Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Здраво, девојки! Почнавме со собирање приказни за книгата на мејл и во темата 99 приказни за борбата за бебе, но за жал од дваесет и кусур напишани досега, само 3 се со среќен крај, а една од главните поенти беше да се охрабрат сите што уште ја водат оваа битка. Па затоа ќе ве замолам во оваа тема, знам дека има мн меѓу вас што поминаа тежок пат за да стигнат до тука, ако сте расположени да напишете некоја од вашите приказни со среќен крај :) Значи нема потреба од описи на цели процедури и дијагнози и не знам што, доволно е да се опфати психолошкиот момент на извојуваната битка и емоциите кога конечно сте дошле до целта. Фала!

На betikolevska1, podravka и majavel1 им се допаѓа ова.
  2. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Nate i jas gi pijam premama i se sum malaksana i glavata me boli se sum kako zamaena neznam od sto e, a isto primam i prolutex i kleksan inekcii sekoja vecer. Od sto je da e neznam

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Заболените се од варичела, против неа нема вакцина. Ако ти е прележана немаш гајле, но ако не ти е не е страшна ни ако фатиш во бременост.

Последна измена: 19 јануари 2017
    На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Dodeka piev femibion, se bese vo red. Pak ke recam, neznam daliu e od pre mama ili samo taka mi se poklopilo..no bas ke vnimavam i da utvrdam so sigurnost. Ako ne se smiri, ke mora da prezemam nesto.

5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Probaj so med i limon, mnogu pomaga. Vednas ke ti se smiri. Ako ne, konsultiraj se doktor sto smees da pies, ili neka kaze nekoja zenicka sto i prepisale... :sun:

На majavel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    37.537
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Мешиња, ќе ве молам за помош. 19 недела сум, вчера изедов повеќе кисела зелка и сабајле кога станав ја повратив. Обично секогаш кога ќе станам повраќам само жолто, а ова првпат ми се случи, како желудникот да не ми ја сварил зелката. И сега ми е лошо, како да ми стои нешто на желудник осеќам. Дали до бременоста е или можеби нешто друго?

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Добар ден :$ Би сакала да ви се придружам ^_^

Пред 2 дена правев тест и беше бледо позитивен :$ Денес бев да проверам бета и хцг е 775.91. Дали е тоа во ред, што мислите? Би требало да сум 3 или 4 недели па не знам кои се вредностите за тој период. Малку се исплашив мислев дека е малку, но некои лепотици овде ме смирија дека е во ред. :$
    Среќа, радост, страв, возбудена, измешани чувства. Ова е чудо, и му благодарам на Бог за тоа! :inlove:

Тоа е само со резулатот од бета, деновиве ќе одам на гинеколог па ќе видиме што ќе каже.
    Дотогаш, би сакала да ми кажете, што е она што треба да го знам за овој почетен стадиум, што би требало да правам, а што не. Има ли нешто што би требало од витамини, минерали и сл да земам, и какви лекови никако да не земам? Отприлика такви некои работи би сакала да ми кажете. :*

Ве гушкам многу, најмногу :hug:

На Bici05, SophiaBella, Seduction и 8 други им се допаѓа ова.
  9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Нека е добра мисла, само позитивно и опуштено уживај во.бременоста.... Фолна да си земеш обавезно

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.388
    Допаѓања:
    37.537
    За убаво нека е имај лесна бременост и уживај во секој ден од неа! :hug: Ако се работи за нормална бременост некој посебен режим нема, најважно од се следи ги своите инстинкти, однесувај се нормално, храни се здраво, внесувај повеќе течности, движи се и секогаш имај позитивна мисла. :hug:

11. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Od kiselata zelka ti e :) Ja na dva pati se prejadov kisela zelka i juva iiiiii si se gushkav so wc sholjata :) ke ti pomine uzivaj. Sleden pat pomalku jadi od k.zelka ili juva, mene koga e vo pomala kolichina ne mi pravi problem.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Од зелката ти е,јас не ја јадам ич затоа што многу киселини ми прави и ме боли желникот од нејзе. :/

13. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Welcome Вереничка. :)
    Честито,да си имаш лесна бременост.
    За почеток почни да пиеш Фемибион 1 ,тоа е фолна киселина збогатена со витамини ги пијам и јас од почетокот и се многу добри. Немој да си под стрес,не се нервирај, исто така немој да креваш тешко никако и одмарај повеќе. Чувај се да не се разболиш или настинеш за да немора да пиеш антибиотици,и никакви апчиња немој да пиеш освен ако е ептен неподнослива болка па напиј се еден далерон. Јас дополнително пијам и бедоксин и витамин Ц затоа што ми е намален имунитетот. Храни се здраво,внесувај многу витамини преку овошје и зеленчук и пиј многу вода. Неверувам дека одма нешто ќе се види на ехо за бременоста кај гинекологот ама здравје боже ако според твоите пресметки си 4та недела за 2-3 недели ќе можеш да го слушнеш срцето.
    Уште еднаш нека ти е со среќа и со лесно,што и да ти треба тука сме прашај што и да те интересира. :hug:

14. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Благодарам! :*

На Pinky97 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ijoana

ijoana Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    19
    До бременоста е и јас пред некој ден од зелка повратив а инаку неповракјам

16. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Nisto smeni nekoj drugi vitamini,jas za prvoto piev prenatal a sega aktiv mama

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    A zashto ne gi prodolzi Femibion 2? Eve jas gi pijam i mnogu drugi shto gi pijat nemaat nikakov problem. Femibionot ti se no.1 za trudnici i doilki.

На Miami1, Natasa. P, Pinky97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Здраво идни мамички, јас сум 8ма недела бремена па ме интересира да не правам некоја грешка бидејки и јас ги пијам фемибион 1 но по јадење, а пред тоа на гладен стомак пијам само фолна киселина. Е сега прашањето ми е да не не треба да пијам од двете?
    Малку се збунив :wasntme:
    Убава вечер да си имате! :hug:

19. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Nekolku dena nemav bolki vo polovinata i koga gi imav traea kratko denes veke dva casa me boli i tapi bolki vo stomakot dali e normalno ili se slucuva nesto so plodot. Mnogu mi e strav od transfer mi e ovaa petta nedela dali ako nesto me e vo red ke treba da prokrvaram ili ne. Moze se glupavi prasanjata ama mnogu mi e strav me faka panika

20. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Вереничка мила, многу ми е мило што те гледам во труднички.Многу добро знам како се чувствуваш,тоа е најубавото чувство. Ако си 4та недела за 2 недели здравје ќе можеш да го видиш срценцето на малото. Веќе ти дадоа совети не се повторувам и јас бидејќи истото би ти го кажала. Те гушкам :hug: