Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Za podgotovkite koga veke spomna.. sto ti rekoa vo Sistina, sto treba da nosis tamu? Ili potocno..me interesira so pelenite kako e preporacano, dali se poviva bebusot ili direkno pampers i spikoznicki?

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Иста бев потполно, среќа ми траеше околу една недела и нешто..гледај јади по малку и често. Јас на секој саат каснував по нешто со сила и со гадење. Полошо е кога стомакот е празен.
    Сега барем апетитот ми се врати колку толку без некаква помош, ама ако огладнам пак ми се гади и сега плус ми се гади од шо имам многу киселини. Издржи, ќе помини :hug:

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    сега во четврток сум на преглед, минатиот пат ништо за тоа не ми спомнаа... сега валјда ќе ми кажат... како што знам за бебе ништо не е потребно, од таму се обезбедуваат... само за земање облека за бебето...

На irenadaniel и Natasa. P им се допаѓа ова.
  4. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Fala ti mnogu na odgovorot. I mene mi pocnaa kiselinite. :inlove::hug:

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ajde bas prasaj za pelenkive kakvi trebaat i pisi te molam ako ne ti e problem... :angel:

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Помина и прегледот.
    Бебе абер нема. Ќе чекале и до +10 дена.
    Мир да се нема да самиот крај. Ќе ме пукнат со мерките и нагаѓања.

Најново, детето е две недели помало и може има циста на јајници. Утре во клиника сме да видат што е работата...

Аман

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Срцка се ќе биде во ред... кај е Господ никој не е! Ајде уште малце ќе си ги прегрнеме :l::inlove::hug:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Нормално е тоа. Јас осеќав
    Нате, скринингот ти го закажаа? Каде ќе го правиш? Кај Димчев?

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Zakazan mi e za 13ti februari. Kaj Ivanovski sum jas od pocetok, neka e dobromisla..kaj nego ke bidam do kraj.

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Знам дека си кај него, но мислев скринингот да не го правиш кај Димчев. Дека нели него за најдобар за скрининг го сметаат. А која недела ќе бидеш тогаш?

11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Mislam deka malku prenaglaseno e toa za koj e najdobar za skrining. Skriningot ne bara neznam kakvi vestini za da se utvrdi razvojot na bebceto. Vazno e da ne te proturka sto velat "na vrat na nos". No sepak, ako od psiholoski aspekt na nekoja i znaci da bide kaj ovoj ili onoj doktor, togas kaj nego i treba da otide. Taka barem ke bide smirena i ke znae deka go napravila najdobroto za svoeto cedo :angel:
    Inaku ke bidam 21+2 na den na skrining :sun: :o: Nestrpliva.... da mozam da gi proturkam nedelive i da dojde pobrzo golemiot den :party:

На kavadar4anka, Stara, sofi2107 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    И јас се сложувам со тебе. Од некои слушам дека кај Димчев не поминале добро, т.е. дека само 5 минути се задржале на скрининг и ништо не им објаснувал, само мумлал, а некои се задоволни. Јас сакам кај тој што ја следам бременоста да одам и за скрининг, не сакам да менувам доктори, а плус од мојот доктор сум задоволна, се ми објаснува :) Со лесно нека е :)

На LadyC и Natasa. P им се допаѓа ова.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Бара вештини Наташка, и те како. И јас мислев вака, но веќе кога самите гинеколози ќе ти препорачаат субспецијалист за пренатален скрининг = стануваш свесна дека не е сеедно.
    Тие неколку кои се набројуваат овде имаат субспецијализација во таа област и нормално е дека се многу постручни во дијагностицирање на (недај боже) проблемите.

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Абе и самите доктори од Систина слушам дека го препорачуваат Димчев, ама слушам дека некои не се задоволни, баш кажав, дека ништо не им објаснил. И сега не знам што како. Нека каже некој друга што следела бременост во Систина за совет :)

На kavadar4anka и izmislena им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.206
    Допаѓања:
    148.461
    Јас ја водев цела бременост во Систина и мојата докторка за скрининг кај ДИмчев ме прати. 5 минути преглед, кажа пол, провери цервикс и толку. За стручноста негова нема збор, се знае човекот, ама не е баш зборлест тип. :D
    Инаку он кажува не дај боже само ако нешто не е во ред. Така да ако го бирате него за скрининг нема да згрешите у смисол за стручност и знаење, ама знам дека има многу девојки Петровска за скрининг што ја препорачуваа. :)

На kavadar4anka, Bebulleee, Emana и 2 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Јас правев втор скрининг кај Димчев а потоа и редовни прегледи кајПетровска.
    Компетентноста на Димчев не ја негирам, но од односот и пристапот бев прилично незадоволна. Каснеше, телефонираше за време на прегледот, со друг доктор кој влезе во собата си дискутираше за други трудници, на моите прашања одговараше со иоментари во стил многу прашувам или оти прашувам...
    Крајно безволно, едвај чекаше да ме откачи. И тие неколку реченици јас како со клешта му ги влечев.
    Затоа и го сменив.

На kavadar4anka, Black girl, Natasa. P и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас еве сега кога бев во Систина кај некој си извесен Јорданчо Иванов - самиот тој ми го препорача Димчев или Петрова од Ремедика. Ама пошто Петрова не е на работа, ми рече Димчев обавезно да ве види, детално гледа се...не знам што. И јас имам читано поделени мислења за него, затоа и планирам здравје кај двајца да идам. Веројатно и кај Адамова.

На Black girl и Natasa. P им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.206
    Допаѓања:
    148.461
    У принцип ја сакам да ми кажат се бре и сликичка да ми дадат, јас од мој Тино немам слика за жал од поодмината бременост зашто се не можеа да го сликнат. Мада не е тоа најбитното, ама сакаме да ни раскажат повеќе, мојот матичен тоа вешто го правеше па затоа не се засекирав Димчев што кажа само 2 збора, инаку најверојатно ќе бев мн револтирана.

На kavadar4anka, danichap и Natasa. P им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.206
    Допаѓања:
    148.461
    Адамова? У Санте? Немој жити мене само кај неа. ЗНаеш дека лошо не ти мислам, Адамова хематом не ми виде, ради неа крварев 2 недели не знаејќи дали ќе е во ред плодот. Адамовска е мислам Ремедика...

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не е ремедика душо, Санте плус е - таа е што ја знаеш. Знам многу задоволни од неа, но ќе идам прво кај Димчев. Ми излегоа проблеми - не знам дали ме читаше во второ тромесечие...Од прошлата недела повеќе немам доверба во ниту еден доктор, нек се збие на парите, ама од сега без три мислења дома не се враќам.

На winter flower и Natasa. P им се допаѓа ова.