Добредојде и честитки за близнаците А за повраќањето ќе помине, нормално е тоа првите месеци, и мене ме сотре, хаха. Докторот можел да ти препише реглан сируп, мене тоа ми даде, ама сепак на своја рака немој. Со лесно.
Добар ден мамички Утрово се разбудив фино наспана и одморена. Но по час-два почнаа мачнини. И денес цел ден осеќам напнатост во главата, но не ме боли како вчера, затоа што мислам дека навремено ја спречив, со течности и храна. Не се откажува таа, но не се давам ни јас. Она што ме мачи и сакав да ве прашам, постојано осеќам притисок во стомакот, како напнатост, де малку погоре, де подолу кај лев јајник. Дали е тоа нормално или не треба да е така? И речиси што и да јадам осеќам после тежина во стомакот и желудникот. Она што сакам да кажам е дека цело време нешто ми се случува во стомакот, тежина напнатост, притисок, повремено болка на неколку секунди и сл.. Во ред е тоа или треба да сум загрижена? Не успеав за утре, задутре закажав на гинеколог, па ќе видиме што ќе каже. Одвај чекам! Ве гушкам и бакнеж до вашите мешиња
Dupla sreka mila libra. Se se isplati, bravo Jas macnini si imav do kraj, no ne povrakav, stom.povrakas ke ti prestanat nekade okolu 14-16 nedela. Macno e znam. Probaj ne ostanuvaj voopsto so prazen zeludnik, zemaj soleni krekeri, pij voda i izbegnuvaj teska hrana. Kako i da e za macninite samo vreme i trpenie e lek. So lesno
Ufff zeludnikot ne mi podnesuva ic voda, vednas ja povrakjam, ama koga sum mnogu zedna pijam. Fala mnogu
Mene ovie tri dena duri i strav mi e da se napijam.voda mi go duva stomakot i mi go zgolemuva i onaka golemiot glad. Postojano sum gladna a koga ke pomislam na jadenje mi se gadi.
Честитки мамичке, да си имаш лесна бременост за мачнините потполно те разбирам,мислев ке умрам колку ми беше лошо. Неможев ни да јадам,ниту да пијам,омалаксана и ненаспана од киселини. Се така до 4ти месец па после преку ноќ ми стана подобро. Ке издржиш и ке помине. Јас само суво нешто можев да каснам, а тоа пак после киселини ми правеше и буквално незнаев што да јадам. Одмарај, мирувај само пиј течности да не дехидрираш,па колку и да повраќаш нешто ке остане.
Драги мои мешиња, јас да ви се пожалам, вчера испитував димери , ми беа 3150 и покрај клексаните шо ги примав два пати на ден / 7дена. Покачени се за 1200 единици за 2 недели, зар тие инекции не требаше да ги намалат димерите!? Значи се докажаа моите мислења - медицината станала голеееема економија . Пред 20 години не ни знаеле шо се тоа димери сега ајде нешо да измислат за пари. + шо ако немам пак 3500 ден да лупнам, за после пак да ми бидат покачени, а богами и немам, мојата плата скоро отиде за се околу бебето.. Пак ми ги препишаа истите 14инекции и не сум сигурна дали ќе ги ставам. И зашо пак истите, па ако се качени дај нешто појако.. Пред тоа бев на цтг во Чаир со беба све у ред, после на ехо исто се беше у ред ми рекоа да дојдам за 1 недела доколку немам болки и не пукне водењакот. И да се договореме за породувањето кој ден да биде. Ја стварно не знам шо врска имаат тие димери со бебето кога се е во ред со него... Друго, гледам сте пишувале за магнезиум, јас редовно пиев до 5-6 месец магнетранс 375мг прашокче, секој ден по 1 и редовно ме фаќаа грчеви ноќеска на истргнување. После тоа ги пиев кога ми текне дека ги заборавав. Последен пат грч ме фати во 7ми месец на двете нозе у исто време. И од тогаш магнетранс почнав да пијам можда еднаш неделно, мислејки дека на бебето му треба веројатно магнезиум, а не за грчеви. Насабајле си пијам фероглобин сирупче, многу ми е убав, потсеќа на оние витаминските апченца/бонбончиња шо ги пиевме како деца, требало со витамин ц али ја го заборавам, после доручек розевото апче од фемибион 2 и после ручек жолтото. И така жениии, ако има нешто ново ќе ви пишам пак
