Обично не е како на интернет сигурно. Ниту еден клип не ме опишувал. Тие таму си се посебна приказна а реалноста односно 90 посто од жените другчие им е. Посебно ако плацентата ти е на преден ѕид ќе осекаш многу помалку. А рачиња ножиња таму при сам крај ама и тоа знак прашалник
Здраво мешенца Јас бев на прв преглед на гинеколог. Моментално сум 5 ипол недели се е во ред, според она што сега може да се знае секако, немаше срцева акција но д-р ми рече дека е сеуште рано, и претпоставувам така е. Малечко точкиче видов Она што ме загрижи и ми ја помати радоста е тоа што ми кажаа дека имам циста од 2см на лев јајник, но дека не било страшно и не е никаков проблем. Имала некоја слично искуство? И ми даде утрогестан вагиналети, рече превентивно било. И по една навечер. Е сега читам обично сите по две ставале (а така пишува и на упатството) сабајле-вечер, па си реков да не не ја разбрав добро.. Може и така, само навечер по една? Инаку имам и зголемен секрет, ама како водичка, и кажав и на д-р но ме прегледа и вагинално и рече се е нормално. П.С Денес ми се пријаде марула. За ручек со сласт ја изедов. После прочитав(читајќи за неделите) за токсоплазма... и цел ден ја мислам таа пуста марула и веќе размислувам за тестирање(паника во најава, драма квин) Но навистина сум исплашена, може некоја да ми каже нешто повеќе за тоа? Благодарам Ве гушкам, а вие гушкајте си ги и галете мешињата П.С 2 Кога го слушнавте срценцето на вашето бебче?
Нема некој рилевантен факт во кој месец каков е. Еве јас од кога знам за бременоста па се до сега исто ми е. Обилен исцедок при пешачење и работа. Значи не е дека подоцна е нешто пообилен. Кај мене е ист цела бременост .
Како ти рекол докторот така прави. Докторот според тебе и твое досие ти дава доза остави упаство . Лежи одмарај и јади си уживај и не паничи ако гледаме така на храната ништо не треба да јадеме.
Мами ви реагира ли бебуш на одредена храна ? Првин мислев да не е случајно ам сфаќам дека мажево реагира на портокал уште не сум го доизела се превртува
@vitamina jas pa si vikam zar e mozno na ovaa bukvalno race, noze, stapalca u 28ma nedela, a kaj mene samo se branuva, pa ke podripne nekoja strana hahhaha Inaku e so glavata dole i mislam deka boksovi mi mava vo lev jajnik me ubi
Ние нашата принцеза нагалено ја викаме портокал. Мене утрото ми почнува со портокал и на секој портокал мислам дека принцезата внатре блика од радост.
Lele se preplasiv se pipkam onaka nema nisto sumlivo a me boli kako da su se udrila kako modrinka da imamse nadevam ne e nisto
Според мене нормално е да тече бидејќи така се прочистува и заштитува од инфекции, но сепак ете зависи од жена до жена, од бременост до бременост.
Не се грижи за марулата ако била добро измиена. Инаку јас срценцето го слушнав на првиот преглед, точно во 6та недела, но кај секој е различно.Некој порано, некој покасно..За посигурно за 2 недели оди пак сигурно ќе го видиш трепкањето на срцето
ПА тоа се грижам дали ја измив добро.. не ја ставив да кисне туку само така под млаз вода Мислам, знам дека претерувам тоа е само една марула, ама само што јадев го прочитав тоа зелена салата токсоплазма и
Авидитети на токсоплазмоза се испитуваат на институт за јавно здравје. Со земање на крв од вена. Јас ги правев некаде во 12-13 недела. Резултатот кажува дали е инфекцијата постара од 4 месеци. Ако е постара нема проблем. Ако е нова си треба терапија. Матичниот гинеколог треба да ти даде упат за испитување на авидитери на токсоплазмоза.
И кај мене нема исцедок , мислам има ама најнормален , но не и да менувам веш толку пати на ден , секој своја индивидуа
Добро утро мешковци Ние се наспавме и од денес во 15та недела сум Мешето почна да ми се познава малку Како сте вие како се држите? Имајте убав ден отидов јас да доручкувам па во шетња