И јас сум 35 недела болки невидени само навечер дури и слепоочница ме боли,ми рекоа од непцето изгледа е ми го чистеа киретираа излезе мн гној,ама треба и чистење забен камен ми рекоа баш подобро сега пред да се породам,па во среда имам закажано,а инаку забот треба да се снима прво ама не ми препорачуваат рентген сега од кога ке се ппродам.
Zdravo idni mamicki imam tapa bolka kaj leviot jajnik nekoj mi spomna deka moze mi e period Sto sum dobivala togas nesum mometalno vo moznost da pojdam Na lekar a prethodnata neeela bev u se. E vo red bese a sum 9 nedela nekoj so slicno iskustvo ??
I mene me boli od dvete strani ponekogas no pominuva da toa e tocno deka bolelo do tri meseci isto kako sto ti doajgalo mi kazuvase edna bratuceda taa se porodi pred edna godina a dali primas nekakvi lekarstva jas sum 2 mesec
Ne se sekirajte,normalno e da boli se siri matkata,raste bebeto i mora da ima pritisok ili bolka izdrzliva.Magnezium mene mi dade maticnata za da nema bolki i grcevi vo matkata.
здраво мами, да ве поздравам само. ја почнавме 35 недела, броиме ситно. утре да исперам алиштенцата за малата и да спремам торбицата да е спремна. позз мамички галете мешињата и уживајте
Добро вечер. Јас си терам 20 недела. Пијам само магнезиум и фемибион. И да сакам да заборавам да се напијам не можам зошто совеста (читај мм) секој ден по пет пати ме потсеќа Инаку денес е готов резултатот од амнио. Се е во ред. Утре сум на скрининг кај матичната па ќе и го однесам да го види. Инаку што резултат е тоа цел црни сликички, никаде текст. Вашите такви ли беа? Дефинитивно е машко, како што си чувствував цело време.
Zdr mamicki sega se vrativ od lekar inace 8ma nedela sum. Doktorot mi rece deka mozam da pocnam so rabota zaso na prvi mi istekuva boleduvanjeto ama mene strav me faka. Vasi iskustva. On mi vika ti treba sega mislenje od 3 doktori zaso jas iskoristiv eden mesec od nego. Ako pocnam na rabota i pocuvstvuvam deka nema da mozam da odam dali pak.ke mozam da zemam boleduvanje.
Ако ти е препорака од докторот и не ти е напорна работата терај си на работа. Барем нема психички да се оптеретуваш. Инаку за боледувањето ко треба сигурно има начин. Јас бев 15 дена од матичен и 45 од комисија (со извештај од специјалист - докторот што ми правеше ивф и мислење од матичен). после тоа треба на конзилијарно од тројца специјалисти. Јас морам да мирувам бидејќи прокрварев, па сум на строго лежење додека не се стабилизира матката. А едвај чекам да моѓам да се раздвижувам. Ми фалат пријателите и дружбите, па по малку и работата. Со лесно.
Mi rece doktorot odi si sega na rab moze ke ti treba poveke ponatamu taka da stvarno se mislam ke odam utre i do maticniot na vtoro mislenje pa ke vidam inace i mene mi e dosadno doma ama se za naseto najdragoceno neli
Мамичкии морам и тука да се пофалам ииииии ќе си имаме една принцеза Ние сме сите пресреќни си посакувавме со мм ми девојче, а и синко сега се фали ќе бидел голем батко
Мене до крајот на 4 месец ми траеа мачнините...сега немам проблем надокнадувам за претходните 4 месеци кога сум гладувала хаха
Uf koga ke mi prestane gadenjevo sigurno i jas ke nadoknaduvam sega voopshto ne uzivam vo hranata se mi ima losh vkus kako koga sum bolna posebno mi se loshi od blago ...
Mene Petanovski mi kaza deka so samoto toa sto bremenosta e so invitro drzavata dozvoluva tri meseci boleduvanje. Jas poveke od dva meseci sum doma, mislenje mi dava on i plus maticniot. Od komisijata ne mi napravile problem.