Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас не сум имала до сега крварење , дај Боже и да немам. Имав розов исцедок последно на 7ми декември но беше само при бришање и го снема и после тоа некој ден ми се има појавено по некоја точка светло кафеаво и толку, но грчеви имам често во долниот дел на стомакот,кај јајници.. За инекции ми немат спомнато, но ќе видиме како ќе оди работата ако треба и јас ќе ги примам. Уште еднаш фала за позитивните мисли.

На Poppins и karibian им се допаѓа ова.
  2. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    и ќе немаш , све ќе се среди и ова :) само мирување одма боледување нека ти вадат и в кревет разгали се малце :) за грчеви нели ти кажаа магнезиум ? сите го пиеме и помага мн баш во почетните мес уште од старт го даваат имаме мн грчеви матка се шири све .. консулт се со матичниот пак али можиш да си земиш магн ќе ти помага мн

3. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    Здраво мамички, како сте? Ние сме 33+6, а некако бебушка некој ден ми е помалце активна. За 3-4 дена сум на контрола за последните брисеви. Сакам да ве прашам какво шишенце земавте за почеток дали стаклено или пластично и од колку мл. Исто така какво душече земавте тврдо или меко. Позз мамички, галете мешињата и уживајте во бременоста. Иако не пишувам често ве читам секој ден. Ве :hug: сите

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    najmaloto go zedov od 150 ml, zedov i plasticno i stakleno na tommie tippie, spored mene najdobri sisenca. Posle kako rasne sinko taka dokupuvav, tebe moze nema ni da ti trebaat zatoa za pocetok zemi si edno samo. Dusece zedov standardno za bebesko krevetce, prilagodeni si se tie za bebinjata ne se tvrdi.

На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    22.258
    На сабалје рано испрскај и остај цел ден нек се луфтира скроз отворена вратата или прозорецот.. До вечерта ќе се одмириса

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Не ми кажаа :/ а стварно имам потреба од нешто што ќе ми ги намали грчевите. Баш ќе се јавам утре и ќе прашам за магнезиум, фала ти. :*

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    фала ти многу, се надевам дека во мојот град во еурофарм ќе ги има шишенцата на томи тип, зашто прашав во зегин и други аптеки немаше. а за душекот мене ми рекоа дека потврд бил поубав па нз ќе видам што ќе направам. уште еднаш фала ти :*

8. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Срцка уште поубаво ако може мажот ти нека го среди тоа, а ти ако можеш преспиј некаде вечерта или спиј во дневна за да не ја дишеш хемикалијата за секој случај. :)

На Miami1 и karibian им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    И јас и маж ми прскавме кога бев на почеток од бременоста и малку вдишив, но се излуфтира за два саата со ширум отворен прозор. Немај гајле, ќе се излуфтира брзо :)

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    vo drugi apteki gi nema, samo vo eurofarm i vo bebe super market vo skopje oni se zastapnici . Mozes i online da poracas od bebe super market vrsat dostava ako nema izbor vo eurofarm

На i-v-a-n-4-e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. i-v-a-n-4-e

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
    фала ти, срцка си. позз до тебе и синко твој :*

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    :hug:

13. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Kako za uteha jas pocetok na 7mesec imav takvo mrdanje bas kako deka ke mi izlezi :) a vo stomakot neloe mrdanje nemav bas celo mrdanje vo vaginalniot del i iskreno mi bese neprijatno gadno neznam kako da opisam ama veke vo 8 mesec go snema toa mrdanje

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Iskreno mnogu mi olesna sto mi go pisa ova.E bas taka i jas si mislev deka ke mi izleze bebeto :) Samo sto do sega ne go bev pocustvuvala taka, prv pat mi sre slucuvase i iskreno strav me fati. :D

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    dokdov od kontrola,sinko 2440gr,masala porasnal,i baagi nemiren hh
    se e ok,ne mozese da mu go slusne srceto od sto samo skokase heh
    naredna nedela kontrola pak

На Miami1, Bebulleee, Pinky97 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    На мене од самиот почеток гинекологот ми препорача Магнезиум Директ 400 со Б витамини на Алкалоид. До сега супер ми делува...еве уште си земам и во 7ми месец во мојата бременост. Топло ти го препорачувам... ;)

На Miami1 и eli25 им се допаѓа ова.
  17. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво и од нас... еве понеделнички работно си тераме... Во петокот бев кај матичната ми правеше ехо, се е супер, вика големо бебе и според најзините мерки 3600 гр, си викам зар може за 10 дена синко да качи скоро едно кг :?: утре после работа кај неа сум на ЦТГ, а во четврток сум на преглед кај др. Снежана во Систина... Планирам да одам на работа до 03.02 ако се е како што треба и ако можам да издржам, бидејќи како течи овој 9тиот месец се е потешко :sweat: едвај чекам да си го гушнам моето мало точкиче кое прерасна во во бебувче... Викендот исправме, испеглавме, уште постелнината ми остана и ќебенцата да ги средам... Мм го скоцка креветчето и така полека полека се спремаме за големиот ден :l::l::l:
    Поздрав, ве гушкамеее мешиња!:hug::hug::hug:

На majavel1, Вереничка, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Izbrisi ja muvlata od zidot so suva cista pamucna krpa. Brisi ubavo kolku sto mozes, se dodeka sobira krpata. Potoa, so pumpica naprskaj so varikina na mestoto. Neka nakisni ubavo. Toa kako ke prskas, taka ke se sleva nadole niz zidot kako brazdi, ke si reces..lele sto napraviv :) ..no nemaj si gajle, neka teci, nema zijan, koga ke se isusi ke nema ni traga. Potoa ostavi da se provetri ubavo. Koga ke se isusi, zidot ke ti bidi cist i bel i ke ja nema muvlata poveke a voedno varikinata ke napravi i dezinfekcija na mestoto. Dodeka da se ususi, izbegnuvaj ete ..ne vleguvaj vnatre da vdisuvas.. seto ke trae 1-2h. Ke imas resen problem za ic pari. Ova mi e isprobano ;)

На betikolevska1, Miami1 и karibian им се допаѓа ова.
  19. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Со лесно @kavadar4anka ... ти посакувам наскоро да си го гушнеш синчето... :l::*

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Pozdrav i do Vas duso, neka vi e so sreka i so lesno :hug: :sun: :o:

На kuc и kavadar4anka им се допаѓа ова.