Neznam stvarno i jas vikam poarno da zemam barem uste eden mesec sepak e invitro ke vidam.pak denes so maticniot
konsultiraj se uste ednash. Sigurno dozvoluvaat. Drugarka moja so inseminacija zabremeni pa so mislenje od sistina Adamoska i maticen tri meseci beshe na boleduvanje.
Мешиња ние тераме 12 недела, мачнини имам не толку чести , но пак се тука, среќа не се како во прават секојдневни, вака се трпат, сами сме со малата проодува во таа фаза сме па јас немам време многу слободно за себе, плус ми беше со тт неколку дена сега е подобра, вчера го поминавме првиот скрининг, се е во ред мал ризик, и НТ 1,00мм,микробиолошките се во ред иамм кандида и ми препорачаа канестен па прашање ми е дали смеам .
Девојки како сте , дали имате да препорачате некој добар доктор гинеколог од државната болница во Битола ? Би ми била корисна секоја информација , Ви благодарам
Добар ден. Мешиња многу сум среќна . Од вчера почнав да го чувствувам дечкото мој како мрда. Кога ве читав цело време се прашував зошто уште не го осеќам . Кога бев на втор скрининг докторката рече ќе почнам да го осеќам 22 недела. Инаку сега сум 21+3. Чувството е преубаво. Галете мешиња и уживајте
Мешиња да ве прашам. Во 35 недела докторот ми закажа земање на брисеви и ми кажа 2 ќе биле. За што се овие 2 и како ги земаат со тоа железото или површински ?
За било какви брисеви се става тоа, и за пап и за обични. Инаку овие брисеви се битни сега на крај за да се знае дали си чиста за раѓање
Комисија ти одобри повеќе од 60 дена боледување без конзилијарно мислење? Со каков извештај одеше на комисија?
Правев амниоцентеза вчера. Бебата не расте. Симетричен застој во растот има и се сомневаат повеќе на проблеми со плацентата поради хемостазата - од денес сум на клексани. За да бидеме сигурни дека не се крие некој синдром зад овој проблем, направивме амнио. д-р Петровска е стручна и ја имам целата доверба во неа. Прашањето е како да се издржат овие две недели до резултатите и следниот преглед за контрола на растот? Пекол, мамички. Се извинувам што ве реметам, ама сакав да споделам.
Mi go prodolzuvaat boleduvanjeto na 30 dena. Mislenje mi pishuva Dr. Petanovski so pecat od remedika i posebno mislenje mi pishuva matichniot. So ovie dve mislenja odi soprug vo komisija gi prilozuva i vrz osnova na niv mi prodolzuvaat boleduvanje.
Duso, bidi srekjna sto si samo so toa... jas od petokot sum vo bolnica zaradi hiper povrakjanje...poveke od 20 pati vo den. Celosno iznemostena sum. Na cela maka I prokrvarev, liev krv, sega pomalku no ima. Za srekja bliznacinjata se uste tuka, go molam Gospod da mi gi cuva vo meseto.
Lele srcka me potrese so postov. Ima nadez deka kleksanite ke go nadminat problemot i ke mu ovozmozat na bebush da se hrani. Mora da mislish pozitivno ovie dve nedeli. Ti ja posakuvam cela sreka na svetot.
Cuvajte se mnogu, sigurno ti stavile dovolno infuzija. Odmaraj misli pozitivno i ke bide dobro ke vidish.
Дај Боже да се среди со клексаните, шо и да речам е излишно. Труди се да бидиш позитивна, знам дека многу тешко ќе ти поминат овие недели. Ти посакувам се да се среди и среќно да заврши.
Gospod neka e so vas. Daj Boze do kleksanite da e... Daj Boze cekanjeto da ti bidi edinstveniot problem. Bidi silna duso, nemas druga opcija, moras da bides silna.