Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.002
    Допаѓања:
    123.775
    ^ Измери притисок. Исцеди лимон, многу течности и напиј се еден магнезиум.

2. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Пиев цеден лимон со портокал, супа со лимон. Не можам да се сетам дали испив магнезиум денес.. од болка едноставно не се сеќавам дали денес веќе пиев. (од 400) :(
    Прочитав по интернет дека може парацетамол? Смеам ли ?
    Сабајле и носот едната страна ми беше затната, може настинка, ама еве во теков на денов немам други симптоми.
    Фала ти

3. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Za paracetamol ke si se konsultirash so doktorot koj ti ja vodi bremenosta. Ne sekoj e preporachlivo da pie. Eve jas do sega se nemam niednash napieno. Mene mi pomagashe vo chasha coca cola cedev pola limun i so dve chashi bev super. Posle ke si se istushirav i legnuvav da pospijam. Probaj veruvam ke ti pomogne. So lesno i zapushuvanjeto na nosot ti e od samata bremenost, mene 7meseci mi e zapushen nosot pa duri i sum pochnala da hrcham navecher :) ;)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    36.386
    Дозволено е парацетамол, но сепак препорачливо е болката да се излечи природно. Која недела си? Мене во трет месец мислам дека многу често ме болеше глава едвај издржував и неколку пати се напив аналгин бидејќи не знаев дека не смее. Обидувај се со кафе со лимон, лимонада, блага масажа на главата, одмор во тишина и со намалено светло.

5. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Те читав дека си на почеток на бременоста. И јас имав ужасни главоболки на почетокот,не сакав да пијам ништо секако и не смеев,само лежи и одмарај во тишина и темница. Тоа е многу краток период,нецела недела ми траеше во одреден период од денот. Честитки за бременоста :*

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.814
    Допаѓања:
    325.445
    ako ti e nizok pritisokot ne treba limon da pies,ke ti bide samo poloso

7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Дали на некоја од тука и е матичен гинекологот Душко од Букурешт?

8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Еве срцка се трудам да издржам, и да помине природно. Ми купи мм парацетамол, ама си стои еве чекам да ми помине ако може и без тоа. Сега јадев, гладна бев, а тоа е добро. 5та недела сум. :)
    Малку ми размина, можеби и настинка е, вчера шетав на ладново. Сабајле носот малку затнат. Ќе јадам и пијам течности, се надевам ќе помине без парацетамол

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    :* Ти благодарам.
    Се надевам декa e минливо и нема да ме следи цела бременост. Затоа што мене секогаш ме боли на ваков начин со ист интензитет- Ужасно. :|

На m.i.g му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Mozis paracetamol,jas i grip prelezav so antibiotici taka da ima i za trudnici lekovi ne e deka ne mozi bas nisto da se pie,zvoni i kaj maticniot konsultiraj go ne trpi bolka

На kavadar4anka, Надежна, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    2.841
    Јас бидејќи страдам од мигрена , во 11 недела од болка се онесвестив и му кажав на докторот тој ми рече да земам аналгин , во бременоста може да се зема аналгин само да не се претерува. А исто ми помага и мене кока кола со еден лимон исцеден внатре во чашата. Со лесно бременоста :)

На irenadaniel, Stara и Вереничка им се допаѓа ова.
  12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Mamicki i mesinja.Help. Bebceto mi mrda sekoj den no mi mrdkase po celiot stomak, denes go osekam mnogu nisko i duri kako vaginalno vnatre da me strecka.Sedmi mesec sum. :(

13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    isto i jas imav odlepuvanje i prokrvariv i toa ne bese malku vo 8/9 nedela pa mi se zaleci za nedela ipol bev veke mn podobro ama strogo lezenje i samo stavanje do wc me stavi vo krevet mene 15 dena sve vo krevet mm mi nosese nikako ne stavav ne se sekiraj sve ke bidi ok pij si terapija i lezenje nikako ne mrdaj toa najmnogu pomaga miruvanjeto i plus terapijata normal .. probaj opusti se ke se sredi sve :*

14. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Без паника, нормално е... Повеќе одмор и земи магнезиум, мене до седми месец ми беше така дека долу го носам, сега понекогаш ми се случува, Господ да не чува

На Bebulleee и LanaDelR им се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Mene prv pat mi se slucuva da go pocustvuvam taka nisko, duri kako odvnatre vaginalno neznam kako da objasnam koga sedam kako pod mene da mi mrda i mnogu se isplasiv iskreno. Pijam magnezium sekoj den, bas ispaniciv i sega legam celo vreme mi e strav da sednam zatoa pisav dali na nekoj mu se slucilo vaka zosto jas nezz prva bremenost mi e.Fala mnogu sto mi spodeli.

16. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Оф мила, дај Боже и кај мене да е така, фала ти за позитивноста што ми ја даде. Ќе земам боледување и ќе лежам, само бебчето да биде добро. Инаку јас примам утрогестан 2×1, ти каква терапија примаше?

17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    ќе биди све ок не се коси :* почеток на бременост е бебчињата се малечки уште се местат се формираат аа денешново време е хаос и мн често се дешава ова кај трудници порано мајките наши не оделе ни на контроли :/ .. А иначе исто бев и јас на утрогестан 2х1 до 3 месец и плус инекции имав до 5 прогестерон после ми смени терапија на Добрестон сум сега и сеуште еве 6 месец ме држи ради сигурност само дозата ми ја намалува ме преклука со лекарства а со бебушка е све добро стабилно уште од пред три мес ама како треба така битно добро да сме све ќе биди ок само позитивно :*

На mikimaus123, Bebulleee и Seduction им се допаѓа ова.
  18. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички убави и фини :*
    Да ве прашам, мислење за Д-р Жаклина Чочоровска? Некоја да имала искуство со неа? Благодарам :f:

Имајте си убава вечер, и да си спиете мирно со вашите бебенца. :hug:

П.С Ми се смири главоболката конечно, се надевам и јас ќе спијам убаво. :$

На Aneta92 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  19. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Срцко земи си руска вода од аптека и масирај на деловите каде што те боли... Верувај ќе ти помине

20. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Ne najdov vakva tema pa ke pisam tuka. Vo domot ni se pojavi muvla najmnogu vo spalnata pa sakame so mm da isprskame so savo vikaat mnogu bilo kvalitetno, no jak miris imalo i bilo otrovno. Neznam se dvoumam da ne mu nastetime na plodot. Ke izluftirame saat dva ama neznam pak. Ako ima nekoj uskustvo pisete