Мамички здраво, како сте? Викенд а? Да ве прашам нешто, малку сум загрижена. До вчера градите ме болеа, може да се каже многу. Онака зголемени ми се, осетливи, но денес еве не ме болат (скоро ич). Дури и ги допирам онака малку ги притискам, но не ме болат, само брадавиците малку. Дали е тоа во ред? Какви се вашите искуства околу ова? До кога треба да болат градите? 6та недела сум. Благодарам. Убава вечер имајте си
Здраво мамичке Шеста недела си а бременоста трае 9 месеци па доколку се загрижуваш за вакви работи до каде ли ќе стигнеме хехехехе Нормално е еден ден да болат, еден не, мене два три дена ми беа поголеми два три дена мали, нормално е еден ден да имаш мачнини другиот не, нормално е да имаш некоја болка се додека е во граници на нормала, нема место за паника, нормално е да уживаш во секој ден од бременоста Едит: Мене цела бременост не ме болеа гардите туку само брадавиците ми се претерано чувствителни на допир и едвај почнав пак да носам градник многу ми сметаше кога ми ги допираше брадавиците.
Нормално е да уживаш во бременоста секој ден.. Тоа ми се допаѓа најмногу! Да уживаш ти и сите тука секој ден па и цел живот. Ти благодарам срцка
Честитки Дани!⚘ Да е жива и здрава малата принцеза, а тебе ти посакувам што побрзо да закрепнеш. Гушки до двете. А се уклучив да видам дали има нешто ново кај тебе и ете, сум имала претчувство некое.
Лепотици како сте? Ние еве понеделнички на работа, чајче пиеме... Решив да одам до среда на работа, односно од 01.02.2017 да отворам породилно, па дома да потспрастриме во четврток повторно на контролен преглед кај др што ќе ме пораѓа Времето си мине, душичката ми се стега Господ нека не чува сите!
Дани нека ти е здрава и жива малецката, пуно среќа и радости да ти носи и двете принцезички големи да растат покрај мама и тато.
Jas si pravev svinska mast so kantarionovo maslo , potoa zedov mast od apteka lea mama specijalna za hemoroidi 120 den , no iskreno samo go omeknuvaa mestoto , jas piev caj napraven od ginekolog i samo od tri solji nasabajle mi se povlekoa , cajot ne znam od koj trevki e so i kako no e efikasen skroz , mene mi go dadoa ama preku treti lica , od kade so sum ima apteki specijalno sto pravat mast no ne stasav da gi probam ako treba nesto pisi mi vo lp
Majkicki trudnicki kako mi ste , kazete mi dali mozi da se popravaat zabi vo 8 mi mesec ? od utre sum 34 nedela se nadevam mozi , pa kako za inaet bolkata se pojavuva navecer na spienje , pozdravceeeee
zdravo mamichki, jas sum 11 nedela i seushte so uzasni macnini i gadenje vo tekot na celiot den ne samo utrinski. Nekoj so iskustvo do koga najdocna mozat da traat? Se nadevam nema do kraj a i da e taka ke si trpime neli, se za bebe
Jas sum 8mi bas zakazav za vo cetvrtok ama samo cistenje posto nemam rasipani. Naglasiv deka sum 8mi mi rekoa nema nikakov problem, cak sto vise super pred poragjaj da se iscistat. Nego, najubavo ti e koa ke se javis da prasas, ne znam so zafat treba da ti pravat, valjda od toa zavisi.
Mene mi traese do 12, 13 nedela nisto nemozev da jadam oslabev tri kila i koga mi se otvori posle apetitot nadoknadiv za se, ne se sekiraj ke pomine izdrzi uste malku D
Jas uste nemam problem so povrakanje ama pa za toa si imam drug mn mi se jade po cel den sum gladna ke se najadam i posle 5 min pak mi se jade a losoto e sto od se mi se gadi menito mi e margarin leb kiselo mleko banana po cel den samo toa. Se nadevam nema da trae dolgo
А зашто породилно да земаш?Така ќе ти се скрати подоцна времето со бебуш што ќе треба да го поминуваш...Можеби стра одмор да користиш? Уфф и јас паничам на моменти,како се ближи THE BIG DAY Биди храбра,пушти си музиче и беба мора некако да искочи,среќа, слатки маки се ова А кога ќесе олесниш, чекам да споделиш