Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    problem e sto ne ziveam vo mkd i nemozes odma da otides na lekar koga sakas kako kaj nas. Cudno mi e isto i koga imam kontrakcii bolkata momentalno ja snemuva8-| Ama pa zatoa eve od zavcera vecer nikako ne mi pominuva bolka duri i paracetamoli pijam stavam nekoi domasni lekovi i nikako da prestane:@ Fala ti na odgovorot :inlove:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Пробај тогаш со алтернатива од типот специјална паста за заби (Paradontax или Sensodine, ако ги има кај вас), жабуркање со 3% хидроген, мачкање на непцата со прополис или некое гелче за смирување (прашај во аптека, тука има еден Гингивал Ц). Ова повеќе ќе ти помогне отколку секој ден да си на апчиња против болки.
    Со лесно.

Едит: исчисти ги џебовите со интердентални четкички, и тоа многу ќе помогне...освен ако не се работи за расипан заб.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.616
    Допаѓања:
    201.947
    Лош момент си одбрала да одиш на депилација за првпат. Во бременост како и при менструација жените се поосетливи на болка од обично. Затоа многу те болело. Инаку болките од породување и при депилација се неспоредливи.

@Lemi свари си чај од жалфија и жабуркај, плакни ја устата. Само немој да го голташ. Би требало да ти ја олесни болката, ама ако е заб во прашање, тогаш само забар помага.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас имав во бременоста отечени непца и крв плукав кога миев заби. Ден после пороѓај отоците се повлекоа, капка крв нема кога мијам заби.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Koga sme kaj zabite i nepcata... jas otkako ostanav bremena maki macam. Stom stavam cetka vo usta odma mi se gadi i povrakam..nemozam kako covek zabi da se izmijam. Ima nekoja vakvo iskustvo...sovet?

6. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Verojatno stanuva za izoliran slucaj ova kaj tebe. Losa sreka... No bitnoto e sto ako sme so epiduralna, se e mnogu polesno vo pogled na samiot poragaj. Inaku, vo Sistina bese ti.. i ako bese tamu kolku plati vkupno poragajot so epidural?

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Истото ми се случва само ептен се воздржвам да не повратам :| наутро без исклучок ова ми се случва, а потаму во текот на денот веќе немам толку мака. А совет немам да ти дадам, ни сама не знам како да си олеснам :|

8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.155
    epiduralot i spinalot spagaat vo cenata za poragaj. 70.700 prirodno. Plus ispituvanja za majkata ili bebeto se doplakaat.

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Posle.tocno otkrivme kade e greskata. Inaku, pak ke kazam, otkako pravilno se namesti kateterot se bese bezbolno i prelesno. E sega na naponite izgubiv malku sila, no od bolki bev celosno postedena. Ako pak ragam, pak so epiduralna ke odam. Posle si stanuvas i kako nov si. Vo plodnost se poragav, sevkupno plativ 53.500 denari. Od se drugo sum prezadovolna.

На Natasa. P, Emana, danichap и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas do kaj 4meseci imav gadenje od se pa duri i od cetkata:(

11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    И на мене ми се гадеше од пастата т.е миризбата на пастата. Се миев на сила некаде до 5 месец и правец на џам да дишам чист воздух а многу често и имав нагони и повраќав. Но не се откажав од миење никако дека ми беше шубе и неподносливо.
    Веднаш штом ќе се измиеш на џам и диши длабоко и кај тебе ќе помине уште малку.

12. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Здраво девојки, поракава главно се однесува на оние од вас кои се измачија да дојдат до бременост :)

Имаме една иницијатива за издавање книга со приказни за нашиве борби, за членките од овие неколку теми: Вештачко оплодување, Труднички и Поддршка за сите оние што сакаат да забременат. Не се исклучени ни другите теми за забременување, се разбира, но овие три се некако најполни. Да не се повторувам со текстовите како да спамирам, ве молам ѕирнете ја темава: 99 приказни за борбата за бебе и кој сака е добредојден да се вклучи. Значи потребно е само кој има добра, емотивна приказна да ја напише и да ја испрати. Се останато е објаснето во новава тема, а кој сака да потпраша нешто, слободно може таму.

На winter flower, karibian, majavel1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Fala na odgovorot ke probam :inlove::hug:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Фала ти :)

15. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Добро утро мешиња како сте ми :) Јас лошо деновиве мнооогу ми е низок притисокот дури наутро неможам да се разбудам како во кома сум... кажете некое советче... :( и грлото почнува од вчера да ме боли и полна сум со секрет и омалаксана... тешко мене... :( чувајте се :l:

На menelele и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  16. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Zdravo mamii, kako ja pocnuvate nedelata jas so strasni bolki vo zeludnikot ;( cela nok sum kako vampir spiev vo sedecka polozba, nemam pojma od sto moze da e vaka, obicno imam problemi so zeludnikot koga jadam domati salata ili ajver ali veke edna nedela ne sum jadela domati a ajver voopsto nemam kasneto ovaa godina, a ne smeam da se napijam nikakvo apce, preporaka na nesto ili caj ili nekoja tecnost sto nema da skodi na bebo. Poz :*

17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Напиј се б6... јас го пијам 2пати на ден по препорака од докторката и тоа без причина

На Natasa. P, Надежна и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  18. Mama_Mia

Mama_Mia Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    162
    Blagodaram ke probam :*

19. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на: