Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lillian

Lillian Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    јас имам пишано во темата за контролни брисеви во бременоста , ми се јави позитивна кламидија, веднаш испитав преку крв на приватно и нормално беше негативна, за џабе само нервозите...

2. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    и јас сум на истата мака и мене ми е слаба крвта прв пат во живот и ми препиша фероглобин и дамла ќе ме удреше кога видов дека се 500 ден. ако знаат другите мајки ако знаат цени за др. препарати би било убаво, зошто бебушко решил да ме цеди

3. anicka1anicka

anicka1anicka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    222
    инаку на контрола бев денес и мојата госпоѓица си легнала на грб со прстот во уста доле на бешика и абер нема да мрдне, ми задава мн. мака во движење и страшен притисок на бешка што и резултира со многу леукоцити во урина, треба да правам сега уринокултура и да видам дали има некоја бактерија зошто не ми дозволува да се испразнам целосно и само се таложи :( , ми кажа дека ако вака остане до крај нема шанси за природен пораѓај ќе мора царски од што мн. се плашам и воопшто несакм да помислам. таа се е супер важно и си ужива. немам исто така проблем за на одмор само ми даде цел список на лекарства да носам по мене и никако со мокри купачи да не седам. епа еве ви реферат од мене мислам дека е доста :) , а да и да не заборавам неодам веќе на работа јупииии :party: :party: :party:

4. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Јадете цвекло повеке и чај од коприва имам слуснато дека помага

5. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Мамички од тоа што читав до сега мислев дека магензиум се пие до 9ти месец... уште некој ден ќе влезам во 9ти и ја прашав докторката дали да пијам и она ми рече да продолжам по потреба, не мора редовно но може да ги пијам ???? не знам што да правам пошто читам дека повеќето не пијат во 9ти . исто и со другите витамини ми рече да си продолжам... хелп ?

6. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Мене ми беше уште понизок хемоглобинот, 90 , на минатата проверка. Баш заради тоа што и јас не ги поднесувам препаратите за железо ми опаѓаше. Сега негде околу пола месец пијам Фероглобин. Пијам и чај од коприва велат ефикасен бил, ама ми ствара киселини па го прекинав 2-3 дена. Фероглобинот добро се поднесува па ќе видиме колку е ефикасен

7. stefeli

stefeli Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    Sarah.key и мене матичната ми рече да продолжам со магнезиумот и ми даде и калциум да пијам сега во 9 месец. Е сега може грешам но бидејки и јас знам дека треба да се прекине со мг во 9 месец јас не го пијам, пијам само калциум :^) :^) можеби правам голема грешка што не ја слушам, но тоа е... :$
    Ти како сакаш, како се чувствуваш! позз

8. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080
    фала за советите :lol: мада цвеклото ич не го сакам,спанаќ ај сакам да речеме,сеа трудна не сум ни пробала не знам дали ќе ми се гади или не ама ќе видимееее :*

9. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    пробај цвеклото изрендај го заедно со морков,зелка и стави маслинов зејтин и јаболков оцет јас така јадев нон стоп а уместо сол малце сиренце рендав ммммммм,после маж ми ми цедеше сокови од се и ги пиев а спанак сега нема колку што знам , марула многу јадев,урда ,леќа и др.не ми текнува

10. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Една малечка помош за мамичките кои се мачат со недостаток на железо во бременоста.
    Да си јадете аронија.
    Аронијата во составот има доста железо и многу лекари и ја препорачуваат како превентива. Ова го кажувам од искуство на блиска личност која само со аронија ја помина целата бременост и без надополнување преку таблети или слично. Сосема природно со аронијата, крвната слика секогаш и беше во најдобар ред :) .
    Од друга страна аронијата ќе ви помогне и на друг начин. Таа делува и на хормоните, па ќе имате полза и од тоа. Сега кога хормоните се најјактивни во организмот, таа ќе ви помогне и за правилен тек на функционирање во огранизмот.

Друго важно за железото :!: .
    За подобра апсорпција на железото потребно е повеќе да се јаде храна која има повеќе витамин Ц. Зашто овој витамин најмногу помага за подобра апсорпција на железото во крвта. Но од друга страна, додатното внесување на калциум ја забавува оваа апсорпција. Затоа совет, кога примате нешто што содржи железо веднаш потоа не конзумирајте млеко и млечни производи или други продукти кои содржат повеќе калциум, туку конзумирајте витамин Ц. Подоцна, по неколку часа слободно конзумирајте храна што содржи калциум, но истовремено никако. Затоа и трудниците си имаат мака со овие работи. Од незнаење се мешаат многу работи што имаат и контра ефекти, како неправилната апсорпција на железото.

На gwen му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.309
    Допаѓања:
    44.889
    Во последните месеци од бременоста притисокот ми пагаше многу и имав проблеми насабајле да станам од кревет . Излегував два пати сама надвор неможев на нозе да се додржам
    Многу лошо :(
    Па ми дадоа таблети со железо
    Тој период ми беше многу маЧен
    се плашам и наредна бременост да не поминувам низ истото
    Сега е друго, имам плус и дете за да се грижам за него
    Којзнае како ке биде :?: :?:

12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Секоја бременост е различна тоа и самата го знаеш и затоа нема причина за страв.

13. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    806
  14. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    252
    zdravo idni mamicki vreme dojde i jas da vi se priklucam aj nek mi e so sreka utrovo po 5 godini si gi vidov dvete crtki pa posakajte mi dobredojde milic4ki :inlove: :inlove:

На ecapereca, elena.mak, Danni79 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    добре дојде со лесно да ја поминеш бременоста

16. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    398
    Dobro utro mesenca kako ste mi?
    Mojot naporen 12casoven raboten den zapocna...
    A vasiot?

17. gladiola

gladiola Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    130
    Dobro utro mamicki i od mene jas so stresot od infekcijata glava uzasno me boli cela nok i se uste no ke pomine. Vie Kako ste mi?

18. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    ти Честитам дусиЧке!!!имај најубава и лесна бременост!!!за таквите работи вреди да се Чека :* :clap:

На gjul му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    155.891
    гул од сесрце добредојде ти посакувам.имај си лесна и убава бременост,која ако не се лажам долго ја очекуваше.уживај во најубавите 9 месеци. :*

На gjul му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    110.257

честитки имај си убава и лесна бременост :)