Кај сите нека е добра мисла.. Господ сите да ги благослови што го посакуваат ова чудо и што повеќе трудници да има
Може ..мене матичната ми зема мерки и дека дента не можев да одам на ГАК ми рече најбрзо следниот ден од сабајле да отидам да ме боцнат само (зашто тоа испитување не трпи чекање од еден ден)... и така направив
Матичната ќе ти даде упат само и ти со него на ГАК дирекно си одиш... сабајле рано ти препорачувам да си го сториш тоа зашто јас кога отидов немаше гужва воопшто само 2-3 мајки беа пред мене..па да не речам за едно 15 мин. завршивме работа. Брзо оди ...
zavisi od denot, nekogas ima guzva nekogas ne, zemi vo predvid deka tamu i hormoni se proveruvaat ne samo prisca, nekogas sum cekala i po polovina cas i poveke. Inaku rabotat i porucek mozes i togas da odis. Kako i da e ne se preotovaruvaj so priscata samo edna statistika e drugo nisto, jas ne ja ni pravev.
Не треба,само со упатот доле во лабораторија на Гак ќе те боцнат и толку Јас накај 2 отидов никој немаше кога праев
Многу ми се полни душата вакви убави мислења кога читам и многу ми е мило за сите трудници кои бројат ситно и го чекаат големиот ден после 9 долги месеци Сите да си дочекаат дајбоже! Јас 14та недела сум и кога читам вака неможам да дочекам. Со лесно срцка се најубаво ти посакувам и да си го држиш малечкото дучише во раце и да неможеш да му се изнагледаш!
првите недели бавно ми минуваа ептен, со душа чекав преглед да го видам на ехо курлето мало... ама од 6иот месец до сега ептен брзо ми летна времето... Само позитивна мисла и чувајте се! Господ нека не чува сите нас и нашите бебушки!
Леле не да ми врват бавно, па мислам ќе изгубам памет. Па како шо ми се поднамалија мачнините, секакви мисли ми поминуваат низ глава
Duso od koj mesec pocnavte vie so kupuvanje za bebusko? ... Jas ne mozam da se strpam, a nekoi velat demek ne bilo ubavo odnapred da kupuvam, neznam sto..
Ostaj... i mene mi se smee soprugot, mi veli..lele..kako ke izdrzis ti do 9ti mesec , da prasam doktor dali moze da te uspijat i da te razbudat tamu pred poragaj Mislite 300km na cas mi vrvat niz glava, se izmisliv, i toa sto treba i toa sto ne treba
денот кога правев втор скрининг го купив првиот комплет тоа беше на 06.10.2016 - тогаш бев почеток на 6ти месец, и од тогаш лека полека почнав де ова де она.... и подобро што почнав од тогаш бидејќи сега не можам многу да се движам, одма се заморувам и нозете не ми држат
Имам уште 2 нед. До Приска ама сепак да се информирам. Многу ми е криво што Елена Петрова од Ре медика е на боледување до март она ме води сите овие години ќе ди го напраев само скринигот и ќе бев раат а вака ме нервира таа приска со оглед на тоа дека имам 2 спонтани сигурно ќе пресмета висок ризик Инаку кај ехото на матичната сум 3,4 дена поназад а спрема ремедика се е ок точно сум.... И нз кај кого да го правам скринигот ( Јовановски ремедика или матичната)
срцка ич да не се секираш... јас во цела бременост само во 5ти месец повраќав и тоа 3 дена и бев на системи... туку мене друга мака ми испадна Тунел карпал синдром на дланките со трнење и болка сум секој ден... Уживај и опушти се!
35+1 pravec od sistina na soping, kolicka , alistenca, sisenca, koritce, kozmetika. Nekoj den pred toa samo kupivme krevetce . Imav vreme za se i da isperam, ispeglam
a zasto da presmeta visok rizik? priskata e za daunov sindrom nema vrska so spontanite. Jas bremenista ja vodev vo sistina kaj mitko ivanovski on vaka mi rece, mlada si, nemas zaboluvanja vo semejstvoto, nuhalniot nabor i skriningot se super, zasto priska da pravis koga e samo edna statistika, kolku zeni na taa i taa vozrast, sto imale tolku i tolku bremenosti, sto pusat ne pusat rodile dete so odredeni anomalii. Edinsvtenite testovi sto pokazuvaat do 99 % tocnost za toa dali plodot ima anomalii se nifti i trankiliti testot no kostaat okolu 700 evra.
Ајде уште малку имаш ти и ќе си се гушкате со најмилото. Со лесно да ти е Јас имам уште 3 недели до нареден преглед, премногу ми се гледа, се прашвам дали да одам на преглед на приватно следната недела, за малку да си ја смирам душата да видам дали е се во ред. Но се плашам да не е штетно ехо на две недели? Можи поарно е да почекам шо мислите?
za stetno ne e stetno vo smisol da zraci ili slicno, na kraj na bremenosta jas pravev eho na dva dena ali posto si na pocetok i so vaginalno eho ke te gledaat podobro pocekaj
Мешковци зошто не е дозволено спиење на стомак во бременоста? Ве читав и два вечери по ред пробувам на лева или на десна страна, со перница меѓу нозе,на грб... жива ненаспана сум,сон не ме фаќа додека не се свртам на стомак, е сега не лежам директно на мешко туку малку странично ми доаѓа некако... а 5ти месец сум