Iskreno bidejki prv pat vakvo neshto osekam naj iskreno pamet mi otide, pu pu skraja bilo vikam da ne se otvaram, da ne porano iskoci bebe itn. Inaku bebe mi e bajagi bucko za nedelite i pomisliv i na toa deka pravi pritisok. Dali si osekala vakov protisok i bolka? Bukvalno na moment seche i nemoze da stois?
Zavisi za shto i kakva terapija. Za toa najubavo ke ti objasni i kaze tvojot doktor koj ti ja dava terapijata. So lesno i nabrzo da se ostvarish kako trudnica i majka.
@sofi2107 Da da ne se sekiraj vleguvas vo 7mi mesec taka da normalno e bebeto se vrti so glavata nadolu i normalno e da go osekjas toj pritisok ,kako sto i kazav prethodno ke go osekjas se povekje i povekje
Ma kakvo lutenje jas samo kazuvam sto imam procitano,toa go imam sretnato i taka znam inaku i jas na pocetok od bremenost piev svez gjumbir
Fala ti najmnogu. Morav da ve prasham vas tuka, zashto smetam deka vie shto ste go pominale i pominuvate toa najubavo znaete. Da vo pravo si minatata nedela na kontrola bebe veke e svrteno so glavata dole. Fala od
ХЕЛОУУУ.....денес ми земаа крв од вената и значи втора бременост ми е 8 недела ама со првата немав вакви раб.Значи вака хмг ми е 109 ке го поправам ама шекерот ми е 6,6.Во фам немаме шекераш...но пред да ми го проверат цицав бонбон....Има шанси да е од бонбонот...Инаку и пред 3 месеца го испитував немав шекер сеа се појави....
Сигурно ти е од бонбоната. Побарај пак од матичниот да те прати на крвно испитување за гликоза, и тоа што е можно побрзо за да се види да не имаш гестациски дијабет, а тоа не е добро. Ајде и да не те плашам, лично мислење е дека ти е од бонбоната. Следен пат кога ќе одиш вечерта гледај да не јадеш многу благо и сабајлето оди на гладно. Ако ти се јаде или лоши побарај да одиш преку ред и веднаш по боцкањето јади.
Znam ama ete od navika zaboraviv deka imam mn gadenje nautro i mi stojat do mene utre ke proveram pak.
Nemoj sega zelba nemala kako ne ti ako nemas prijatelkata ima i zato cuka.da znaes deka e od toa si bara cetka da ja pocesa malku.a kako so kazuvas epten pajazini ti fatila be ama posle koga ke se rodi bebe ohoooo e togas podrugo ke e ke si ja iscistis pajazina po 3 pati na den se smejam srcka nemoj da se sekiras nis strasno ne e hormoni mormoni bebe pritiska matka se siri ama jas pak ke recam si bara be do toa e
Mamicki..a be glavata ke mi pukne...gotovo. Od levata strana kaj slepoocnicata mislam kamen nosam. Sovet? I da.. neznam dali mi se poklopilo ili ima nekakva povrzanost, no otkako pocnav da gi pijam pre mama mislam deka mi pocna glavobolka. Nekoe iskustvo???
Мене ми се деси истото, за секс не е сигурно... Стоев со скрстени нозе мислејќи дека ќе се пушти, и веднаш закажав на преглед. Докторот ме прегледа вагинално со прсти за да види дали сум отворена па ме гледаше на ехо. Исто околу 27 ма недела ми се деси, на ехото виде дека е со газето над бешика и притиска ако е со главчето и да притиска ќе сака да излезе,значи дека не е,тоа нон стоп се врти. Ми рече магнезиум два пати на ден и одмарај, нормално е и ако бебето го носиш ниско.
Hahahhahaa se smejam na glas, bebo turbulencii dozivuva stomak mi ripa na site strani gahahahha. Srcko neka se rodi sinko iiiiii ke se nadoknadi za ovoj dolg post I barala ne barala ima da si molchi i da cheka da zavrshi postot, pa posle ke mrsi hahahahhaha
Ne te razbiram....kako ako e so glavceto ke saka da izleze??? Obicno so glavce se vrtat posle 25-27ma nedela. Ja pred 4 dena si bev na redovna kontrola, cervix 3,8 , sinko ne e nisko, ph na vagina super, krvna slika, d-dimeri i sve ostalo okey zashto sekoj mesec gi pravam site mozni ispituvanja. Jasno mi e deka ne e za sex toa beshe shala Inache si pijam ednash dnevno Magnezium 350mg. A bebo mi e so glavceto nadole i na 25+2 beshe teshko 1,030gr. Bajagi e bucko za negovi nedeli. A jas sum mn sitna po konstrukcija i samo imam stomak ogromen Ama me bunish sega so muabetot deka ako e so glavceto dole, znaci saka da izleze i zatoa se bolkite
Не може да е боцкањето долу во вагина од главчето ако е така свртено. На ехото се погодило да е така наместено но не значи дека така е цело време во таа позиција па да притиска, не знам дали ме разбра. Пецкањето може да биде од раче, нозе, газе но не од главче
Mene me boli 1 mesec sekoj den, na celoto i. gore cerepot. Bukvalno 1 mesec I neizdrzlivo. Od hormonite e, od ponizok pritisok, od nastinka, sinusi od se mi se sobra. Od koka kola so ceden limon malku mi namaluva bolkata, od nisto drugo. Probaj.
Не паничи полека. Нормално да го чуствуваш доле. И јас цела бременост го чуствувам апла долу па еве сум пред термин. Од тоа што мрда и си притиска тоа какво отворање какви бакрачи. Уживај таму и не му ја мисли, не паничи без врска . Може премама не ти ги поднесува организмот. На многу трудници ова се случува со витамините. Може треба да ги смениш, консучтирај се со докторот.
@Anetaoh @sofi2107 Да не е тоа како грепкање таму ама од внатрешната страна? Ако е тоа леле првиот пат од памет ме извади си викам готово, после кога видов дека не му е до излевање туку онака си копа буричка хаха Сега во 9ти многу почесто ми прави така, па турбуленции, ама го сфаќам тесно му е, досадно.. .
Ne nee kako grepkanje, prv pat denes mi se desi na 3 pati koga bev sednata i kafe koga piev so malku potkrenati noze na drugata stoliza (svitkani noze) i koga gotvev. Znachi kako da mi pulsirashe neshto dole, kako da pritiskashe, se otvarashe poima neam kako da objasnam i kako nekoj da me preseche i si legnav. Eve cel den go prelezav i okey si e, samo tie 3 pati taka se osekav. Vaka koga lezam top si e. Samo pamet mi otide segde, sto sum slusala muabeti za predvreme porodeni itn.