Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    @karibian
    срцка и мене ме болеше цел стомак едно месец дена после трансферот.се чудев зошто сите околу мене немале толку долго болки.помина тоа па почна гадењето.бременоста е ланец на маките им нема крај.најдобро е кога те фаќа страв одма да звониш на матичната зошто нашава борба е тешка.јас лично мн паничам и одма се јавувам на тел.докторката си знае и не ми прави проблем пошто унапред и кажав дека психата ме убива.верувај каква и да ти е дилемата штом ти рече доктор дека е нормално одма ќе се смириш.не устручавај се одма звони им.
    :sweat:

На karibian и irenadaniel им се допаѓа ова.
  2. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    околу витамините
    до 5 месец се пијат за правилно развивање на плодот.ама од 6 натака толку се потребни за мајката што не можев да поверувам дека за една недела можно е од топ крвна слика да завршам на инфузии.
    кога бев на скрининг кај димчев во 21 недела ми рече со бебињата е се во ред од сега натака гледај ти да си ок.си реков шо му е на чоеков јас сум ок.бременоста ја почнав со железо 36 ама кога влегов во 6 месец завршив на инфузии.јачајте се со витамини преку апчиња зошто со храна нема шанси да се внесе толку многу колку што треба а и желудниците ни се партал и не можат да поднесат толку месо јајца цвекла и портокали.јас понекогаш и 3 гастрогард таблети во денот земам ме кине желудник.
    ве гушкам сите

На Pinky97, Bebulleee, Bici05 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Јас се извинувам што сум досадна и што ве замарам па имате чувство дека и јас сум една од оние што мислат дека само они се трудни.;) Но не е така. Мене ми треба само добар гинеколог. Сите ми кажуваат различно, тука сите пишуваат различно. Ова наоѓање гинеколог како научна фантастика да е! Невозможна мисија. Ако сте биле во слична ситуација ме разбирате како ми е. :| Значи прашањево е до сите што веќе имате гинеколог од кој се задоволни.(Сите имате сигурно) 8-|
    Ми треба мислења за:
    -Пзу Коруноски( за докторот и за Миленкова и Костовска)
    -Снежана Мајсторова органџиска
    -Надица Геровска Мама
    -Пзу Ложанковски
    -Др Вероника Кокормановска
    -Татјана Гуржанова Њуборн( или некој друг од таму)
    -Деметра медикал Оливера Арнаудова
    Добредојдени се и мислења за некои други.:)

И ме интересира дали во Систина и Ремедика цените се многу поскапи од другиве приватни ординации како овие за кои прашував на пример?

Извинете ако делував глупаво, само барам гинеколог.:$ И добро би ми дошла помош од некоја од вас.

Убав ден и ви благодарам на сите
    :f:

Последна измена: 20 јануари 2017
  4. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Здраво!
    Еве ме и мене со стандардни вести. Немам сила, тешко ми е а ништо не ми е, филмови за бебе и пораѓај. Навечер ме утепува суво грло и нос, сабајле полна секрет.... Доста е:D
    @Вереничка незнам како ќе ме сфатиш, ќе си кажам само мое искуство. Јас имам матичен кој е тотално чукнат, ммногу не се замара ама па ги тера сите протоколи по ред и ме праќа на Гак. Прв и втор скрининг, некое ехо во 32 недела( докторот на Гак ми вика штоси дошла тука, му викам така матичниот ми кажа), испитување за скриен шеќер и димери. Јас плус за скрининзите бев кај Димчев, за мирна совест. Матичниот има старо ехо и мн неможе да види. Ништо не ми наплаќа. Во Систина еден скрининг е 4000 ден. а во другите незнам.
    Твое е да си одлучиш. За секој ќе чуеш и добро и лошо.
    Со лесно бременоста и Господ сите да не чува.

На Mari-Ja, Вереничка, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Duso.. za sekoj doktor ke slusnis i dobri i losi komentari. Na kraj, sepak ke moras sama da odlucis i so svojata sreka da si go izodis patot. Ako imas moznosti, moe mislenje e deka Sistina e broj eden. Kaj bilo koj doktor i da otides, moeto custvo tamu e deka si vo sigurni race. Cenite sekako de se poskapi, na drzavno ti e besplatno, no i razlikata vo uslugite e so svetlosni godini. Duri i bezobrazno e da se pravi sporedba.. vamu imas tretman na kralica, na drugava strana nema ni flasterce da stavat vrz pamukceto na primer koga ti zemaat krv. E sega za toa ke ti platis ako imas. Toa e...

