Denes bev na pregled se e vo red bebeto e 2700 tesko za edna nedela pak ke odam za da dogovoram carski i da mi otvorele anestezioloski karton,kakov e toj karton pojma nemam,i uspat da ve prasam zani da li e ok ako patuvam so avtomobil do Lerin so ogled na toa sto sum 9 mesec a pa i Lerin ne e daleku za 1h sum tamu a nekako i mi e strav so mislite vie
Мамички, дали знаете од колку почнува со работа др Сузана Костовска (Гинековита) во деновите кога е прва смена? И која смена е во понеделник?
Искрено не се нафаќам да сум на твое место. седи си подобро дома и чекај си. Не значи дека ке дочекаш до друг недела можеби болки ќе добиеш во секој момент. Бебушо ќе сака да излезе
I sestra mi gi koristese mustela na pocetokot i epten bese zadovolna,super e celata kolekcija sto ja imaat za bebcinjata
Ureaplasma urealyticim pozitiv i chlamydia trachomatis pozitiv brisevi vo 8 nedela I rezultati doktorot mi dade Samo eritromacim nekoe iskustvo nekako vo ponika sum ???
Чекај, чекај... Брисеви ти зеде во 8 ма недела? Колку што знам првите брисеви се земаат во 12 та недела и антибиотик до тогаш не се дава. Барај обавезно друго мислење, јас имав уреоплазма ја излечив со сумамед истото важи и за кламидија, но по 12 та недела
Мене за брисеви во ремедика ми кажаа во 9та недела, т.е. 9+5 ќе бидам кога ќе ми земат здравје следната недела. Валда ако не се зимало толку рано нема да ми закажал гинекологот Во 6та недела ми потврди срцева акција и за 3 недели ми кажа за брисеви.
Како што вели анета, за брисеви обично по 12 недела се закажува, мене во 13 недела ми земаа, а и антибиотик ми е чудно толку рано да даваат, не смее мислам.
Brisevi se zemaat od 12 do 14 nedela. Odnosno tie mozat da se.zemat i porano, no antibiotik posle 12 nedela se dava. Mozebi stetata od antibiotikot e pomala.od onaa sto bakterijata ja pravi, no sepak, po protokol ne davaat antibiotici do togas, zatoa i se ceka 12 nedela za zemanje bris
Да, ај ако се земаат и порано, ама антибиотици не смее толку рано. Затоа ми е чудно што на феминката и дале во 8 недела антибиотик.
Се надевам дека нема да имам потреба од антибиотици, но јас познавам мајки што примале антибиотици и на почетокот од бременоста ако се мора. Како и да е, за тоа сигурно најдобро знае гинекологот кој ни ја следи бременоста. Како ќе ни кажат така ќе правиме.
Jas vo vakov slucaj bi konsultirala uste eden doktor. Sto znam od edna strana bakterija za koja e korisno navremeno da.se reagira, a od druga strana rano e za antibiotici. Imase edna feminka na koja zedoa brisevi vaka.porano se sekavam.isto bevme.trudni. @LadyC mislam ti bese, sorry ako sum greska.