolese od Tase, ni od kristinka, ama vecerta koga me.fatija bolki dezurna bese marija, e tie 2-3 vaginalni pregledi dodeka.da stigni kristinka bea:x Ragjaneto.mi bese pesna vo odnos na niv, koga ke recese aj da vidime kolku si otvorena odma placev:(

На kavadar4anka и m.i.g им се допаѓа ова.
  4. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Некој нов доктор Никола

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Go znam, toj dojde prv den na vizita posle poragaj da mi ja vidi matkata. Ne mozam da ti go najdam mislenjeto, loso pomina li? Mene ubavo me pregleda ne bese grub.

6. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Болката при самиот пораѓај е различна од онаа болка при контракции. Болката при контракции е онаа иста што ја имаме за време на циклус секако појака :), а болката при пораѓај воопшто не е од напред кај јајниците туку е многу јак притисок кој се осека кај анусот:sweat:. Значи ако го опишувам самиот чин на пораѓање значи коа искача беба тоа би му дошло вака: силна контракција нагла кај јајниците напред па веднаш потоа многу јак притисок како за во вц и така се во круг док не излелзе бебушот. А кога ќе излезе имаш инстанто олеснување :whew:. Јас конкретно ниту сечењето ниту шиењето не го осетив.

На Natasa. P и m.i.g им се допаѓа ова.
  7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Микробиолошките брисеви во оваа недела се без спекулум, значи нема да те отвори за да ти земе брис, за ова го прашав мојот доктор дали е со штрафот - тој се смееше не е.... Малку е непријатно само околу анусот инаку не е како во 12 та недела, нека кажат поискусните така, не се плаши. За вагинален преглед со прсти ме провери во 27 ма недела, прво го пикна едниот прст па другиот од што ме болеше скокнав, а то се исплаши, ама ете помина... Среќно и пиши како ќе поминеш

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Идни мамички вчера не ми беше денот, цело време ми беше лошо како да сум претчувствувала дека нешто не е во ред. Резултатите од приска викаат високо хцг, а докторката вика нема потреба од паника. Мислам дека ми се скрати животот кога слушнав, а на прегледот се беше добро. Од вчера не сум се симнала од интернет, незнам колку страни отворив да читам и мислам ќе побудалам. Имала ли некоја ваков случај или да чекам дури за следен скрининг во 20-та недела.

9. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Среќни новогодишни и божиќни празници... :)
    Што ми се случи вчера? На една прослава буквално ме преплавија со коментари дека сум бремена мора од се да пробам, да јадам, да пијам, за ништо не треба да кажам деке не сакам бидејќи утре детето тоа нема да сака да јаде .... до толку бев неровзна ми ја уништија вечерта. Сама сум свесна што ми се јаде, што ми се пие. Некој со искуство за овие бабини приказни или само јас не верувам? Поздрав

10. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    мене исто како и првиот пат... со железот прво го пикна, па ми зема... и од болка подрипнав дури... ама може секој матичен различно си работи

11. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    I jas sum vo taa grupa,i me nerviraat koga ke pocnat probaj apni ti ako ne sakas moze bebto saka...itn slicni muabeti,pa jas sto sakam toa ke jadam

12. Tridva

Tridva Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27
    Спонтано без епидурална или со неа? Пробала некоја и така и така за да ги сподели добрите и лошите страни? :)

На Emana, Natasa. P и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  13. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Докторот можи си е ок ама јас бев стегната и осетив болка:(значи нејкам да го оцрнам др кој и да беше можи исто ке поминев,ама можи и дека не го познавам да беше мојот доктор ке беше можеби друго

14. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Хахах за ова со штрафот ме изнасмеа:)ке пишам обавезно се надевам лесно ке се помини,јас искрено таков преглед со рака нукогаш не сум имала ни во првата бременост ни сега се додека не отидов исплашена со болка па ме прегледа така,ама на крај немаше ништо туку имав гасови и послем следеше тешка настинка,се надевам до крај нема да имам таков преглед бидејки одам царски

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Nemam probano, no po nekoja logika sigurno so epiduralna e po bezbolno..neli sepak anestezija e. Zdravje, jas so epidural planiram neka e dobro misla...
    Samo ovie pregledite so raka malku me voznemirija..

На Emana, irenadaniel, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Definitivno sme poopusteni koga sme kaj nas doktor. Jas so bolki vo 3 na polnok nacekav drug dezuren i dopolnitelno se istraumatizirav. Sreka mojata dr sabajleto odma dojde, me prezede bukvalno so zborovite ne te ostavam kaj drug i odma se smiriv, a dotogas samo si placev, anesteziologot bese bez zborovi od vakov pacient :D

На danichap, Bebulleee, irenadaniel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    во врска со прегледот со рака... кога бев последен пат поточно на 10.01.2017 година, се пожалив на благи бодежи доле во средина и докторката секако ме прегледа и ми рече само опуштено, јас никаква болка не осетив, значи не треба да се стегаш.. инаку во четвртокот пак осетив појаки и посилни бодежи и вчера исто кога си одев од работа по патот мислев ќе се онесвестам, само застанав и поминаа неколку секунди и престана... и се јавив на матичната ми рече дека биле лажни контракции и да не се вознемирувам

18. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    5dena pominav od termin, e sea ima skoro nedela dena me bolat zabi, strasni bolki se a i nemozam da odredam koi zabi se, te edno vreme gore me bolat pa posle dole a nekogas i istovremeno;( Sto da se pravi da cekam da se porodam pa da resavam toa ili kako? Ima uste nekoja so ovoj problem? Go pisav ova i vo druga tema pa ako se najde nekoja da me posovetuva :sweat:

19. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Како сте лепотици?
    Ние еве саботно работно... времево малце попушти, не е како што беше ладно...
    Денес со синко наполнивме 35 недели, официјално ја почнуваме 36 недела... Господ нека не чува сите нас и нашите мешиња!
    Јас рачунам дека 9ти месец почнувам од 19 Јануари, бидејќи краен термин ми е19 Февруари...
    Контрола кај матичната ќе одам оваа недела, а во Систина закажавме на 26.01 поручек, па валјда ќе се договориме со докторката околу породувањето...
    Времето летна, не ми се верува дека ќе станам мајка... ова курево со неговите движења нон стоп ме потсетува дека се ближи времето да се запознаеме... Ме фаќа страв и паника...
    Ви благодарам што постоите и што сме заедно на оваа 9 месечна авантура!
    Поздрав мешиња, чувајте се и имајте убав викенд! :l::hug:

На Seduction, winter flower, kara1 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    I jas taka ,si osejkam nekoja sigurnost kaj mojot doktor,sega boze zdravje za edna nedela ofam na pregled i da zakazam carski lele ako ne mi e prv pat ama jas sum kako prv pat ispanicena dali ke bidi se vo red ao bebeto i red dr raboti