Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    И јас здравје таму сакам да се породам. Т.е. не сакам таму, сакам на приватно ама пошо се нема пари, ова ми е втора најприфатлива опција :) Ме советуваа некаде 8 месец да отидам таму на преглед и да кажам дека таму сакам да се пораѓам...

2. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    гастрогард смееш мене гинеколог ми ги даде.мн помагаат нема потреба да се мачиш.јас ноќе и по две голтам ако имам мака не се штетни

На Mama_Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Pa sto znam..... mene koa me primija odma me proverija dali sum otvorena. Ama sigurna sum deka sve ke bide ok, ako ti kazuva inticija da ides, idi pak ic da ne ti e gajle so te vratile ednas. So lesno :hug:

На Lemi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    А мозе и матичниот гинеколог да ти даде упат, за првичното идење/преглед нели,и после ке си тераш сама со тој гинеколог во Чаир,без да се туфкаш ;)

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    денес пак на проверка на мокрача ми излезе повеќе леукоцити и матичниот ми кажа чај од брусница или увин чај.читав дека увин не се препорачува во бременост а брусница веќе неколку пати барав не најдов чист чај брусница туку мешавина со хибискус,шипка,јаболка.прашав и во темата чаеви во бременост не добив одговор и тука сакам да ми кажете тие што имате пиен чај од брусница каков пиевте,што да пијам

6. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Гледам дека во термини за пораѓање сме неколку дена разлика,па здравје можеби ќе се дружиме во Чаир :)

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Zdravje, bas bi sakala da se druzam tamu so nekoja feminka :) Kaj koj doktor odis ili planiras da odis vo Cair?

8. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Не сум се информирала сеуште за тоа,меѓутоа со сигурност знам дека таму ќе биде пораѓајот,мислам таму јас сум решена,па здравје се во свое време :) а за доктор ќе треба во најскоро време да се информирам па ќе делиме мислења :)

9. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Ima vo vero caj samo od brusnica od nekolku firmi,jas na podravka kupuvam,ima i vo kam na fiesta.

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    во мојот град нема веро но во кам и тој го проверив не е чиста брусница

11. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    Ja kolku sto znam,kaj trudnici ne se obrnuva vnimanie na leukociti vo urina,nego se gledaat drugite parametri...A br.leukociti se zemaat za referenti od krvna slika...

12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Vo kam sto e cista brusnica e sigurna sum,da ne gresis ima mesano aronija so nesto ne znam tocno.

13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Denes bas gledav edna emisija za bremenosta i periodot po poroduvanjeto. Kazuvaa za simptomite, novorodenceto..doenjeto itn. Vo vrska so "klocanjeto"... sekoe embrionce vo stomakot denvno spielo odnosno bilo pasivno 20h. Znaci samo 4h ima vo aktivna sostojba. Zatoa i ne sekogas majkata mozela da pocustvuva dvizenja.. i toa bilo sosema vo red. Zatoa, bez grizi. I jas sum vo 18ta nedela i seuste me nema klocnato kerkickata. Ke gi nacekame kaj i da e ..:*

На Pinky97, Bebulleee, irenadaniel и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    јас земам сушена брусница и ја попарувам како компот.урологот ми рече сркај и да ја јадеш и да пиеш од течноста.само треба да отстои барем еден саат за да пушти.ја купувам во бако а има и во кам

На irenadaniel и esen16 им се допаѓа ова.
  15. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Само факту маст е дозволена во бременост, сабајле и вечер ставаш после миење со ладна вода масираш на местото и го притискаш навнатре за да се истисне, така мене ми кажаа. Се мачкам 2-3 дена подобрување нема, можеби е рано. И после Голема нужда обавезно миење со ладна вода да е секогаш чисто местото.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас имав хемороиди и пред бременоста, ми се појавуваат одвреме навреме и ми помагаше многу масло од кантарион. Очекувам дека ќе ми се појават и сега, па ме интересира дали некој знај дали кантарионот е дозволен во бременост?

17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Мене сабајле кога одев по нужда и крв ми истече

18. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Мислам дека некоја феминка кажа дека не бил добар за во бременост, бидејќи ја омекнувал матката
    Едит: цервиксот

Последна измена: 16 јануари 2017
    На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MsMayaM

MsMayaM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    128

Факт е дека кантарионот како позитивни има исто така доста негативни ефекти. Исто така зависи дали земаш било какви други лекови. Со некои не смее да се комбинира. Контраиндицирано е. Најдобро е да го прашаш докторот кој ја води твојата бременост бидејќи тој знае што си примала претходно и што понатака би примала и тн... :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Мене сабајле ми истече крв кога бев по нужда, ми пукнаа хемороиди изгледа и сега ме боли и тоа и стомак и ме тера за во веце. И јас сакам да знам за кантарионот дали смее штом го спомна сега :)