Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Не се оптоварувам толку со тешко или лесно било нешто,кревам кога треба да се крене било што,нормално кревети и плакари не преместувам ниту пак кревам 20-30 кг тегови! еднаш ме видоа дека носам плинска боца од 5 л и лелеее паники,довикување,остави тоа,ти ли ќе носиш,гледаш дека е претешко,ќе си направиш белја... абе жити се |( се почувствував како неспособна,ако сме бремени не значи дека треба да сме и физички заспани и едно тенџере за супа да креваме паника кој да го поддигне или помести ( со исклучок на ризичните бремености)!

На sofi2107, TamaraSJ, irenadaniel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Мешиња, 18 недела сум. Ми пукнаа изгледа внатрешни хемороиди, кога одев во веце крв ми протече и ме боли сега. Кажете некој совет. А и плус си каснувам и луто, ама ова со крв првпат така да ми истече. Нели и во бременоста се јавуваат, така? :worried:

3. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Mi pukna vodenjakot sabajle bev vo bolnica ama me vratija, bidejki nemam bolki i mi rekoa ako nemam utre sabajle vo 9h da dojdam. Dali da cekam do utre ako ne mi dojdat bolki bidejki ova tece li tece i mi e strav da ne bide nekoja belja? Sovet?

На Mama_Mia и Emana им се допаѓа ова.
  4. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мешиња, овие пренаталните таблети се пијат пред јадење, после јадење или нема врска?

5. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Мене уште понизок ми паѓа. Јас ќе каснам едно парче сиренце и чаша вода и одма подобро се чуствувам,ама станувањето ми паѓа тешко неможам да се разбудам и да станам од кревет и навечер уште во 10 ми се спие и преку ден ми се врти ми се мати има моменти едвај на нозе стојам и пребледувам... :( Незнам што ќе се прави,ќе се консултирам деновиве со докторката ќе видам што ке ми каже некој совет.

6. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Мене се ова што го наведе ми се дешава и плус висок притисок имам. Е ај сеа де...

7. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Ни високиот ни нискиот притисок не се добри, И од едното и од другото ни се лоши и недајбоже некоја беља да ни се случи :( Вчера по скали се качував и ми се заврте ке паднев за малку,ептен ми е страв... :(

8. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Jas kolku sto se sekavam vo prvata bremenost koga odev na tie predporodilnite predavanja na GAK bas ni potenciraa deka ako e puknat vodenjakot mora u bolnica da se ide. Toa sedenjeto doma vazi samo ako ima kontrakcii povremeni ali so puknat vodenjak obavezno u bolnica posto kaj nekoi zeni tece onaka ko cesma a kaj nekoi kapka po kapka. Mene koa mi protece (a mi tecese epten poleka) se javiv u bolnicata kaj so se poragjav i mi rekoa odma da dojdam, me primija iako toa bese sabajle a se porodiv vecerta. Sea da ne te panicam ama pa ako te pregledale valjda ne se do tolku budali da te vratat doma ako ne trebalo :^)

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    I mene tolku mi e i normalno si deluvam ama se slucuva da mi padne poveke od ova sto mi e.i mene isto mi se spie kapacite teski mi se edvaj gi krevam.navecer uste vo 11 sum vo krevet znaci istoto i mene mi se slucuva.prasav jas toa mi rece soleno ke kasnis kola kola i toa e.podobro da e nizok nego visok taka mi kaza.da ne se sekiram nisto strasno

На TamaraSJ и Pinky97 им се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас веќе свикнав, вака ми беше и пред бременоста, и сега :( За жал нашиве доктори не обраќаат пажња коа ќе им кажеш дека не поднесуваш одреден притисок, без разлика дали се движи во граници на некаква си нормала. За мене 135-140 со 80-90 - не е нормален притисок. Не се осеќам убаво кога ми е таков, кога ретко ќе ми се спушти на 120-110 со околу 70 - мислам дека ќе полетам.
    Еве веќе 5та година не најдов доктор што може да го разбере ова и да најде начин да ми помогне.

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lemi

Lemi Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Neznam i mene mi bese cudno posto im kazav deka epten mi tece ne e kapka po kapka, ama me stavija na toj aparatot sto gi meri bolkite i samo tri pati imav kontrakcii do vrvot ama jas ne gi osekav tolku mnogu deka se jaki, duri i laznite koga mi bea bea posilni. A eve od preeska imam pocesto bolki pa ke vidam do posle ako prodolzi ke se javam i odam odma. Malce se cudni tuka ama aj ke vidime do posle. I ne me gledaa dali sum otvorena, vo red e toa?

На Mama_Mia и Emana им се допаѓа ова.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Mene mi rekoa posle obilen rucek i taka gi pijam.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Здраво TamaraSJ ,дали ова значи дека Чаир ќе се пораѓаш?

14. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Лошо срцка жал ми е.. :/ Мене ми паѓа до 80 со 60 и тонам некако ми се врти ќе паднам.... јас си имав нормален притисок пред бременоста,знаеше по некогаш да ми падне па да ми се приспие,ама од коа останав трудна хаос е ова што ми се случува,од што сум толку зашеметена дури и мрза ме фаќа само сакам да лежам така најдобро се осеќам... Ќе преживееме ајде,се за нашите малечки :)

15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Со нискиот е многу полесно...имај си секогаш во себе газирана вода или сок, нешто соленко касни и ќе се покачи...Или кафе исто... Полесно можеш да се справиш, висок нема шанси да го спуштиш природно... бар кај мене ништо не функционира, а се сум пробала - од јогурт и чаеви до голтање главици лук.

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Tocno taka,jas sinmi 20kg go krevam do sega se e ok,mnogu ne se stedam kako nekoj zeni ,jas taka i prvata bremenost i sega pri krajot cistam generalki se kacvam na skala da vadam i stavam perdinja bcera costev sneg vo dvorot so lopata ete mene taka me mavat hormonite:))sto e od gospod ke bide

На TamaraSJ и winter flower им се допаѓа ова.
  17. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Се додека нешто не ни причинува тешкотија и болка, според мене, нема зошто да се лишуваме од истото! организмот сам ќе си каже ако во нешто претеруваме!

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TamaraSJ

TamaraSJ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    350
    Да

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Ок,со лесно.И јас таму ќе одам,па некако коа ќе чујам и друг оди добивам храброст као не сум сама и единствена:)

На TamaraSJ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Znaci denov na site ist-nikakov! Da se prijavam i jas megu zaspanite, na rabota sum, ama edvaj gledam :( za prv pat nokjeska se iznaspav, spiev celi 10h so samo edno kratko budenje, mozebi pa sum se prespala ovoj pat... Inaku i jas imam nizok pritisok, 110/63 max mi bil do sega na kontrolite.
    Bebus mrda ama mlitavo nekako, pa se napnav so toa i procitav milion statii da sfatam deka e normalno posto veke mu se smaluva prostorot. Tuku ke prasav do koga treba da se svrti bebeto so glavceto nadole? Jas uste go osekam so nodjinjata desno a glavceto levo namesteno, pa si mislam da ne kasni malce so vrtenjeto :))