Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.057
    Допаѓања:
    36.384
    Не знам за таков или сличен пример, но би сакала некако да те утешам и да ти пружам подршка. Се ќе се среди само обидувај се да останеш смирена, да имаш надеж и да му се молиш на Господ. Почекај до утре да ти пратат на мејл па пак пиши. За амнио не би те советувала бидејќи е ризична, а бебето е малечко и не дај боже да се искомплицира уште повеќе. Јас мислам дека сега за сега не е страшно доколку тоа не продолжи со недели. И да се роди помало недела- две е ок. Ќе се открие причината и ќе се најде лек. Биди позитивна, сакајте се со мм мислам дека љубовта многу ќе помогне во растењето на девојчето. Ја имаш подршката од сите. :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

На Belabelinakinder, Mama_Mia, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.057
    Допаѓања:
    36.384
    Зошто се пијат тие? Дека не пиеш млеко или? Прашувам дека и јас цел живот не пијам млеко, па почнав некако заради бебето несквик де со ладно де со топло млеко и цело време ми се гадеше, па ај сега се поднавикнав некако и пијам несквик со ладно млеко, кисело млеко, јогурт, павлака, урда, сирење.

3. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Не би ја правела додека 5 доктори не ми кажат дека мора. Не сакам да го изложам бебето на никаков ризик.

На Natasa. P и irenadaniel им се допаѓа ова.
  4. mikimaus123

mikimaus123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2016
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    139
    Si imas iskustvo sto dzabe ke odis zaboraviv deka imas since.ajde uste malku ostana vistina posle nedoatigat ovie muabeti trudnicki :) so lesno neka e ve guskam :*

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Neznam iskreno koja e postapkata ,samo znam deka na prijatelka moja bliska nejzina pravese i fala bogu se bese ok inaku zenata zbudale sto bi rekle narodski ,inaku i jas sum za toa da pobaras poveke mislenja

На Mama_Mia и izmislena им се допаѓа ова.
  6. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Fala milo so lesno i tebe i mnogu sum srekna sto na ovaj forum si imam mili licnosti pozz :)

На mikimaus123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
  8. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.057
    Допаѓања:
    36.384
    Јас сега би сакала да прашам кога одите на обичен преглед отприлика нели во првите 6 месеци еднаш месечно, после на секои две недели, што точно ви кажува матичниот гинеколог на еден преглед. Јас до сега одев еднаш месечно, сега влегов во 7ми месец, ми кажува само дека се е во ред, но ништо подетално. Еднаш го прашав дали на ехото се гледа плодовата вода ме интересираше дали има доволно и ми рече дека прво гледал тоа, но никогаш ништо не ми споменал. Сакам да го сменам да изберам некој во Кисела Вода прашував во двете теми за добар гинеколог, но не добив одговор.

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Амниоцитезата воопшто нее голем ризик како што мислите.
    Јас би отишла уште кај тројца доктори би почекала бебето да дојде до 22 недела бидејки органите тогаш најубаво се гледаат а не сега.
    А за да биде мирна душата предлагам и Амниоцитеза.

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Во Кисела Вода е Тасе Цветановски, мислам. Го фалат, а и плус постар со искуство.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    @gjoker4e jas po ednas mesecno odev do kolku ima potreba dr ke ti kaze inaku ne sum od Sk za da ti preporacam doktor :)

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Кај билна аптека има многу добра докторка ама неми текнува како се вика,да се распрашам и ќе ти пишам.
    Редактирам!
    Жаклина Цоцороска позади Билна аптека.

Последна измена: 26 јануари 2017
    На gjoker4e и Вереничка им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Јас одбројувам.
    Не сум знаела колку емоции, возбуда и чуства ќе имам во себе овие денови.
    Со лесно само, како треба да биде нека биде.
    Сите симптоми на куп.
    Го чекам моментот кога ќе го гушнам моето бебе, се друго е после тоа.
    Со лесно кај сите.
    Мислам дека во животот не сум имала налик вакво интензивно чуство и осеќај..
    Нека боли..
    Колку и да боли..
    Се најдобро на сите од срце :hug:.

На winter flower, irenadaniel, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ако немаше ризик амниоцинтезата, до сеа 100 пати ќе ја направев. Баш дека има ризик, почнав од испитувања кои се поврзани со крвта, минерали, витамини, фактори не знам какви. Идам уште кај двајца доктори, нека премерат и нека проценат дали е потребно да се изложувам на таков ризик, па после идеме натаму.

На majavel1 и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.874
    Допаѓања:
    13.508
    Има мал ризик, сум слушала за тоа. А јас сум за тоа ако е се во ред на ехо и со анализи, да не се прави амнио. Ти посакувам се најдобро, баш ти пишав во другата тема како си поминала, па известувај не :)

На Natasa. P и izmislena им се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Намерно пишав тука, а не сакав да ги повторувам мислењата и во двете теми. Овде се надевав дека ќе го прочитаат повеќе феминки па ќе се најдеше некоја со слично искуство, ама изгледа ептен сум unique.

17. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ништо не ти предлагам или убедувам, само едно ќе ти пишам. Амниоцинтезата воопшто не е трауматична постапка. Поминав низ дилемата што ја поминуваш ти. Односно имаше мед.индикација дека може да има некој проблем на плодот, но никој ништо со сигурност не ти кажува. Седнав, размислив и пресеков. ЈА направив и сите дилеми се разјаснија. И мене ме шашардисаа со тоа колку е страшна, а трае буквално 1 минута, после тоа јас строго послшав совет на лекар и лежев 48 саати, пиев дупло магнезиум неколку дена и ставав вагиналетиг утрогестан. И сега да бидам искрена криво ми е што за првата бременост не ја направив.
    Ја правев на ГАК, без врски.

На joy1 и karibian им се допаѓа ова.
  18. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    @izmislena duso sestra mi koga bese 7 mesec na eho i rekoa bebeto e pomalo dve nedeli od toa sto treba.ama otidoa na odmor poso bese leto i koga se vratija na slednoto eho i rekoa sega e pogolemo od sto treba.mnogu varira od eho do eho site razlicno merat.kleksanot ne ti steti samo moze da ti pomogne.kaj dimcev bese? ti posakuvam se najdobro

На izmislena и Mama_Mia им се допаѓа ова.
  19. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Фала душо. Клексан не ми дадоа. Бев на консултација и повторно испитување кај д-р Кочо Димитровски. Немало потреба од клексан. Испитуваат фактори на ангиогенеза сега и ТСХ. Планирам следната или неделата после таа да идам кај Димчев, сега бев кај д-р Котларова во Ремедика.

20. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    7.723
    Ги има некој пиено апчињата Пре Мама Дуо? Како се пијат пред јадење или после јадење?