Здраво, девојки! Почнавме со собирање приказни за книгата на мејл и во темата 99 приказни за борбата за бебе, но за жал од дваесет и кусур напишани досега, само 3 се со среќен крај, а една од главните поенти беше да се охрабрат сите што уште ја водат оваа битка. Па затоа ќе ве замолам во оваа тема, знам дека има мн меѓу вас што поминаа тежок пат за да стигнат до тука, ако сте расположени да напишете некоја од вашите приказни со среќен крај Значи нема потреба од описи на цели процедури и дијагнози и не знам што, доволно е да се опфати психолошкиот момент на извојуваната битка и емоциите кога конечно сте дошле до целта. Фала!
Nate i jas gi pijam premama i se sum malaksana i glavata me boli se sum kako zamaena neznam od sto e, a isto primam i prolutex i kleksan inekcii sekoja vecer. Od sto je da e neznam
Заболените се од варичела, против неа нема вакцина. Ако ти е прележана немаш гајле, но ако не ти е не е страшна ни ако фатиш во бременост.
Dodeka piev femibion, se bese vo red. Pak ke recam, neznam daliu e od pre mama ili samo taka mi se poklopilo..no bas ke vnimavam i da utvrdam so sigurnost. Ako ne se smiri, ke mora da prezemam nesto.
Probaj so med i limon, mnogu pomaga. Vednas ke ti se smiri. Ako ne, konsultiraj se doktor sto smees da pies, ili neka kaze nekoja zenicka sto i prepisale...
Среќен празник и убав снежен ден на сите! Ќе ве замолам за нешто, во темата http://forum.femina.mk/threads/Добар-гинеколог.466/page-111#post-3207089 има повеќе неодговорени прашања за добар гинеколог па ако може да влезете и да одговорите. Благодарам.
Мешиња, ќе ве молам за помош. 19 недела сум, вчера изедов повеќе кисела зелка и сабајле кога станав ја повратив. Обично секогаш кога ќе станам повраќам само жолто, а ова првпат ми се случи, како желудникот да не ми ја сварил зелката. И сега ми е лошо, како да ми стои нешто на желудник осеќам. Дали до бременоста е или можеби нешто друго?
Добар ден Би сакала да ви се придружам Пред 2 дена правев тест и беше бледо позитивен Денес бев да проверам бета и хцг е 775.91. Дали е тоа во ред, што мислите? Би требало да сум 3 или 4 недели па не знам кои се вредностите за тој период. Малку се исплашив мислев дека е малку, но некои лепотици овде ме смирија дека е во ред. Среќа, радост, страв, возбудена, измешани чувства. Ова е чудо, и му благодарам на Бог за тоа! Тоа е само со резулатот од бета, деновиве ќе одам на гинеколог па ќе видиме што ќе каже. Дотогаш, би сакала да ми кажете, што е она што треба да го знам за овој почетен стадиум, што би требало да правам, а што не. Има ли нешто што би требало од витамини, минерали и сл да земам, и какви лекови никако да не земам? Отприлика такви некои работи би сакала да ми кажете. Ве гушкам многу, најмногу
За убаво нека е имај лесна бременост и уживај во секој ден од неа! Ако се работи за нормална бременост некој посебен режим нема, најважно од се следи ги своите инстинкти, однесувај се нормално, храни се здраво, внесувај повеќе течности, движи се и секогаш имај позитивна мисла.
Od kiselata zelka ti e Ja na dva pati se prejadov kisela zelka i juva iiiiii si se gushkav so wc sholjata ke ti pomine uzivaj. Sleden pat pomalku jadi od k.zelka ili juva, mene koga e vo pomala kolichina ne mi pravi problem.
Welcome Вереничка. Честито,да си имаш лесна бременост. За почеток почни да пиеш Фемибион 1 ,тоа е фолна киселина збогатена со витамини ги пијам и јас од почетокот и се многу добри. Немој да си под стрес,не се нервирај, исто така немој да креваш тешко никако и одмарај повеќе. Чувај се да не се разболиш или настинеш за да немора да пиеш антибиотици,и никакви апчиња немој да пиеш освен ако е ептен неподнослива болка па напиј се еден далерон. Јас дополнително пијам и бедоксин и витамин Ц затоа што ми е намален имунитетот. Храни се здраво,внесувај многу витамини преку овошје и зеленчук и пиј многу вода. Неверувам дека одма нешто ќе се види на ехо за бременоста кај гинекологот ама здравје боже ако според твоите пресметки си 4та недела за 2-3 недели ќе можеш да го слушнеш срцето. Уште еднаш нека ти е со среќа и со лесно,што и да ти треба тука сме прашај што и да те интересира.
A zashto ne gi prodolzi Femibion 2? Eve jas gi pijam i mnogu drugi shto gi pijat nemaat nikakov problem. Femibionot ti se no.1 za trudnici i doilki.
Здраво идни мамички, јас сум 8ма недела бремена па ме интересира да не правам некоја грешка бидејки и јас ги пијам фемибион 1 но по јадење, а пред тоа на гладен стомак пијам само фолна киселина. Е сега прашањето ми е да не не треба да пијам од двете? Малку се збунив Убава вечер да си имате!
Nekolku dena nemav bolki vo polovinata i koga gi imav traea kratko denes veke dva casa me boli i tapi bolki vo stomakot dali e normalno ili se slucuva nesto so plodot. Mnogu mi e strav od transfer mi e ovaa petta nedela dali ako nesto me e vo red ke treba da prokrvaram ili ne. Moze se glupavi prasanjata ama mnogu mi e strav me faka panika
Вереничка мила, многу ми е мило што те гледам во труднички.Многу добро знам како се чувствуваш,тоа е најубавото чувство. Ако си 4та недела за 2 недели здравје ќе можеш да го видиш срценцето на малото. Веќе ти дадоа совети не се повторувам и јас бидејќи истото би ти го кажала. Те гушкам