Јас правев амнио во Систина и за точно 2 недели ги добив резултатите. Не сфаќам зошто се чека, знам само дека кога го прашав докторот ми кажа дека на 14-тиот ден се чекаат резултатите. Може да зависи од лабараторија до лабараторија... Во МАНУ по месец дена се чекало...
Па на клиника за се се чека. За генетски кога сакав да правам прашав на клиника ми рекоа и по два-три месеци се чека, а во систина за две недели добив резултати. Јес да плативме 14.000 за двајцата, ама искрено не сакав со месеци по клиника на се мотам.
Partalovski mi e mene maticen i imam samo.najdobro.mislenje za nego mn dobar doktor i si ja znae perfektno rabotatA
devojki vaka nemozam da ostanm bremena ewe vejke 4 meseci se obiduvame posledniot ciklus mi bese od 15 do 22 dekemvri imavme odnosi i se nadevav deka ne ostanam trudna no za zal ne se sluci denes ni dojdie i keve molam ako nekoja od vas zanae tocno da presmeta plodni denovi neka pisi falavi odnapred
Се мачкав и јас со маста, помина болката за 4-5 дена ама ми останаа хемороидите. Сега не ме болат ама си ги имам.
на погрешна тема ти е поставено прашањето имаш тема ПОДРШКА ЗА СИТЕ ОНИЕ КОИ САКААТ ДА ЗАБРЕМЕНАТ сигурно ке ти одговорат на сите прашања а инаку 4 месеци е многу мал период за позитивни резултати, оптимално време е една година барем во мојт случај беше така
Јас ќе те советувам да појдеш на второ мислење, односно да одиш на приватно да видиш или кај втор доктор со подобро ехо. И тоа веднаш. Ти најдобро си знаеш каква ти е работата ако е физичка и тешка тешко дека ќе работиш а и не е препорачливо кога зборуваме за тешка работа. Ако работата ти е на стол лесна работи си без проблем. Но во врска со ова најдпбро конултирај си се со докторот дали треба или не.
@referentka Мислам дека ќе може да ти одговори за во Државна. Јас го однесов примерокот во Ману и ми беше готов за 2 недели. Кажими зашто правеше Амниоцитеза и во која недела?
Јас чекав три недели. Се чека да созрее материјалот што го земаат. Тие три недели, незнам како преживеав. Нека ти дадат телефон, да не одиш секој ден.
Правилно за Амниоцитезата се чека подолго си има посебни параметри и клетки што среат до 14 ден така мислам беше а може и некој ден порано Амниоцитеза за 1 недела немоможе да биде готова. Истото важи и за генетските испитувања.
Правев ради возраста. И на едниот скрининг др нухалниот набор го измери малку поширок. На второто мислење другиот др го негираше тоа, ама мене мислата не ми излезе од глава. Сега сум 18 недела, правев во 16.
Мешиња, испитувал некој триглицериди во бременост? Јас денес правев испитувања на крв, триглицеридите ми се покачени бааги - треба да се до 1.8, мене ми се 3.8. Холестеролот ми е во граници, уствари се друго е супер освен мастите. А баш не јадам мрсна храна. За холестеролот знам дека во бременост може да се покачи, ама триглицеридиве? Некој?
Ништо нее се ќе биде во ред,јас од Амниоцитезата најмалце се плашам здравје кога ќе останам бремена и јас ќе треба да ја правам. Матичниот ми вика за Нифти тест вика здравје боже и на рати ќе направиме да се плати но мислам дека Амниоцитезата е безбедна и доволна да се утврди ако има нешто недај боже.
Хелоу мешиња Како сте денес... Јас омалаксана пак и по доктори и аптеки се маткав воспалени ми се ушите и еден куп капки и спрееви за нос ми даде докторката Пак падна снегов глупав и лизгаво и кал... ајде нека заврши веќе и нека дојде пролет... Чувајте се сите !
Izvini, ama si ja utnala temata Imas posebna tema za toa, eve ja http://forum.femina.mk/threads/Добар-гинеколог.466/
Денес е 17ти, плодни денови ти се од 21 до 26ти Јануари. Како и да е не се разочарувај, водете љубов, љубовта прави чуда, а за мене дете е чудо и најголем благослов од Бог. И со самиот чин не го правете детето туку најбитна е љубовта меѓу вас, не се разочарувај за 4 месеци бидејќи има многу примери што со години не можат, ќе биде се. Ти посакувам што побрзо.
Пошто никој не ми одговори, се разбуричкав и од еден труд ги најдов следниве резултати, може некому ќе му бидат корисни: Negative Pregnancy Adult: < 150 mg/dL or < 1.7 mmol/L Pregnancy Trimester One: 40 to 159 mg/dL or 0.5 to 1.8 mmol/L Pregnancy Trimester Two: 75 to 382 mg/dL or 0.9 to 4.3 mmol/L Pregnancy Trimester Three: 131 to 453 to mg/dL or 1,5 to 5.1 mmol/L