Добредојде мила, со лесно да си ја истераш бременоста и честитки за двете срценца. Околу мачнините може да ти помогне @Miami1 она имаше потешкотии во бременоста и носи близнаци. Инаку мене ме задржаа сношти на болница, болки во стомакот и половината, цтг покажа контракции не високи но чести, примив инфузија и инекција за зреење. 32+1 се надевам ќе издржиме до крајот, ве гушкам сите . Убав ден
Здраво мешиња. Вчера го направивме вториот скрининг во Систина и многу сум задоволна од докторката што го правеше. Се убаво ми покажа ми објасни. Сакаше да го видиме лицето ама дечково мој многу се срами , цело време се покрива со рачето. Инаку се е во ред долго бебе и тешко , потешко од колку што треба да биде ама докторката рече тоа си е супер. Ја прашав зошто уште не го осеќам да мрда ми рече треба да почнам после 22 недела. Инаку читам некои мамички се жалат за спиењето. И јас исто на страна неможам да спијам , дека претходно цело време на стомак и жива ненаспана сум , а од што се превртувам цела ноќ и мм не го оставам да спие . Планирам да земам од таа перницата што е за трудници . Искуство? Имајте убав ден и галете мешиња
Здраво мешиња како ми сте , ние од денес сме 33 недела уште не ми се верува колку брзо ми поминува времево и дека уште малку останува до средбата со мојата лепотица , инаку уште си се тркаламе до работа ама некако помачно со помалку сила , нешто повеќе ми се лежи ми се спие ама ќе издржиме , можи ли некоја мамичка да ме упати како оди процедурата за породилното кој поднесува и кога документи ?, ние од 14 фев влегуваме во 9-ти месец , имајте убав ден
se izvinuvam za latinicava, nemam na laptopot. mila jas i ti sme edna nedela razlika, i jas seuste odam na rabota ama i kaj mene ne mi se raboti poveke mi se spie jas od 6 fev vleguvam vo 9-ti, planirav do kraj da odam na rabota ama se odluciv stom vlezam vo 9-ti da go otvoram porodilnoto. da mozam malce da odmoram i da sredam alistencata na princezata i taka. utre sum na kontrola kaj maticnata konecno ke se vidime so princezata, belki ke go pokaze liceto. a za porodilnoto knigovoditelkata mi kaza deka maticnata ke mi go otvori porodilnoto i e sistemski povrzano so fondot, a otkako ke se porodam treba transakciska, i uste nesto mi kaza ama zaboraviv da se odnese do fond. pozz mila, uzivaj i gali ja princezata
и јас се гуцкам до работа, влезена сум во деветти 36+3 сме денес, ја тераме 37 недела... се потешко и потешко... Викендот почнавме со подготовките, перење, пеглање... сепак мислам дека е подобро да одам колку што можам, бидејќи јас не сум за дома да седнам ќе ме опседнат мисли што и како ќе биде само Господ нека е со нас!
Zenski denes pravev mikrobioloski vo 36 nedela bez 1 denne bese strasno kako sto se plasev ne ni osetiv nesto ,vo petok ke go imam rezultatot pa potoa odam da zakazam termin.
Добар ден за најубавиот клан на форумов Еве да ве поздравам, броиме уште некоја недела до термин, засега е мирно па ќе видиме... Пооздрав
Feminki pomagajte gladna sum me boli stomakot za jadenje koga ke zemam da jadam mi se gadi edvaj so sila da zemam nesto. Glad osekam postojano katastrofa. Dali imal nekoj vakov problem i kako se spravil so toa. Vaka gladna si vikam so sto ke se hrani bebusko.