Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Најдобро да се консултираме со доктор :sweat:

2. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Мајки знам дека има посебна тема за колички ама сакам и тука да ве прашам дали и каква количка си одбравте?
    Јас терам 34 недела,бебе тежи 2 кг,и некако ми е мн мачно сакам да летне времево да се породам :)
    Добра ноќ

3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas od frank pijam ama neznam dali e cista brusnica

На esen16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Зедов маст на Леа -Мамма мелем специјален за хемороиди за бремени и доилки со состојки од природно потекло -природен екстракт од хамамелис,масло од кантарион и масло од невен , ќе пробаме па ке видиме , а што викаш за масирање на местото како да се стиснам боли корни :whew:;(, зедов еден чај не знам од што е , гинеколог во пензија го прави специјално за хемороиди па ќе пробаме ќе видиме , а плус и на работа сум одвај седам канцелариска ми е работата , а како да кажам дека имам мака сето мажи се (facepalm)

5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Тридници Брусница филтер чиста ретко има дури и нема.
    Купете си сушена брусница без зашекерена и варетеја како компот и после зрнцата ќе си ги изедете.

На podravka и esen16 им се допаѓа ова.
  6. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    тој е најубав ама мешан е

7. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Zdravo :) posleden pat imav Na 27 11 2016 pravev test Na 31 12 bese negativen podocna Na 5 mi pokaza pozitiven bev Na doktor bidejki nesto ne bese o red so ehoto Na mojot doktor ne prati vo drzavna me prasuva koga posleden pat imam dobiemo mu kazav doktorski treba da sum 7 nedeli I nekoj den me pregleda mi kaza deka gleda embrionalni strukturi no nemoze da detektira plOd se uste I srceva reakcija od panika cel nok ne spiev nz sto da pravim nekoj so slicno iskustvo ? Izvinete Na dolgiot post

8. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ako si sedum nedeli mislam.deka veke ubavo treba da se gleda embrionot duri i da ima srceva reakcija pojdi na drugo mislenje

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Posle kolku vreme pojdovte na rab tie sto ste so ivf. Jas imam boleduvanje do 1fevruari t.e. eden mesec od testot za bhg i mi e strav dali ke mozam da odam.na rab a da bide se vo red plus i gazdive ako go prodolzam boleduvanjeto da ne mi dadat otkaz od rab

10. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Da AMA toj mi rece spored goleminata Na matkata najverojatno se raboti za pokasno zabremenuvanje i Sebastian raboti za rana bremenost zatoa nz sto da pravim mi rece za deset dena da odim

11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ако ти е нередовен циклусот не можеш баш да рачунаш колку недели би била бремена. Може си забременила пред 2-3 недели па затоа не може да види плод. Послушај го докторот или пак закажи си кај друг доктор преглед деновиве, второ мислење.

12. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Opusti se....nisto ne e strashno odenjeto na rabota. Ako ne treba da lezis togas zosto tolku vreme po ivf sedenje doma. Nema potreba, funkcioniraj normalno.
    Jas po 5tti den po transfer pocnav na rabota i od togas celo vreme sum na rabota. Ne cekav ni pozitiven test doma.

На menelele и karibian им се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ne e problem sto e rana bremenost, no kako sto velis, ako si 7ma nedela, togas bi trebalo veke jasno da se utvrdi rana bremenost. Eve i kaj mene, uste vo 5ta nedela se utvrdi a imase i srceva reakcija. E sega, ako te gledale na nekoe poslabo eho... pa do tolku da ne se gledalo, se e mozno. No kako i da e, sekako nema sto pravis osven da se cuvas i da cekas. I da si bremena, pak toa ke pravis, ke si sedis i ke si odmaras. Ajde, strpi se, ke pominat denovite...
    Vo meguvreme, ako do tolku te "glocka" i sakas bilo kakov dokaz, napravi Bhcg test na krv, tuka nema promasaj, ke znaes na sigurno :*

14. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешињаа, јас денес сум многу среќна, слушнавме срце :l:

На mal.ecka, winter flower, Miami1 и 20 други им се допаѓа ова.
  15. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    По новиот закон сите трудници се заштитени со тоа што ти веќе си вработена и имаш договор на работа , работодавачот не смее да те отпушти во спротивно ќе плати глоба , и се разбира за да земиш породилно треба да исполнуваш 6 месеци работен однос

16. Mecence23

Mecence23 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    1
    Kaj koj bese Na pregled ? Inaku doktorot za bremenost vika bremena si nazirkaat embrionalni strukturi AMA nemoze da se detektira plod I srceva reakcija nz vo misli I panika sum

17. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Imam poveke od godina a i toa si vikam ako doktoror mi.preporaca uste boleduvanje ke nemozat nisto zaso ke imam dokument deka sum na boleduvanje.

18. SophiaBella

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас сум од Битола, кај Славко сум. Можи ти е рано уште, и кај мене не се гледаше ништо ко бев на првиот преглед, а по менструација бев 6та недела, ама мене ми е нередовна менструацијата, 2 недели ми беше покасно овулацијата. Најдобро како шо ти кажаја, да си направиш bHCG за да бидиш мирна, можи покасно се зачнало.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Кажете ми резултати од амнио на гинекологија за колку време ви беа готови? Ми рекоа јави се за две недели, денес се јавив ми викаат уште најмалку една недела. Тој на телефон ми вика ставено е, си расте не е уште готово. Што расте?:|
    Зошто толку се чека?

20. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272
    Проблем број не знам кој :) Денес „ја изгубив мојата матична“ поточно таа ме изгуби мене како нејзин пациент. Премногу трпев, а не ми ја води бременоста, Дракулевски ме води и првиот пат и сега. Веќе сум седми месец па морам итно да најдам нов матичен... Ве молам за предлози... Некој пријатен, неарогантен, маж, жена, небитно, само аман некој нормален...