Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Денеска бев на преглед и ми кажаа дека 90% е девојче :) Ме интересира дали може да се згреши затоа што на скринингот во ГАК ми кажаа дека е момче??

И за крај погледнете едно прекрасно видео http://tocka.com.mk/3/97015/3d-pogl...-vo-matkata-video-koe-ke-ve-ispolni-so-emocii :)

2. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Може да се погреши, секако. А каде ти рекле дека е девојче? Некаде по приватниве? Инаку по логично ми е да погрешиле на ГАК, понекогаш и поради папочната врвца се доаѓа до забуна кога е во прашање полот, но ако те гледале вториот пат на 4д и не виделе нешто меѓу ножињата, тогаш сигурно е дека е девојче :)
    Инаку јас во 16тата недела го дознав полот :) Поздравче до тебе :*

3. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobroo utro mamicki nesto Ve Nema da pisuvate ili samo jas sum so Maki? :( da Ve pozdravam samo imajte ubav viked( bez bolki) Ve guskam site :inlove:

4. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Ajde Gladiolce glava gore:) Cim jas preziveav mozes i ti :) Pozdrav do site i dobro utro :*

На gladiola му/ѝ се допаѓа ова.
  5. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    добро утро и од мене :) еве се расонуваме со првото кафе,денес усте од сабајле супер се Чувствувам некако како да имам повеке енергија :) ајде gladiola само храбро усте малце ти останува тебе :*

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро и од мене! :) После нездравиот ден и блесавата ноќ вчера, денеска арно сум жива, право да ви кажам! :tmi: Бев нели после скрининг во ГАК да ми земат крв за приската глупа, арно ама, јас сум си со едни венички, што да ви кажам! Ме боцнаа 3 пати безуспешно, за на крај да мора од дланка да ми вадат крв, и таму ми пукна вената и грозно изгледа. Редовно вака се заебавам, нема збор. Ај ко да не беше доволно што цедалка ме направија, ми се слоши!? Прв пат во жиот од игла да ми се слоши. Железо провеување, одма. Па се ашкав после на јадење малку, па конечно миксер си купи младата невеста, без миксер по дома а умре за проја :lol: и си легнав накај 10. Од 6:20 излезена, во 21 се прибрав... Заспав одма, арно ама, во 1 и пол се разбудив со некои црни мисли, ич да не ви кажувам, и си плачев ко бебињата до 4 и пол. Да неможам да се смирам, притисок 180! И денес на работа, зомби. До сега исто глупости сонував, ама ова се штипев да се уверам дека не е вистина, толку језиво нешто. Одвај чекам да дојде време за дома, правац во кревет едно 2-3 саати, па дупла доза проја од што умрев цел месец за неа! :lol:

7. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    добро утро и од мене денес мене ми е најубав ден, последен ден на работа цело лето со мојата принцезичка ќе бидам и на ехо ќе си ја видам другата принцезичка :inlove:

На Afrodita25, milamamica, elena.mak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    Епа хелллооооо...............денес се дише, на шкрги, ама бар се дише.....
    уште колку имате до крај на работа?....јас ќе туркам до август на пример.. :sweat: :sweat: :sweat:

9. Tenna

Tenna Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    332
    Јас ова утро ќе се жалам оти никако да се оправам. Значи од кога сум останата бремена, толку ми е опаднат имунитетот, чудо нешто. Од пред месец дена сум константно со растечен нос, чувствувам топлина во лицето, а рацете и нозете ми ѕемнат, кашлам, кивам и за никаде сум. Вчера бевме по продавници со маж ми, мене од носот реки почнаа да ми течат и кивав на секоја минута :@ . Пијам чај од брусница, лимони, цитрони и се по список, но не бива и не бива...

10. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Мене многу ми се развлакнести стомакот. И претходно имав ситни влакненца ама светли, а сега ептен ми се познаваат сегде и потемни се. Пред некоја недела го издепилирав само долниот дел со лента, ама вчера приметив дека пак ми растат :(

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Леле ама сме кенкавиииииии!!!!! :rofl:

12. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас ќе туркам до октомври. Може и да последен ден да идам на работа ако не успеам да си го земам остатокот од одморот.

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    на испитувањата за крв , железто ми беше 8, а граница е нели 7,3-28; сигурно од тоа осеќам преголем замор,и башка ко ми земаа крв не болеше,ама после околу местото и по должината на вената ми помодре,и еве уште ми е модро од понеделникот. Имал некој од вас толку слаба крв ? :|

14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    не гризи се нормално е во бременоста крвта да ослабнува ,а исто и зелезото за него сигурно ке ти дадат некои таблети јас пијам ферум,а за да ти се покаЧи хемоглобинот пробај со многу цвекло,сок од боровница ;)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. milamamica

milamamica Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    61
    види, сер. железо 8 не е многу ниско за трудница....омалаксаноста може да е од тоа, но повеќе е од самата бременост, бидејќи е на почеток....затоа, кога ти се одмара-одмарај, колку можеш движи се, не се напрегај ни уморувај....ќе помине, во второто тромесечје е полесно....а пиј си витаминчиња, тоа секако!
    :hai:

16. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Мене железото ми е 11,9. Јади повеќе спанаќ, така ми препорача матичната. А инаку за тоа дека вената ти помодрела истото се случи и кај мене. Ми рекоа дека имам многу тенки вени, па затоа. Стави мраз или ракија на памук да ти стои по 10тина минути на местото каде што ти земале крв, за 2 3 дена ќе ти потпомине. :)

17. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Mamicki mi se stemni sega koga vidov rezultatite pak pozitivna ueroplazmata lele da ne mu nasteti na bebeto sega Bas pri kraj Ve molam pisete ako nekoj imal slicno nesto .offf bre

18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.641
    Допаѓања:
    152.752
    женчинја ај пишете некој лек против анемија ама да не е оној со мед и семе од коприва,оти мед не поднасувам.сега го зедов резултатот и хемоглобинот ми е 110 сигурно ке ми даде и докторката некој од препаратите ама ич не можев да ги пијам во првата бременост.а баш мислев дека ке протуркам уште малку со добра крвана слика.

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.588
    Од она што ве читам тука и што слушам секоја втора трудница при крај на бременоста има уреаплазма или кламидија, не е чудно некако ова :^) а уште почудно е тоа што пред тоа не ја имале и од кај дошла баш тогаш. |( Јас би ве советувала да си ги проверите брисевите уште еднаш, ако ги проверувате на микробиологија воопшто не ме чуди, однесете брис во некоја приватна лабораторија сигурна сум дека ќе испадне негативно :)
    Еве колешка на мајка ми така при крај кламидија и најдоа, се утепа женичкава од плачење, не и беше јасно од каде искочи сега кога цел живот ја немала, отиде си испита на приватно и нормално ништо нема, кој знае што прават оние на микро, јас ама ич не им верувам, и се проверувам на друго место :worried:

20. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Матичната ми кажа дека е девојче, но јас сепак ќе си почекам до скринингот во 20-21 недела каде што подобро ќе се гледа :)