Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Аххаха машала за големото бебе :)ајде мило ситно бројш :)

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Apcinata se vitamini gi sodrzat site potrebni vitamini a inekcite se hormonski i aspirin pijam na sabajle na gladno

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мила не сум трудничка но да ти дадам еден совет.
    Доколку органите се во ред , не би требало да се плашиш ако е една недела разлика +/- .
    Ќе ти препишат соодветна терапија и ќе си родиш најубава принцеза , и ќе си напреднува супер.
    Пак ќе кажам дур органи и главче е ок , не грижи се за другото.
    Сестра ми , во 38 и некој ден царски ја роди внука ми , а одговараше со килажа за 36 недела па ене ја црвец не можеш да ја стигнеш.
    Стресот не ти е потребен сега .
    Мисли си позитивно , гушкај меше :* :* :*
    Ти посакувам од се срце се најубаво :*

На Natasa. P, Pinky97, izmislena и 4 други им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    mene hemolab mi e peralna za pari , osobeno na onie koi lecat sterilitet, da ne odam off topici ali tamu ne bi stapnala. Jas sekoj mesec redovno proveruvav d dimeri i hemostaza na klinika, bidejki isto piev aspirin da se sledi sostojbata a i od pusti strav si imav nekoj vo mene da ne se pokacat d dimerite : Istiot den imas rezultati i e besplatno , a doktorite se site super.

На irena.1, sofi2107 и eli25 им се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Само коинциденција. Портокалот уште не е ни сварен за да дојде до бебето :)

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Потпис. Од Ремедика се научиле сите( валда има нешто) . Куп работи се испитуваат, требало, не требало. Ми викаат од Ремедика ни треба второ мислење за клексаните ама Хемолаб, се ќе повториш таму! Викам вече изнафрлав пари во Систина(џабе) , имате 2ро. Не, мора Хемолаб :@ И не отидов. Златна клиника. Само добар трансфузиолог оттаму барај. И се ќе биде во ред :hug:

На Bonnie Top, izmislena и sofi2107 им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Јас бев во Воена болница кај Рајчевски, задоволна сум и од пристапот, ама леле, оние страцине не ги можам :D Абе ќе се потепаа за да влезат мислам. Единствено не бев задоволна што немаат предност трудниците, јас немав, си чекав до 3 саат да завршам се работа. не знам како е на клиника за тоа

На fiat му/ѝ се допаѓа ова.
  8. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Кај мене е скроз различна ситуација. Јас се вратив од трансфузиологија со супер хемостаза,лоши димери и без терапија ниту мислење. По 2 дена отидов да прашам за терапија,ми рекоа дека матичен гинеколог треба да даде терапија.
    Додека од Ремедика, за ангиогенеза ме пратија во Хемолаб, а јас сама сакав уште еднаш да ги испитам димерите и хемостазата,сама си побарав затоа што они даваат клексани според хемостазата,а не само според д димерите. Испадна резултат со речиси идентична хемостаза,но и д димери уредни.
    Е ајде де?

9. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Јас си ги пијам редовно...еве 7ми месец сум и многу сум задоволна...ги имаат сите витамини кои ти се потребни и на тебе и на бебчето. Треба да се пијат после јадење еднаш на ден :)

10. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Мамички еве и јас да пишам...бев на редовна контрола на ехо да се видиме со бебчо...инаку сум 27 недела од бременоста...влегов во 7ми месец и некако како се наближуваат месециве ме фаќа онаа слатка паника :D Матичната ми кажа дека синко е поголем од што треба да биде за оваа недела...впрочем сите бебиња во оваа недела тежеле до кај 900g,а моево е 1200 g...ми кажа дека тоа не е проблем..но јас еве да си ги прашам искусниве мајкички за совет. :) Другото за сега се беше во ред..се развиваме како што треба и сега си растеме се поголеми хехе...Со оглед на тоа што сум ситна и слабичка имам цели 66 кг,ако биде крупно бебчево се плашам како ќе излезе на овој свет :D

На tarantula, karibian, Aneta92 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Ништо страшно... нека си напредува само... и синко исто за 10тина дена одговара +...
    Господ нека ни ги чува и да ни се живи и здрави!

На karibian, sofi2107 и Sandrichka 89 им се допаѓа ова.
  12. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Благодарам @kavadar4anka :* Ајде со лесно и на тебе...па набрзо да си ги гушкаме нашите најмили :D

13. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    I jas sum sitna startuvav so 51kg sega sum 62kg :) 27+5 sum i sinko vo vtornikot na 27+2 e 1,200kg. Idam i kaj maticna na pregledi i paralelno na privatno i kaj dvete se vodi pokrupno bebe. No i mene majkami me ima rodeno pokrupno bebe. Vo sekoj slucaj jas moram da sum so carski taka da kolkavo saka neka si bide ;)

На Bebulleee, menelele, karibian и 2 други им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Da ve prasham vas koj ste nad 27-28ma nedela. Chitav na nekoj stranski sajtovi, pa i od nekoj slusham deka posle 27-28ma nedela se idelo na kontroli na 2 nedeli se do 35ta nedela pa posle na 1na nedela se kontroli. Me zbuni ova zashto sega vo vtornikot mi zakazaa naredna kontrola tek vo 32ra nedela, toa e za skoro 5nedeli od sega. Kako beshe kaj vas ili kako e? Idete/odevte na dve nedeli na kontrola ili ednas mesecno? Vo dilema i zbunka sum.

15. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    еднаш месечно и јас мислев исто како тебе... сега еднаш неделно одам

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    @kavadar4anka fala. I navistina se zbuniv koga tuka prochitav na forumov za toa, pa i na nekoj stranski forumi i sajtovi. Moze e i kaj sekoja razlichno poima nemam.
    Inaku tebe ti se blizi denot koga so sinko ke si se vidite za prv pat vo zivo ;) moze da zamislam kolku netrpenie,vozbuda,emocii pa i po malku strav ima vo tebe. So lesno i najubavo da si pominesh toj den :*

17. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Мешиња, јас денес бев на преглед, не издржав :D Ме плашеше многу ова губење на симптоми и намалувањето на мачнините. Супер е се си расти бебушката сега сме околу 2 цм веќе :D 8 недели и 6 дена по мерките. Пресреќна сум, сега конечно ќе можам да уживам во негадењето :inlove:

На winter flower, Natasa. P, Belabelinakinder и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Sandrichka 89

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    @sofi2107 ајде и на тебе мамичке со лесно...значи јас и ти некој ден сме разлика...во ист период ќе си ги гушкаме нашите бебчиња :D Фала за информацијата сепак :*

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Nashive ke bidat Veligdenski bebinja hahahhaa taman em Veligden ke se slavi em mekici ke se pravat, zdravje boze samo so ubavo i so lesno neka ni e.

На Belabelinakinder и Sandrichka 89 им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    Катастрофа. Прво појдов Систина за да не се акам по клиника. Докторката катастрофа, а резултатите скроз различни од клиника. Многу е битно изгледа кај кој доктор си на трансфузија. Инаку мора бе трансфузиолог да ти даде терапија, како гинеколог ??? Бог да чува се. Ја сум слушала за Хемолаб лошо и затоа коса ми се крена кога ми рекоа таму да одам. Ќе ми беше трето мислење и после што? :doh: