Ве читам за скрининзи. Јас бев кај Гордана Петровска во Систина и сум презадоволна, еднаш и пишав тука како поминав. Кога излегов воопшто не ми беше жал за парите. Културна уште пред да влеземе, позитивна, најпрво кажа дека ќе гледа и цело време ќе збори, се кажа до детали така да немаше што да прашам, плус ни даде 3 слики од обично и 2 слики од 4Д каде што убаво се гледаше лицето на принцезата мала што ми беше многу битно. Едното раче и беше скриено па чекаше некое време да го покаже за да изброи прсти. Обично не сакам да одам кај жени бидејчи реално ние жените менуваме расположение и не се знае како ќе ја начекам иако е доктор, но оваа докторка беше многу стабилна и сум презадоволна во секој случај да не должам повеќе.
torbica za peleni mene licno mnogu mi se pogodi, a vo nea ima pernice, prekrivka, peleni bekutan, torbicka bekutan so vnatre samponce, kremi nekolku vida, davaat kremi na weleda malo pakuvanje vo neseser, krema na bioderma isto malo, gelce za zapcinja, cd so pesni za bebus, kniga za soveti za bebus, nalepnica za kola mislam ova bese i plus sertifikat so prvata slika na bebeto. Na mene togas mi dadoa i nekolku pakuvanja na lansinoh krema za bradavici, vlazni za bebe i vloski za gradite ama sega dali davaat uste ne znam i ova isto bese se vo malo pakuvanje.
Мене десната ми е модрици, ја не внимавав дали ги менувам рацете, ставив 14. Ја сум 39та недела. Кажи ми, ти се намалуваат ли со боцкањето? Мене ми се покачени бааги и покрај инекциите, да не се повторувам и да не се жалам пак. Утре ќе одам да ми препишат, во понеделник пак на транзфузиологија, пак 14 ама нема да имам време сите да ги ставам. Се мислам да одам и на друго мислење кај др Русе Рајчевски во 8ми септемри, ќе видам утре..
не му се нервирај незнам кој те води гинеколог на тој му верувај за тежината мене за второто на денот на породување ми велеа колку е мало нема ни 3кг гинеколог прв пат што го гледам , а мојот гинеколог цело време ми кажуваше да не се плашам доста големо бебе носам се добро ке биде и така беше, со второ побрзо иде процесот и полесно, и на крај 4100кг 52см испадна, и да е мало не е битно со твоето млекце ке порасне само да е живо и здраво и ако си многу после терминот не чекај малце раздери се таму по болница малцее и глуми дека си преплашена и сакаш веке да бидне,не ни се плаши секој ден различно ке ти кажуват како тоа е можно ..
Pa bravos ubavi raboti menw vo plodnost pred nekolku godini mi dadoja sisence nuk,ligavka,lazicka,edno kremce i lepenka za vo avtomobil a sega neznam dali davaat nesto ke vidam za brzo
Za ddimerite me prasuvas? Mi se namalija isto I trombocitite mi bea dosta pod nivo se pokacija. Ama prodolzi da mi dava najverojatno radi mutaciite koi gi imam i 2 spontani. Ako odis na 2 ro mislenje samo kaj Jani Angelovski ili Elena Petkovic na klinika.
И јас бев во Систина кај Даниела. Презадоволна сум ,се ми објасни убаво ,ми покажа ,ме праша дали сакаме полот да ни го каже. Многу пати пробуваше да го слика лиценцето ама дечкото не сакаше . Од кога завршивме ми рече што прашања имам или ме мачи нешто во врска со бременоста да ја прашам . Воопшто не жалам што отидов кај неа.
mamicki vie poiskusnite kazete mi prvite alistenca na bebusot dali gi perevte vo masina ili na raka?jas kupiv persil sensitiv gelpa velam da gi stavam vo peralna. a isto taka so sto go kapevte vaseto novorodence posle bolnica so detsko sapunce ili sampon/kupka? inaku denes bev na kontrola kaj maticnata, mi zede brisevi. mislev deka i na eho ke me gleda ama ne se izlazav. treba da cekam 2 nedeli za da se vidam so bebuska ne mozam da cekam. inaku ni gram ne sum popravena za ovie 2 nedeli se izraduvav kako malo dete koga ja vidov brojkata na vagata . utre odam na soping da dokupam sto mi fali za princezata i taka. pozz mami imajte ubav den
Јас дел исправ на рака со млака вода, а повеќето ги перев во машина на 30 степени... Ние имаме козметика на Мустела за почеток и ќе видиме како бебо ќе реагира...
П.с. јас ич не сум задоволна од торбата од Систина, мала е и со две нитни, ич не е практична за користење поготово ако треба бебе да носиш некаде. Мене ништо не ми собира, ама ја сакам дека е од Систина успомен. Инаку од се што добив, сертификатот со бебуш ми е најголемиот поклон зашто има прва родилна слика на него во А4 формат.
Јас сега со второ пак ќе се пораѓам во Систина, ама со првото пред 5 години освен сертификатот, некои пелени и мали кремчиња и едно мече, ништо друго немаше. А и не очекувам ништо што ќе ми дадат дека ќе ми користи, како на пр.торбата - тие генерално се скапи торби, не очекувам од Систина да ми дадат торба која ќе биде којзнае колку функционална... Здрави и живи сите да завршиме на породување па за друго ќе се снајдеме
ss80 бидејчи имаш искуство едно во систина, прво да те прашам дали беше природно пораѓањето и второ дали стварно постои тоа безболно што го рекламираат?
Се вратив од болница. Специјалистот рече малата нема циста на јајници, ваљда не била мочкана кога др. Видел нешто. Фала богу, ама од памет веќе цела бременост ме вадат ради глупости. Мир немам со месеци де ради едно де ради друго. Ќе се чека и до 10 дена плус термин се додека е се во ред, а специјалистот потврди дека плодова вода супер, доплер супер, плацента уште прв степен зрелост и е супер....малата нешто над 3000гр и 50 см. Уште јас сили да имам да издржам. Петок сум пак кај матичниот доколку не бидне ништо до тогаш... Сепак убави вести денес Поздрав до сите мешиња, јас одам да шетам. Да ја раздрмам момата малку.
За жал до крај одевме на природно и ми заглави бебето... Итно ме префрлија на царски за да не влечат со вакум-не се користи во приватниве. Болки - нормално ме чекаа да се отворам малку пред да ми стават епидурална. После тоа без болки. Имав болки отпосле, поради царскиот... Инаку верувам дека не боли со епидурална како што кажуваат тие што природно се породиле...