Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.582
    ^Како ќе спиеш на стомак @winter flower ? Во 5ти месец и стомакот е малку поголем.На мене најубаво ми е на грб кога спијам а се трудам и на лева страна навечер да спијам.

Да ве прашам,дали ви се случило два пати да се напиете магнезиум?
    Јас овој го имам
    20170123_143408.jpg

На Miami1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Neznam sto mi e ovie tri dena jadam i pak sum gladna a toa cuvstvo na glad mi e mnogu neprijatno. Samo sto ke stanam od masa pak sum gladna mm mi se smee ama mene ne mi e do smeenje.Gledam da izdrzuvam kolku mozam ama uzasno e :|

3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    да јас кога ги пиев на Natural Wealth обавезно по две пиев... имав многу грчеви во нозете.. Кога ги почнав МагЦитра по едно апче насабајле нагладно и ми беше доволно.. ама сега кога имам потреба и + пијам

4. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Jas spijam kako ke mi bide najdobro, a i na stomak, no ne celosno, malku na strana kako sto imas i ti napisano. Vo meseci sum tuka nekade, 4m+6d. Spienjeto zavisi i od goleminata na stomakot. Vidov na fotografii meseto ne ti e mn. golemo i ne ti smeta. Koga ke izrasne pogolemo ke spies kako sto ke mora :)

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.582
    Колку грама беа твоите? Се плашам да не дојде многу на грамажа зошто на пакетчето си пишува препорачана доза 1 пакетче (такви се внатре во мали пакетчиња)

6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    едит: од овие пиев по две обавезно...

На V.odolija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    magnetrans direkt piev po dve dnevno nekogas i 3 na kraj na bremenosta. Edno kesice bese 375mg

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    @Natasa. P ќе си купиш кога ќе почуствуваш дека така треба. Не слушај никого и не прашувај води се според твоите емоции и исполнетост во себе си.
    Јас првите две бодиња ги земав на првиот скрининг односно во 13 та недела. А активно почнав да пазарам на одредени интервали после вториот скрининг или односно кога дознав за полот па се до ден денес, лека полека нешто по нешто.

На Natasa. P и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  9. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Работава е поише како да спијам секако освен на стомак @V.odolija :| Ете тебе ти е најпријатно на грб, а јас цел живот на стомак заспивам и ептен ми е мака сега,се малтретирам секоја вечер до 5-6 часот сабајле за на крај да се свртам на стомак и да заспијам без проблем :^)

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    @V.odolija i jas gi piev niv. Prvo mi rece maticnata po edno dnevno pod jazik a kon krajot 1-2 dnevno.

Jas drugo da ve prasam zenski. Jas vcera se porodiv i sega ne mi e jasno dali treba da prodolzam so magneziumot i premama ili ne?

На Bebulleee и V.odolija им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    И јас спиев откако знам за себе на стомак но откако бебето се оформи и почнавме да тераме 3/4месец јас си почнав да спијам на страна се до сам крај. Не ми беше доволно голем стомакот за да не можам да се завртам но самото чуство не ми дозволуваше.
    Отпосле, после 5 6 месец и да сакаш нема да можеш да спиеш бидејки стомакот ќе ти порарасне па нема шанси да успееш да се свртиш.. но тоа покасно сега е рано за тоа.
    Гледај прилагоди се некако бидејки не е убаво.

12. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Vervaj mi bese eksik da si legnam,bidejki pocesto na vecer mi se slucuvase ,na site mu mrda vo stomakot mene tamu:)))ama mozi nekoj nerv ili neznam so bese bidejki na pregledi se si bese vo red i ne go nosam dolu za da imam takvo custvo ama eve ti velam pomin a traese mozi cel mesec

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Vo ponapredni meswci da sakas nema da mozis da spies na stomak :))a jas najmnogu sakam na stomak ama nemozam

14. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.582
    @winter flower ќе се навикнеш.
    И јас имам мака кога сум на лева страна.Десната нога не само што ми се здрвува туку и ме боли.Тогаш морам некако да ја исправам,па се свртувам на грб за да ја одморам па после пак на лева страна.Тоа е.

@Ice&Fire ,не ти делуваа како лаксатив после испиено второ пакетче магнезиум?

15. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Па претпоставував тоа @irenadaniel само незнаев дали некакви последици или штета би можело да има сега од тоа,ама ќе пробам да се прилагодам некако со тек на време :*

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Јас цела бременост го осеќам бебето внатрешно долу како клоца и мрда. Чудно чуство но сепак мислам нормално со оглед на тоа дека ми е пониско поставено и не сум се загражувала ниту кажувала на доктор дека внатрешно долу ме клоца.

На Holly Bly му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Milicka kako ti e ubavo taka spikaj si.jas sum 6m i si spijam kako tebe.na stomak ama podsvrtena malku na strana.taka cel zivot spijam.se dur mozam da spijam taka ke spijam.taka i ti kako ti e ubavo taka pravi si.i vozduhot sto go diseme ne e dobar pa aj sto da pravime.taka i za spienjeto se dur mozis da spies spikaj si koga ke porasne mese i da sakas nema da mozes ke ti smeta.pozz ubav den i spikaj dur mozes posle nema spienje :) :*

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.058
    Допаѓања:
    36.386
    Мене цела ноќ ми поминува во вртење, легнувам на лева страна ке ме заболи левата нога па се вртам на десна, ќе ме заболи десната па се вртам малку на грб да одморам и продолжувам пак исто се до сабајле. Само си велам малечкото да не падне во несвест што го вртам цела ноќ. :rofl:

На Bebulleee, winter flower, V.odolija и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    Исто до детаљ :clap:

На winter flower и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Zenicki, jas povtorno vi se pridruzuvam, se nadevam deka ovaa godina nema da bide kako lani, prerano da ve napustam.
    Vo petokot si slusnavme dve srcenca I mnogu sme srekjni.
    Samo ova povrakjanjeto me sotre... nemam sila telefonot vo race da go drzam, nemozam od krevet da se podignam od malaksanost. Denes go prasav maticniot nesto za ublazuvanje, mi vika nisto ne e, ke pomine :)

На alisijad, Anetaoh, majavel1 и 20 други им се допаѓа ова.