Nemam obrnato vnimanie ama ima nekoj cuden miris garant e mesavina,da eve sega citam jabolko ,hibiskus,kora od portokal itn
малце повеќе да имало брусница барем а не 20 посто само другото го има повеќе во него хибискус,шипка,анасон,и да смеат да се пијат тие во бременост да имало повеќе брусница а помалку од нив.еве и мене ми стои цела кутија дома ми е страв да пијам
I nie 4-5 meseci se obiduvavme dodeka da se fati,ama iskreno posledniot pat ne smetav plodni i mislam deka vednas po menstruacija sum ostanala bremena,a i ne mora da znaci deka kaj site zeni plodnite denovi se isti,imas kalendar na plodni denovi i na femina na pocetnata,i mila najvazno opusti se i uzivaj vo vodenjeto ljubav
Мене не ми помогна ни тоа, ни чај од нане, ни сирупи ништо. Се истурав од повраќање првите три месеци и на крај завршив на инфузии на клиника. Сега не знам дали и тебе ти е до толку лошо. Со лесно.
Зошто не би смеело една шолја чај? Еве читам на страната на систина дека бил добар за ублажување на мачнини во бременоста. http://acibademsistina.mk/health/in...osto-kako-i-koga-da-piete-caj-od-gjumbir.html Само една шолја чај може да ги намали мачнините предизвикани од патувањето или утринските мачнини за време на бременоста
Abe moze. Jas piev prethodno i od ginekolog imam slusano deka moze. I ne treba da se plasat trudnicite so nekoi raboti ako ne ste sigurni. Toa se odnesuva na feminkata pogore. Bez lutenje.
Јас знам дека препорачливо е да се јадат крекери со ѓумбир, мене и гинекологот ми препиша едни таблети Антиметил се викаат на база на ѓумбир ама не можам да најдам по аптеките нигде. Па не гледам зошто една шолја чај би сметала, секако без претервање.
Lele zeni ako me vervate odvaj cekam da se porodam , kaj od tezinata tamu i od ova smej ona ne a uste koga ke mi tekni i do antibiotici deka dojdov i toa me plasi ama se tesam si velam doktor mi prepisa belkim znaj sto pravi
Nemam iskustvo no koga mi bea tie najteski denovi so macnini, gadenje... doktorot mi go preporaca, rece deka mnogu pomagal.
Вчера бев на контрола кај докторот што ми го правеше ивф па ми закажа контрола за 2 недели но јас сакам да одам и на контроли кај матичниот. Прашањето ми е дали би му штетело на плодот прегледот со ехо ако отидам по 2 недели во ремедика а потоа по 2 3 дена и кај матичниот.
Мене ми рекоа од едно до друго ехо разлика 2 недели, 2-3 дена е многу брзо. Зошто кај матичниот кога ќе одиш Ремедика, или таму или таму оди, за два дена разлика што ќе смени?
Кажете жени што да правам со овој запек веќе немам 5 дена отидено по нужда ке пукнам колку сум подуена и ми тежи стомакот а веќе снемувам и апетит за јадење немам место во стомакот веќе... И мака мачам со увово и грлово ќе пукнам веќе... морам да си се искажам да ми олесни
Ako imas rasolnica doma od storena zelka, ispij 2-3 casi i ke se izleznis instant A za vo idnina, obavezno konsumiraj si suvi slivi i smokvi, ke ti se regulira stolicata i ke nemas veke vakvi problemi.
I jas bev taka no sekoe sabajle po sve casi jogurt balans I mi se sredi stolicata isto I rasolnicata e dobra