jas od pocetok se bockam so kleksan ama poslednite dimeri mi bea 1900 pa mozda ke treba po dva kleksani.ke vidime ponedelnik
Мешиња да ве поздравам и јас. Како Витамина и јас вчера се олеснив и на свет дојде мојата мала кукла. Двете сме супер и на секој му посакувам толку брз и лесен пораѓај. Кога ќе стасам дома ќе ја споделам и кратката но среќна породилна приказна. Галете мешињата и со лесно на сите.
Dani cestito. Da ste zdravi i zivi i da se raduvate zaedno cel zivot. Kako e malata,kolku e..visoka..teska.. Ti kako pomina? Tozo kako pomina
Ако ви е за утеха, сите сме со исто чувство. Ме гледаа на ехо минатата недела, исто ми ги снема симптомите, бев на дежурен се ок. Потоа отидов кај матичната, вика сега те гледале дојди следна недела, ја премолив само 1 секунда да знам дека се е ок и ме виде. Сега имам за 2 недели контрола за скрининг и незнам како ќе издржам ....
Zdravo na site, 15 nedela sum i imav sinojka rozev iscedok kako svetlo crveno i otidov na ginekologija i doktorkata me gledase na eho se bese vo red i so bebeto i so placentata me pregleda i vaginalno mi rece imam uste iscedok,mi prepisa inekcija progesteron i tableti utrogestan,vit.c i mg direkt, vie imate li nekakvo iskustvo, mnogu se plasam, sabajlevo pak imav takov sekret, dali da idam vednas nekade zq vtoro mislenje ili?
Не ме сфаќај погрешно, но не е баш убаво секоја недела на ехо. Како и да е, зрачење е тоа. Симптомите де ќе ги има, де нема да ги има. И грчевите исто. Секоја бременост е различна. И не читај многу. Секоја жена си е засебен случај. Со лесно.
Јас во 4та и во 6та недела имав светло розав исцедок кој ми се појави само при бришање во тоалет и истиот ден исчезнуваше, па потоа 2-3 дена светло кафеаво по некоја точка имав. Ми препишаа утрогестан 2×1 и фала му на Бога ми се нема пак појавено. Инаку сега сум 9та нед +2. Ако ти кажале дека има уште од исцедокот најверојатно треба да се исчисти и затоа и денес имаш. Прими си ја терапијата и колку што можеш мирувај.
Здраво....Сакам да ве прашам за скрининг,оваа недела треба да правам,ама некако се плашам,незнам каква е процедурата?Ќе ве молам да ми објасните...поздрав имајте убав ден
Немој да се плашиш ич, тоа е обично ехо го гледа бебчето дали се развива и го мери и ништо страшно не е. После истиот или наредниот ден треба да направиш приска тоа е зимање на крв од вена и толку. Не се плаши туку радувај се ќе го видиш твоето малечко
Каде ќе го правиш скринингот? Мене ми рече после 12 недела па незнам точно кога да одам. Ти која недела и кој ден ќе бидеш? Тоа како што разбрав ќе се мери бебчо , и со тие мерки одиш на клиника за Приска.
Ја мислам нема поубаво чуство коа ќе ни се насмејат бебушите на ехо коа ги глеаме @kavadar4anka На прегледот ти кажуваат значи све...Мене на ова првово ЦТГ ништо не ми кажаа а јас не ни прашав...А која недела си? Голем поздрав
Би било ли добро да пијам шумливи таблети? На пример мултивитамин, магнезиум, железо на SupraVit? И дали има гинеколог во Скопје што работи во недела?