Te razbrav, no ja nemav peckanje ni bockanje. Eve na pogorniot post na koj i odgovoriv na @MiloMalo opishav shto osekav. @vitamina ne panicham ne sum panicharka po priroda, no od shto sve sme slushnale i prochitale ( iako ne sme sakale) i pamet odi segde. Jasno mi e drugo stanje e bremenosta, nekoj imale takvi bolki od udari shto plachele ali ova prv pat mi se desi i morav da prasham. Ako se javam kaj mojava shto mi ja vodi bremenosta ke kaze kako sekad :ne citaj gluposti, sekoja svoja prikazna, sitna si zeno a bebe ti e bucko i normalno e zatoa vas ve prasav, zashto znam ona sto ke mi kaze. Fala ti najmnogu i pogali go bebe i blaze tebe ushte malku ke si se gushkate i baknuvate [/QUOTE]
Jas vo 33nedela imav taka bolki ama se bese ok samo sto jas nastinav neposredno posle bolkite verovatno od nastinka bese bolkata
Sega skoro citav neznam dali tuka na forum ili na dr mesto deka od nekoj vitamini zenite imale glavobolki ,probaj drugi smeni gi, jas pijam activ mama
A pritisokot da go izmeris? Mene taka me bolese od pritisok koga ke se iznervirav odednas bolka me mavase. Eden paracetamol i ke prestane.
Не се секирај ако не е свртено уште, тоа и во последен момент може да се промени Овие бодежи луѓе, нормални ли се? Во последно време се се почести (неодреден временски интервал). Во долниот дел на стомакот, траат секунда
Особено во првото тромесечие јас знам дека чај од ѓумбир и уште неколку други чаеви (маточина,од магдоност..) не се препорачуваат...Бедоксин пиј ,ке те успива и уствари полесно ќе го минуваш денот...повеќе ќе спиеш,нема да има време кога да ти се лоши Со лесно
Мешињa кaжете штo прaвите прoтив киселини?ме искинaјa ми врие у желудник Кaкo дa вaрaм мaнџa ете тaквo вриење имaм
И јас ги имам... матичната ми рече дека биле лажни контракции... Во петок сум на ЦТГ кај неа ќе видиме што ќе каже
Мене мојата ми мавна одјеб (пак). Сега немаше ни контрола, ништо, само ми закажа дури 38-39... без памет сум
Vaka, koga ostanav bremena gin prvo sto mi rece pri pojava na macnini ke pies caj od svez gjumbir so limonce. Ovde gjumbirot na bukvalno bebinja se dava, go gledaat kako cudotvoren lek za se, a ne da e shteten za trudnici. Za kiselini probajte kisela voda, nesto gazirano za pobrzo da ja razvari hranata ili pak na vrv na lazicka soda bikarbona ke se napies i odma posle casa voda. Vo istata sec ke ti pominat. Ubav den zenski!
Здраво мешиња Денешниот ден нека ни донесе здравје,мир и благосостојба во домовите Еве ние го почнавме и последниот месец а во едно и со подготовките.Сакав да прашам дали некој друг има проблем со р'чење за време на спиењето.Мм цела нок ме подбуцнува и ми вели доста р'чиш а јас не осекам хаха.И со првото го имав тој проблем при крајот а сегА пак и настината сум малку и така.Ајде уште малце после ке нема ни спиење камо ли р'чење хаха
Гастрогард или рупурут, јас без нив неможев. Гастрогардот ми ги препорача гинекологот но кога ни тоа не ми помагаше грицкав рупурут. И спиј малце на подигната перница. Јас само така можев да заспијам навечер.
Значи одев на работа меѓу луѓе, гужви,автобуси и не настинав цела зима...сега сум дома на боледување и грло ме фати од дома седење. Дај кажете што смеам за грлово, неможам да голтам