На irenadaniel, Elenche87, Вереничка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    kako ste devojki,nemam odamna pisano,denes sum 35 ned,blisku do celta hh
    bolki si imam,bebco nonstop gura so glavceto, stomakot spusten :)

dr nedela na brisevi!

На Miami1, vitamina, Natasa. P и 3 други им се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    јас и ти сме тука некаде :) ние денес полна 36 недела, утре ја почнуваме 37 недела... после сум на преглед и ЦТГ кај матичната :l: ти каде планираш за породување, здравје нека е?
    Со добра мисла и со лесно нека ни е на сите :hug:

На Mari-Ja, butterfly.mk, Miami1 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    @Bebulleee .... ајде те чекам со срце и душа во темава!

На vitamina и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    I jas isto 35 i dr nedela brisevi :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Како сте мешиња :) Ние тераме 14та недела,нешто денес ми се отвори апетитов од се сакам по малку да си пробам и вечер ке одам малку на шетање. :) Гадења и такви работи престанаа одамна,повремено имам грчеви долу ама се поретко и поретко... И така... Како сте вие :* Гушки до вас :hug:

На irenadaniel, Вереничка, kavadar4anka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.590
    Јас сум при самиот крај. Тешко е, на моменти и дури неподносливо. Тежини, притосоци, мачнини..
    Само пред некој си период се плашев од се непознатото но денес да ме прашате, не се плашам и не ми е страв, едвај чекам да дојде моментот и со лесно со тешко да се породам и да ја држам в раце среќичката што ја чекам толку време во мене. Емоции еден куп..
    Ми се зачина дека многу одамна сум бремена, веќе дури и не знам каква е помислата да не си и да немаш олкав стомак:D.
    Најверојатно ова и последниот пост ќе ми биде на темава во трудничко издание .. не знам.
    Со лесно на сите.. забележав дека лека полека се местат коцките и стравовите се како одминува времето човек влегува во најразлични етапи и се бори со најразлични емоции.
    :hai:

На butterfly.mk, winter flower, irenadaniel и 9 други им се допаѓа ова.
  12. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    и јас сум “порасната“ како вас:) 37ma od ponedelnik.....Со лесно нека ни е на сите :inlove:

На winter flower, irenadaniel, Bebulleee и 4 други им се допаѓа ова.
  13. tarantula

tarantula Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    1.280
    butterfly.mk каде одлучи да се породиш?

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Mamicki jas sum 8+3 pijam pregnazon complete I mi rekoa mozam plus folna da pijam. Kakva zenate vie kakva da pijam ?

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Jas pijam folna na natural wealth

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    :l::l::l: Наскоро мила, многу скоро :inlove:(fingers):*

На kavadar4anka, podravka и majavel1 им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    36.386
    Здраво мешиња. :hug: Би сакала да прашам како спиете. Јас сум влезена во 7ми месец и кога спијам на лева или десна страна чувствувам дека го натискам стомакот и го фаќам со раката да го поднаместам. Кога ќе легнам така почнува да удира бебето си велам да не нема простор. До скоро цело време спиев на лева страна, но сега почнав да имам грчеви во нозете па цела ноќ се превртувам де на лева де на десна страна и од толку вртење си велам да не му смета на бебето што го вртам цела ноќ. Ве молам за мислење. И дали би требало да се спие на помек душек за стомакот полесно да легне, а да ставам перница под него немам место.
    Исто така како за во 7ми месец ја сум слабичка и стомакот не ми е нешто голем. Во 4ти месец имав најголем апетит и бев како топка а сега сум слаба, а мислам дека јадам доволно и се хранам здраво.

На Sandrichka 89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешиња шо мислите, дали треба да се грижам дека денес и вчера мачнините ми се послаби во споредба со претходните дена? Имам и малку повеќе апетит. Почнав да се грижам дали е се во ред, а до нареден преглед има мноооогу време :|

19. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Биди среќна што немаш, нема потреба да се грижиш :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.