Здраво мамички @vitamina бидете здрави и живи! Знам дека можеби ќе звучи глупаво, претерано и сл но морам да прашам. На почеток сум од прва бременост и секако имам многу недоумици и стравови, како и многу од вас. До вчера имав болки во стомакот, за тоа и пишував и прашував овде. Стегање, пецкање на јајникот и од секоја храна ми беше тешко. Денес сум ок, но баш тоа ме плаши. Еве јадев тешка храна и не ме стегаше стомак, не ме боли и немам никакво боцкање во долниот дел на стомакот или јајникот. Се исплашив, немам никакви тегоби и симптоми како до вчера. Се плашам нешто да не не е во ред? Од вчера сум 6та недела, се загрижив нешто да не не е во ред со бебчето. Се мислам од вагиналетиве да не ми е подобро, ама па само две имам ставено и нема шанси толку брзо да реагираат?
ќе ги замолам феминките што пишаа дека користеле свинска маст за хемороиди да ми ја пишат постапката за миење низ 9 води1.на еден српски форум прочитав дека се тура вода во маста се меша со лажичка па се истура таа вода и се така 9 пати.така ли е или има друг начин.ве молам одговарајте побрзо ме збудалеа хемороиди пробав и кантарион и компир и павличева ништо.за свинската маст ми кажаа помагала па и неа да ја пробам ако не понеделник правец кај матичниот
бев во аптека ама аптекарката ми прочита и рече дека подобро е консилтација со гинеколог,затоа не сакав да купувам такви креми си викам да видам вака со домашни лекови да пробам
Мене матичниот ми зема брисеви во 10та недела (ако памтам добро) прерано па Ана мораше одново да ми земе во 16та и најдоа уреоплазма тогаш. Ми даде да пијам нешто, не памтам што беше ама имам кутии дома може да проверам ако треба. @Black girl
И јас така на почетокот на бременоста еден ден одеднаш се ми беше ок ништо не чувствував почнав да плачам и едвај чекав да отидам на гинеколог, кога легнав таму секундите ми беа вечност но се беше во ред. Од тогаш навака сум се посмирена и не знам зошто се тресеме и кога не ни е добро и кога ни е добро, не знам кога би биле најмирни хехех. Поздрав имај убава бременост
Пред една недела односно првиот ден кога влегов во 7ми месец мислам дека бебето се сврте со главата надоле бидејќи почна да ме клоца горе под градите, еве го денеска после недела дена почна пак доле да ме клоца и на секое клоцање ми се оди во веце. Дали е можно така да се сврти надоле со главчето па пак да се врати нагоре со главчето? Исто така ме интересира кога спијам на лева или десна страна преку ноќ чувствувам дека ме боли стомакот во долниот ден нешто налик на менструална болка, а инаку немам никакви болки, болката трае максимум 15тина минути откако ќе се разбудам и станам од кревет. Што може да е причината, внимавам да не го натиснувам стомакот, не знам што може да е. По цел ден клоца а денеска е минимално активна, но сепак нема да се загрижувам иако не ми е сеедно бидејќи прв ден до сега е да клоцне само неколку пати. Ми фали да удира цело време.
Ех жени. Посебно трудни. Зошто ми е добро? Мм ме гледа и се чуди. А јас таква никаква, плачка и драма квин, си смислувам сценарија. Само знам дека подобро да ме боли само да биде се во ред. Некако тишината ми е погласна. Убави слатки маки и тебе
Еве сум јас за 6 месеци. Прво ти одговорив па сега те прочитав. Ех потполно те разбирам. Јас знам само тешко мене, а тешко и на тие околу мене искрено! Еве и јас сум за да удира!
Ете сум истата, до денес паничев оти ми се врати апетитот и не ми се гади толку често Па немаше да имам мир уште 2 недели до следен преглед, па си напрајв денес уште еден преглед Ама сега сум барем мирна и можам да уживам дека ми е добро, а не да се грижам. Без гајле, сигурно е се во ред
Леле и јас размислував да одам порано на преглед Јас сум сега мирна што не сум сама со ова чувство Дај боже за сите да биде во најдобар ред Ти која недела си? Ако јади си може на бебчето му се јаде
Јас сум 8+6 според мерките денешни. Па сигурно му се јади, ако малце огладнам одма ми се лоши Инаку дека пред некој ден прашваше за срце, јас слушнав во 6+6.
Mene na kontrola sega vo 7 mesec matucniot mi rece deka karlicno go nosam. Mi rece da ne se grizam zosto bebeto se vrtelo i imalo vreme do poragaj taka da na nekoi se slucuvalo i nekolku dena pred poragaj da se svrtat udole. Jas go osekam niz cel stomak pred nekoj den posebno nisko dolu, nekogas od stranite..sekogas razlicmo pa najverojatno si se vrti bebus.
zenski ve molam za mislenje dokolku znaete za sto se raboti.od transfuziologija imam naod pacientka na th so niskomolekularen heparin. hiperkoagulabilna sostojba.konsultacija so ginekolog
. Тоа ти е терапија со клексани /фраксипарин. Ама зошто консултација со гинеколог? Тие треба д ти препишат доза! Што испитуваше?
јас во 32 недела кога бев на преглед беше синко карлично, ама во 35 недела беше поставен со главчето доле и си ја држи таа позиција... се надевам дека ќе биде така до породување