Apcinata se vitamini gi sodrzat site potrebni vitamini a inekcite se hormonski i aspirin pijam na sabajle na gladno
Мила не сум трудничка но да ти дадам еден совет. Доколку органите се во ред , не би требало да се плашиш ако е една недела разлика +/- . Ќе ти препишат соодветна терапија и ќе си родиш најубава принцеза , и ќе си напреднува супер. Пак ќе кажам дур органи и главче е ок , не грижи се за другото. Сестра ми , во 38 и некој ден царски ја роди внука ми , а одговараше со килажа за 36 недела па ене ја црвец не можеш да ја стигнеш. Стресот не ти е потребен сега . Мисли си позитивно , гушкај меше Ти посакувам од се срце се најубаво
mene hemolab mi e peralna za pari , osobeno na onie koi lecat sterilitet, da ne odam off topici ali tamu ne bi stapnala. Jas sekoj mesec redovno proveruvav d dimeri i hemostaza na klinika, bidejki isto piev aspirin da se sledi sostojbata a i od pusti strav si imav nekoj vo mene da ne se pokacat d dimerite : Istiot den imas rezultati i e besplatno , a doktorite se site super.
Потпис. Од Ремедика се научиле сите( валда има нешто) . Куп работи се испитуваат, требало, не требало. Ми викаат од Ремедика ни треба второ мислење за клексаните ама Хемолаб, се ќе повториш таму! Викам вече изнафрлав пари во Систина(џабе) , имате 2ро. Не, мора Хемолаб И не отидов. Златна клиника. Само добар трансфузиолог оттаму барај. И се ќе биде во ред
Јас бев во Воена болница кај Рајчевски, задоволна сум и од пристапот, ама леле, оние страцине не ги можам Абе ќе се потепаа за да влезат мислам. Единствено не бев задоволна што немаат предност трудниците, јас немав, си чекав до 3 саат да завршам се работа. не знам како е на клиника за тоа
Кај мене е скроз различна ситуација. Јас се вратив од трансфузиологија со супер хемостаза,лоши димери и без терапија ниту мислење. По 2 дена отидов да прашам за терапија,ми рекоа дека матичен гинеколог треба да даде терапија. Додека од Ремедика, за ангиогенеза ме пратија во Хемолаб, а јас сама сакав уште еднаш да ги испитам димерите и хемостазата,сама си побарав затоа што они даваат клексани според хемостазата,а не само според д димерите. Испадна резултат со речиси идентична хемостаза,но и д димери уредни. Е ајде де?
Јас си ги пијам редовно...еве 7ми месец сум и многу сум задоволна...ги имаат сите витамини кои ти се потребни и на тебе и на бебчето. Треба да се пијат после јадење еднаш на ден
Мамички еве и јас да пишам...бев на редовна контрола на ехо да се видиме со бебчо...инаку сум 27 недела од бременоста...влегов во 7ми месец и некако како се наближуваат месециве ме фаќа онаа слатка паника Матичната ми кажа дека синко е поголем од што треба да биде за оваа недела...впрочем сите бебиња во оваа недела тежеле до кај 900g,а моево е 1200 g...ми кажа дека тоа не е проблем..но јас еве да си ги прашам искусниве мајкички за совет. Другото за сега се беше во ред..се развиваме како што треба и сега си растеме се поголеми хехе...Со оглед на тоа што сум ситна и слабичка имам цели 66 кг,ако биде крупно бебчево се плашам како ќе излезе на овој свет
Ништо страшно... нека си напредува само... и синко исто за 10тина дена одговара +... Господ нека ни ги чува и да ни се живи и здрави!
I jas sum sitna startuvav so 51kg sega sum 62kg 27+5 sum i sinko vo vtornikot na 27+2 e 1,200kg. Idam i kaj maticna na pregledi i paralelno na privatno i kaj dvete se vodi pokrupno bebe. No i mene majkami me ima rodeno pokrupno bebe. Vo sekoj slucaj jas moram da sum so carski taka da kolkavo saka neka si bide
Da ve prasham vas koj ste nad 27-28ma nedela. Chitav na nekoj stranski sajtovi, pa i od nekoj slusham deka posle 27-28ma nedela se idelo na kontroli na 2 nedeli se do 35ta nedela pa posle na 1na nedela se kontroli. Me zbuni ova zashto sega vo vtornikot mi zakazaa naredna kontrola tek vo 32ra nedela, toa e za skoro 5nedeli od sega. Kako beshe kaj vas ili kako e? Idete/odevte na dve nedeli na kontrola ili ednas mesecno? Vo dilema i zbunka sum.
@kavadar4anka fala. I navistina se zbuniv koga tuka prochitav na forumov za toa, pa i na nekoj stranski forumi i sajtovi. Moze e i kaj sekoja razlichno poima nemam. Inaku tebe ti se blizi denot koga so sinko ke si se vidite za prv pat vo zivo moze da zamislam kolku netrpenie,vozbuda,emocii pa i po malku strav ima vo tebe. So lesno i najubavo da si pominesh toj den
Мешиња, јас денес бев на преглед, не издржав Ме плашеше многу ова губење на симптоми и намалувањето на мачнините. Супер е се си расти бебушката сега сме околу 2 цм веќе 8 недели и 6 дена по мерките. Пресреќна сум, сега конечно ќе можам да уживам во негадењето
@sofi2107 ајде и на тебе мамичке со лесно...значи јас и ти некој ден сме разлика...во ист период ќе си ги гушкаме нашите бебчиња Фала за информацијата сепак
Nashive ke bidat Veligdenski bebinja hahahhaa taman em Veligden ke se slavi em mekici ke se pravat, zdravje boze samo so ubavo i so lesno neka ni e.
Катастрофа. Прво појдов Систина за да не се акам по клиника. Докторката катастрофа, а резултатите скроз различни од клиника. Многу е битно изгледа кај кој доктор си на трансфузија. Инаку мора бе трансфузиолог да ти даде терапија, како гинеколог ??? Бог да чува се. Ја сум слушала за Хемолаб лошо и затоа коса ми се крена кога ми рекоа таму да одам. Ќе ми беше трето мислење и после што?