Zenicki pravev test za trombofilija mi pokaza acr pozitivna odnosno slaba cirkulacija na krfta i zgolemena koagulacija. E sega nekoj sovet okolu toa dali nekoja imala takov problem i da mi preporacate kaj koj dr.transfuziolog da se obratam.
Jas idam i mi ja vodi bremenosta Elena Petkovic na Transfuziologija, mozam samo da kazam deka sum prezadovolna.Blagodarenie na nejze i na nejzinata terapija sve si teche vo najdobar red. Ke ti napravi plus ako treba ispituvanja i spored niv ke ti odredi terapija dokolku treba. So lesno milo.
Да шкртнам и јас некој збор. Ја терам 40та недела. Тешко. Не само физички туку психички... Вторник ми е терминот за пораѓај а истовремено и термин кај гинекологот. Ситно се брои иако имам впечаток дека и оваа мома подолго од предвиденото ќе остане во мешето... Поздрав до сите мешиња
te mislev. So lesno i mnogu poubavo od prviot pat da pominis. I naspij se uste nekoj den, mada nema potreba sovet da ti davam, si znaes ne ti e prv pat, ama sega so dve- pospij uste nekoj den
Немој да те вознемирува тоа што бебчето ти клоцка нон стоп кога се вртиш на лева или дрсна страна...очигледно во ист месец на бременост сме и двете си ја носиме оваа паника...и јас на почетокот помислив дека го натиснувам бебето зашто постојано спиев на лева страна и некако неудобно ми беше спиењето,сепак нели мораш да се свтиш и на десна страна некогаш... Истите бодежи и јас ги почуствував и се консултирав со гинекологот...ми препорача да си ставам перниче мегу нозете ...почнав да го практикувам тоа...верувај спиењето ќе ти биде мноооогу поудобно ..нема да се превртуваш толку често,а и бебчето ќе се смири..нема да биде бунтовно во текот на ноќта Значи и да се надоврзам и на другиот дел...нека не те плаши и тоа што си слабичка трудница зашто и јас сум иста..само меше мало имам на мене...ама ете почнавме пополека да растеме ...така да нагло ќе потпорасне мешето сега во следниве недели ќе видиш
Не се секирај,не му е ништо на бебуш додека спиеш лево/десно,само немој на стомак да се свртиш...Ако ти е позгодно,стави перниче мало под мешето да не го осеќаш ко да “виси“...Поздрав
И мене ме интересира за спиењето иако сум 9 нед и 5 дена спиев поранона стомак сега на страна на грб неможам и шубе ми е некако и магнезиум од кој земате? Јас директ од 300 ама во аптека ме премислуваат секогаш да земам на алкалоид со б витамини или натурал велт....
Помеѓу тие два алкалоид ми се покажа многу подобар од натурал в. Почнав со него, еднаш немаше па земав од натурал да пробам демек исто ама џабе. Ич не ми помагаше со грчевите додека со другиот мака нема. Се надевам помогнав
Zdravo mamicki, kako ste denes. Mamicki sakam da prasam dali koga se zema krv za seker treba da odam gladna, terminot mi e vo 9 h. Poz imajte prijaten den
Да ако е за шеќер треба да бидеш гладна и мислам дека за секое испитување на крв од вена треба да сме гладни.
Од 19 ч предходната вечер не треба ништо да јадеш само можеш вода, за да покаже точно сабајлето одиш гладна, а жедна не мора. Се прави околу 26+ до 28+ недела, ако правиме муабет за скриен шеќер или обична крвна слика ќе правиш?
Jas sum 24+3 ama narednata nedela odam na odmor za mk I doktorot rece deka ke go napravime testot pred da odam na odmor, dolu ke sum 3 nedeli, mi rece deka saat vreme pred testot ke pijam nekoj sok I posle toa ke mi zemaat krv
Мамички и идни мамички, денес бев на ехо и се во ред со бебчето, си одговара на 8 недели и 3дена, но докт. ми кажа дека има малку одлепување долу на постелката и ми кажа што повеќе да лежам и да одмарам за не дај Боже да дојде до крварење. Исто ми кажа дека со растењето на бебето може да се повлече нагоре но јас сум многу испаничена и ми е страв. Ве молам ако некоја имала слично искуство да сподели.
^^^Штом така ти рекол битно е да лежиш цело време , да одиш само до тоалет. Не седелирај, има многу такви само одмарај
Мамички ВЕ МОЛАМ помагајте. Имам ужасна главоболка уште сабајле кога станав од спиење. Не поминува цел ден. Прочитав дека не смеам аналгин, кажете ве молам што да се напијам. Не се издржува веќе, Парацетамол? Иако не знам колку ќе помогне.. Кога ме боли глава ме боли по два дена, и пијам по 2-3 аналгина за тоа време... што да правам сега? Сабајле така се разбудив, цел ден ме боли, десна страна од главата над слепоочница, притисок неиздржив... Ве молам чаре?