Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Za podgotovkite koga veke spomna.. sto ti rekoa vo Sistina, sto treba da nosis tamu? Ili potocno..me interesira so pelenite kako e preporacano, dali se poviva bebusot ili direkno pampers i spikoznicki?

karibian likes this.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Иста бев потполно, среќа ми траеше околу една недела и нешто..гледај јади по малку и често. Јас на секој саат каснував по нешто со сила и со гадење. Полошо е кога стомакот е празен.
    Сега барем апетитот ми се врати колку толку без некаква помош, ама ако огладнам пак ми се гади и сега плус ми се гади од шо имам многу киселини. Издржи, ќе помини :hug:

karibian likes this.
  3. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

сега во четврток сум на преглед, минатиот пат ништо за тоа не ми спомнаа... сега валјда ќе ми кажат... како што знам за бебе ништо не е потребно, од таму се обезбедуваат... само за земање облека за бебето...

irenadaniel and Natasa. P like this.
  4. karibian

karibian Популарен член

Fala ti mnogu na odgovorot. I mene mi pocnaa kiselinite. :inlove::hug:

SophiaBella likes this.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Ajde bas prasaj za pelenkive kakvi trebaat i pisi te molam ako ne ti e problem... :angel:

kavadar4anka likes this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Помина и прегледот.
    Бебе абер нема. Ќе чекале и до +10 дена.
    Мир да се нема да самиот крај. Ќе ме пукнат со мерките и нагаѓања.

Најново, детето е две недели помало и може има циста на јајници. Утре во клиника сме да видат што е работата...

Аман

irenadaniel likes this.
  7. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Срцка се ќе биде во ред... кај е Господ никој не е! Ајде уште малце ќе си ги прегрнеме :l::inlove::hug:

danichap likes this.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Нормално е тоа. Јас осеќав
    Нате, скринингот ти го закажаа? Каде ќе го правиш? Кај Димчев?

Natasa. P likes this.
  9. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Zakazan mi e za 13ti februari. Kaj Ivanovski sum jas od pocetok, neka e dobromisla..kaj nego ke bidam do kraj.

kavadar4anka likes this.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Знам дека си кај него, но мислев скринингот да не го правиш кај Димчев. Дека нели него за најдобар за скрининг го сметаат. А која недела ќе бидеш тогаш?

11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Mislam deka malku prenaglaseno e toa za koj e najdobar za skrining. Skriningot ne bara neznam kakvi vestini za da se utvrdi razvojot na bebceto. Vazno e da ne te proturka sto velat "na vrat na nos". No sepak, ako od psiholoski aspekt na nekoja i znaci da bide kaj ovoj ili onoj doktor, togas kaj nego i treba da otide. Taka barem ke bide smirena i ke znae deka go napravila najdobroto za svoeto cedo :angel:
    Inaku ke bidam 21+2 na den na skrining :sun: :o: Nestrpliva.... da mozam da gi proturkam nedelive i da dojde pobrzo golemiot den :party:

kavadar4anka, Stara, sofi2107 and 3 others like this.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

И јас се сложувам со тебе. Од некои слушам дека кај Димчев не поминале добро, т.е. дека само 5 минути се задржале на скрининг и ништо не им објаснувал, само мумлал, а некои се задоволни. Јас сакам кај тој што ја следам бременоста да одам и за скрининг, не сакам да менувам доктори, а плус од мојот доктор сум задоволна, се ми објаснува :) Со лесно нека е :)

LadyC and Natasa. P like this.
  13. izmislena

izmislena Истакнат член

Бара вештини Наташка, и те како. И јас мислев вака, но веќе кога самите гинеколози ќе ти препорачаат субспецијалист за пренатален скрининг = стануваш свесна дека не е сеедно.
    Тие неколку кои се набројуваат овде имаат субспецијализација во таа област и нормално е дека се многу постручни во дијагностицирање на (недај боже) проблемите.

14. Black girl

Black girl Форумски идол

Абе и самите доктори од Систина слушам дека го препорачуваат Димчев, ама слушам дека некои не се задоволни, баш кажав, дека ништо не им објаснил. И сега не знам што како. Нека каже некој друга што следела бременост во Систина за совет :)

kavadar4anka and izmislena like this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас ја водев цела бременост во Систина и мојата докторка за скрининг кај ДИмчев ме прати. 5 минути преглед, кажа пол, провери цервикс и толку. За стручноста негова нема збор, се знае човекот, ама не е баш зборлест тип. :D
    Инаку он кажува не дај боже само ако нешто не е во ред. Така да ако го бирате него за скрининг нема да згрешите у смисол за стручност и знаење, ама знам дека има многу девојки Петровска за скрининг што ја препорачуваа. :)

16. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас правев втор скрининг кај Димчев а потоа и редовни прегледи кајПетровска.
    Компетентноста на Димчев не ја негирам, но од односот и пристапот бев прилично незадоволна. Каснеше, телефонираше за време на прегледот, со друг доктор кој влезе во собата си дискутираше за други трудници, на моите прашања одговараше со иоментари во стил многу прашувам или оти прашувам...
    Крајно безволно, едвај чекаше да ме откачи. И тие неколку реченици јас како со клешта му ги влечев.
    Затоа и го сменив.

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Јас еве сега кога бев во Систина кај некој си извесен Јорданчо Иванов - самиот тој ми го препорача Димчев или Петрова од Ремедика. Ама пошто Петрова не е на работа, ми рече Димчев обавезно да ве види, детално гледа се...не знам што. И јас имам читано поделени мислења за него, затоа и планирам здравје кај двајца да идам. Веројатно и кај Адамова.

Black girl and Natasa. P like this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

У принцип ја сакам да ми кажат се бре и сликичка да ми дадат, јас од мој Тино немам слика за жал од поодмината бременост зашто се не можеа да го сликнат. Мада не е тоа најбитното, ама сакаме да ни раскажат повеќе, мојот матичен тоа вешто го правеше па затоа не се засекирав Димчев што кажа само 2 збора, инаку најверојатно ќе бев мн револтирана.

kavadar4anka, danichap and Natasa. P like this.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Адамова? У Санте? Немој жити мене само кај неа. ЗНаеш дека лошо не ти мислам, Адамова хематом не ми виде, ради неа крварев 2 недели не знаејќи дали ќе е во ред плодот. Адамовска е мислам Ремедика...

20. izmislena

izmislena Истакнат член

Не е ремедика душо, Санте плус е - таа е што ја знаеш. Знам многу задоволни од неа, но ќе идам прво кај Димчев. Ми излегоа проблеми - не знам дали ме читаше во второ тромесечие...Од прошлата недела повеќе немам доверба во ниту еден доктор, нек се збие на парите, ама од сега без три мислења дома не се враќам.

winter flower and Natasa. P like this.