Секој ден чистам перам и присредувам од пуста возбуда си велам во секој момент ќе да е па да бидам спремна. Психава така си ја арчам
Ете така сакав да се утешам дека не сум сама ама наместо да си користам време да одмарам јас зошто се замарам со глупости,демек од како ке се роди бебето нема чистење ,ама тоа е изгледа до хормоните ке ни помини
Еве сме и ние 37+3 Денес бев на преглед кај докторката што ке ме порага .Бебушка е 3 кг и се е во ред.Направивме и цтг и ми закажа следен преглед на 6 февруари.Ми рече земи си ја и торбицата за секој случај.Инаку терминот ми е до 13 февруари.Кога и да е ние сме скоро спремни.Ситниците кои ни останаа ке ги досредиме дотогаш и тоа е тоа.Вака така и нам ни се ближи крајот а кога останав бремена си велев кога ке поминат девет месеци ама еве поминаа ко вчера да беше хаха.
јас имам мака и со гадење и со јадење.лекот е појќе пати по малце и полесна храна.лепче со еурокрем и ладно млеко или лепче и јогурт, абц сир и такви лесни работи.за ручек што и да има без леб.и јас се секирав како ќе растат децава кога јас не можам да јадам ама тие фала богу си растат само јас ја фатив удолницата во 6 месец.сега ме појачаа со витамини фемибион и вит ц наутро, а попладне прегназон и витт ц.тот хема ампула наутро на гладно.денес баш правев крвна слика е ок а и бевме на ехо дечките се дури и поголеми за една недела. верувајте од кога почнав глупости да јадам како чипс и благо многу ми е подобро отвараат апетит.јас претходно немав ни апетит па си полежав на гинекологија.претходно кога бев на брокули и цвекло ќе умрев од желудниот.гастро гард си имам нонстоп и избегнувам портокали и лимонади. јаболката се закон многу помагаат за клексаните неколку пати имам кажано да ви отворат историја во гинекологија и таму да ви ги даваат еве јас цела бременост земам од таму не ги плаќам.само бараатт секој месец нов извештај од трансфузиолог за д-димери. иначе и моите се покачени 1900 се а сум 29 недела ама др,рече сосема е доволно по еден клексан нема потреба од секирање. само нема да се боцкам едена недела пред царскиот зошто повеќе се крварело.
Zdravo zenicki nesto vo misla sum pred Malku da smenim gaki zabelezav kao Malku kafeav iscedok bleda boja ima mesto za panika ili... inace sum 8+2
Нешто ве читав пред некое време дека сте менувале гаќи по неколку пати на ден, тие што не ставале влошка. Мене апсолутно ништо не ми тече од доле. Нормално ли е?
@Mecence23 Јас би пошла одма на преглед. Имав два пати исцедок на почеток темно кафен и во 8ма некаде светло кафен и за 10 мин се нацртав на дежурен. Испадна дека е нормален исцедок ама ми појача дабростон . Може не е ништо ама мирна глава да ти е.
Nemash kako iscedok bel, pa i nekad od kivanje ili smeenje da se podmochkash Ja menjam gaki nekad i po 5 pati, ke kivnam, ke se nasmeam posilno i opppp sum se podmockala hahhahaa nekad sram me faka i od maz mi. Inache eve ja imam bel iscedok, za koj mi kazaa normalno e u bremenosta. Brisevi ok, ph na vagina ok i se chudev od kaj toj iscedok. Eve drugarka mi isto nemala kako tebe.
Imase i kaj mene... doktorot mi rece "se dodeka ne e cista crvena krv, ne e nisto strasno, uzivaj si..". Da ne te boli glava i da ti se trgnat mislite, konsultiraj se so svojot ginekolog, cisto za da se opustis.
Добро барем не сум само јас. Ништо не ми се случило до сега, цел ден суви гаќи, еве да речеме една капка бело ако има во текот на денот. Јас дека ве читав и си купив повеќе пара гаќи но ништо.
Meshinja da ve prasham....dali na nekoja od vas placentata vi e na preden zid, od sredina pa nagore? Zashto gledam na youtube vo nedelava 28 vo koja sum, bukvalno laktovi, nodzinja, racinja se gledaat. Kaj mene branuva stomak i pod papokot (toj del od stomakot) dokolku so dlankata potstisnam togas osekam racence. Kako e kaj vas devojki.
Индивидуално е кај секого . Некој повеќе некој помалку. Иако немаш можно е да ти дојде во секој момент или поодмината бременост. Имај на ум дека секој организам си е засебен. Оди си на на лекар може да е ништо а може и нешто. За секој случај при секакво крварење треба да одиш на лекар.
Da, isto i kaj mene. Na kivanje, osobeno ako sum opustena.. protekuva No jas si nosam obavezno sekojdnevna, i za ova, i za iscedokot, koj isto bil normalna pojava. E sega ne znam tocno kako bese.. od koj mesec pocnuval poizrazeno da bide prisuten, toa ti bilo prirodna reakcija na organizmot za zastita od bakterii, taka nekako citav.