Јас имам читано дека се препорачува за намалување на мачнини во бременост, така да мислењата се поделени. Не се паничи одма консултирај си се со докторката да си бидеш ти помирна
Женски гледам и за чаеви сте збореле и баш сеа си направив имам од Good Nature 60% е брусница со сушени плодови и се вари на тивко додека не зоврие,со лимонче и медче е преубав! Земете си го не е скап околу 100 денари е ама вреди за парите,подобар е од филтер кесичките 100 пати
Ne e okey nebulozi bez zasnovani fakti da se pisuvaat i trudnici da se vadat od pamet, da imaat gruza na sovest. Edukacijata e mnogu bitna vo zivotot, a ne rekla kazala babini devetini od tipot : ne se banjaj, ne se farbaj, ne jadi ljuto, zacineto itn. Gumbirit e no.1 vo cel svet za trudnici koj imaat gadenje i za protiv povrakanje. Najnovite statistiki i onie koj se pousvrsheni ginekolozi, koj idat chesto na seminari i edukacii ke vi potvrdat deka gumbirot e reshenieto na mnogu trudnici.Vo mnogu zemji se prodavaat vo prodavnici nameneti za trudnici :lizavchinja na baza na gumbir, mastiki, bomboni, gumeni bomboni, caevi, kapki itn. Kaj nas vo Zegin momentalno se prodavaat kapki od Gumbir i si ima upatstvo po kolku pati na den i po kolku kapki se konzumiraat. Jas sum eve 7mes so tie kapki i mi se spas, em blagodarenie na niv imuniot sistem mi e bomba nefativ nieden virus pa ni nastinka, a nonstop sum vo kontakt so luge. Slobodno da si konzumirate od kapkite gumbir, a imate i gumeni bombini od gumbir so portokal.Imate i voda so vkus na gumbir i taa ja pijam.Za cajot neznam sepak koja doza i kako, no nemoze da ima nikakva steta. Ubava vecher trudnici i edvaj chekam da si go zapoznaam sinko da si go gushnam
http://www.alkaloid.com.mk/ovoshen-caj-brusnica.nspx само од брусница е овој чај, нема мешавина... 20 кесички се едит: ФИЛТЕР ДУПЛЕКС 20 Х 2 G @Pinky97 http://www.alkaloid.com.mk/ovoshen-caj-so-60-brusnica.nspx и тој е добар, ама овој ми е попрактичен на работа
Читам дека некој напишал дека ѓумбирот е штетен и не е за трудници. Еве доказ дека има таблети со ѓумбир кои ги има во Македонија ама не во ланците аптеки туку во некои помали приватни аптеки ги има само и на самата амбалажа имате објаснување дека може да ги користат трудници, доилки и деца над 3 години. Незнам зошто се даваат дезинформации посебно на вакви теми. Не само јас туку познавам и други што ги имаат користено па немаат ниту еден негативен ефект. Значи овие се безбедни од лично искуство кажувам.
Јас сум од Битола, кај Славко Пејовски одам. Тебе што ти кажаа и што ти препорачаа? Мене докторот ми рече дека како шо гледа од поставеноста веројатно на плодот и слично, не би требало да имам проблем. Се надевам ќе биди така.
Мене ми се супер а и не се многу скапи, секој ден по едно или две до пладне земам и толку. Е сега се случува и покрај нив да ми се лоши и да повраќам ама брзо ми поминува. И во поголемите ланци на аптеки ги нема. Побарај ги во помали аптеки или ако ги немаат нека ти ги порачаат. Околу 300 денари се. Јас од кај што ги земам секогаш ми даваат и тестер со уште 6 таблетки како за редовен пациент
Па сега за сега е се нормално ,но има ризик за предвремено породување . Ако не може матката многу да се рашири . Јас бев и во гак и во ремедика за мислење.
И јас знам за овие апчиња кога имав многу мачнини првите недели ми ги препорача докторката ама ми поминаа мачнините и не ги купив апчињата.
Женски, можеби прашањето не е за овде, ама не интересира како изгледа тој породилен чеп кои што требало да падни пред пороѓај? Јас сум веќе 38 недела, прва бременост и ме фаќа паника. Сношти имав и болки кои сами по себе поминаа и затоа мислам дека беа лажни породилни болки. И уште повеќе паника ме фаќа Затоа кажувајте сѐ што знаете Сѐ ме интересира
Ако се подвратиш назад на форумов ќе прочиташ од некои членки како изгледа тој чеп. Еве јас од моето прво искуство ќе ти кажам дека чеп уопште не ми паднал (бар ја не сум го видела ) него мене ми пукна водењакот баш у 38 недела и тоа не ми течеше онака ко чешма него капка по капка проѕирна течност. Болки немав никакви тогаш туку ги остеив дури после 5 саати. Со среќа
Женски а гледате ли по вестиве има многу заболени од сипаници... јас ниедни неам прележано ама вакцинирана сум од сите... страв ми е да не фатам недајбоже леле...
Meshkovci da ve prasham. Eve denes za prv pat imam kako nekoj pritisok dole kaj vaginata ( neznam kako da objasnam) , na moment me shtreka i presekuva nemozam da stojam. Inache mokram bukvalno pa i na 10-20min nekogas poslednive nedeli. Krvna slika, cervix, d-dimeri i sve si e okey.Bebe si kloca sve si e okey, ali ova me chudi. Jasno mi e se shiri matka,ligamenti itn. Inaku sum 26+3. Ve molam dokolku na nekoja i se deshavalo i znae od shto e i zashto da mi odgovori.Zashto pamet mi ide segde
Ehhh zelba za sex mila.i si bara prijatelkata nesto pajazini da ne ima fateno zatoa streka.i mene me strecka taka ili ko da mi cuka nekogas osekam ama toa r znam.osvezi ja ke vidis dali ke bara uste.ama da ne i se zaubavi pa da pocne sekoj den da tropa da bara hehehehhe
Ahhahahhaa nemash poima kako se smejam hahahha me nasmea za cel den fala ti naj najmnogu Nesmeam srcko da imam odnosi. Jas sum so Ivf i ushte pred ivf ni zabranija i iskreno ne ni mi ide pamet tamu, a nemam ni zelba Samo sinko da si go rodam na vreme mi e najbitno zashto dolgi godini e chekan i mi e 7mo Ivf uspeshno zatoa ne ni pomisluvam na odnosi Iskreno chitajki nekogas sva i svashta pa i na fb pamet segde mi otide od pamet se izvadiv.
Мешкoвци,плaнирaме бременoст,нo јaс примaм терaпијa кoјa ќе мoрa дa се примa и вo бременoст.Ме интересирa дaли ќе мoжaм дa дoјaм?