Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Чувај се и ти и бебето. И збори му дека се ќе биде во ред, дека го сакаш најмногу, сигурно ја чувствуваат љубовта и во стомакот. Ти праќаме сите тука позитивни мисли и среќа за полесно да го поминеш периодот.

На Pinky97, Вереничка и izmislena им се допаѓа ова.
  2. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Зошто да не смеело ананас? Јас барем еднаш неделно си јадам и тоа обилно! А за чајот од нане,не дека не смее и дека е штетен за бебуш, туку можело да предизвика грчеви во стомакот ако претерано се пие, по 1-2 чајчиња на ден сепак е умерено! Консултирајте се со матичен доктор за вакви работи, а не без потреба да се лишувате од нешто! :*

На Stara и sofi2107 им се допаѓа ова.
  3. Emana

Emana Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    138
    :(:hug:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Господ ве чува.Се ќе биде како што треба. Ти праќам :hug:

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    @LanaDelR
    Jas sega gi praveve vo 36 nedela,so spekulum gi zema ,tri se na broj na edniot pisuva vulvorektalen bris,bris od vulva i bris od vagina.inaku analizite se za streptococus gr b pisuva na dvata a na drugiot listeria monocitogenes.Eve uste gi nemam odneseno kaj maticniot pa zatoa znam :)

Последна измена: 31 јануари 2017
    На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.048
    Допаѓања:
    36.374
    И јас имав кандида и гинекологот ми препиша микорил вагиналети бидејќи одат на рецепт и ми рече дека канестен биле замена за микорил биле едно исто ама не оделе на рецепт. Јас ставав микорил 3 вагиналети 3 дена по ред навечер пред спиење, и канестен има 3 исто и исто се ставаат. Смееш слободно, но почни од 13та недела според мене дека до 12та траело целосното формирање на ембрионот иако може и да нема врска пред 12та ако се ставаат не знам со сигурност но сепак најдобро е 13та. Јас дури во 5ти месец ги ставив бидејќи ме фаќа лудило од вагиналети не знам зошто ни сама па мм ми ги стави во 5ти месец и издржав тие три дена.

На ma4e1311 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Samo verba vo boga mila nisto drugo,recisi deka si vo sogurni race i se ke bide ok

На Pinky97, Miami1 и izmislena им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    40.414
    Ајде душо. ти ја пуштам целата среќа и се надевам дека на крај сепак се ќе излезе како што треба. Неможам ни да претпоставам колку ти е тешко, ама биди силна за бебушко.

На Pinky97 и izmislena им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.758
    До кога ве гледаа вагинално? Мене до 10 нед потоа преку стомак. Ме интересира само за скринигот како ќе ме гледа ? И ептен ми е страв од земањето брисеви да не се искомплицира нешто :(

10. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Do kraj :)

На eli25 и Emana им се допаѓа ова.
  11. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Nikoj doktor ne bi napravil nesto da se iskomplicira,site pominale niz istite pregledi ,mene za brisevite vo 36 nedela mi bese gadno znaci ne strav deka nesto ke mi se iskomplicira tuku onaka neprijatno,taka da bez grizi nisto nema da se iskomplicira od zemanje bris i vaginalen prgled

На Seduction, eli25 и Emana им се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.758
    Уффф јас мислев до 12 нед.

13. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Мене вагинално ме гледаше до крајот на 3ти месец и ми напомена дека од кога ќе ми заврши 3ти,прегледите ќе бидат само на мешко, надворешно!

На Miami1 и kavadar4anka им се допаѓа ова.
  14. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Veruvam i mislam deka so kleksanite ke se regulira sve i ke bide sve vo red. Sepak so kleksanite ke se ubrza cirkulacija i samiot dotok preku placentata do bebeto. Gi izdrza ovie najteshki denovi od koga ti soopshtija i veruvam deka i narednive 2 nedeli ke pomonat brzo, ke bidesh jaka i so jaka i golema verba i ubava misla deka sve ke si se regulira i bebe ke se rodi najubavo i najzdravo. Ti posakuvam sve najubavo i za dve nedeli najubav i naksreken post da ni napishesh tuka :*

На Pinky97, Libra88, izmislena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    2.046
    Fala ti irena, i mene isto mnogu mi e neprijatno pri zemanjeto bris, pa i sega taka ogromna so mesko lele neznam :o Pa neznav dali so spekulum gi zema i jas si mislev deka nema da se zemat vnatresno zosto si vikam nemoj nesto da se iskomplicira potoa. Iskreno za prvite brisevi me fati nekoja maka dodeka mi gi zemase i se grcev celata, duri me opomenaa da nre se grcam i mi e strav nemoj da napravam nesto ali ke gledam da sum smirena. :(

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    I mene mi se pojavi kandida zasto so ova gripot primav antibiotici i ginekologot mi dade kanesten krema da se mackam nadvoresno, Alkagin gel namesto sapuni za odmivanje (ne smees da koristis gelovi za tusiranje, samponi i sl. dole), i poliginax vaginalni. Inaku ovoj Alkagin gelot za trudnici bil preporacan vo tekot na cela bremenost, taka se odrzuvala ph vrednosta i ubavo bilo da se koristi do kraj zaradi zastita i preventiva.

На ma4e1311 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Nigde i nieden specijalist za bremenost nigde vo svet, pa ni edna statija ne pokazala deka cajot od nane deka ne e preporachliv za trudnici. Cajot od nane postoi stoletija, pa se izrodija bilijoni deca cii majki go piele. Bremenosta ne e bolest pa da ne se smee ova ili ona. Bremenosta e blazena sostojba vo koja samo se reducira vnesot na odredeni artikli. Recimo ako sme piele po 5 kafinja na den, ke pieme po 1-2. Ako sme jadele po eden hamburger, ne znachi deka sega treba dva od 7mica da izedeme ;), ako sme pushele po 1kutija cigari ke gi reducirame na mnogu pomalku ( zashto strogo e zabraneto pushac dokolku nemoze bez niv da gi prekine naglo, stres e za organizmot) , normalno alkoholot se izbegnuva, ok od 1cashka pivce ili vince vo dadena sotuacija nee strashno i tako dalje so ostalo . Ali nebulozi se toa so cajot ili ananasot. Tropski zemji ananas konzumiraat kako nie Makedoncive sto sme so patlidzanot i piperkite pa deca se ragale i ke se ragaat zivi i zdravi ;) So lesno na site da ni e i kolku pomalku citame gluposti i se pritresuvame tolku poubava i polesna ke ni e bremenosta. Ubav den imajte meshkovci :*

На Sandrichka 89, Pinky97, Stara и 4 други им се допаѓа ова.
  18. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ista sum i jas :(so ednata raka so se drzev za kosa onaka kako da se kornam axxaxa a ne e ni bolni ni nisto samo o e neprijatno i uste koga sednav mi vika so spekulum ke bodi me izradva :))ama pak ke recam starvot e duri da se otide tamu a potoa nisto ne e ni bolno ni strasno:)bez gajle

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    So vaginalno eho do kraj me gledase i prvata bremenost i sega ama toa e tolku mi se cini povrsno sto ne go ni osejkam,nema rizik normalno na toj nacin go gleda grloto na matkata

20. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    фала ви на одговорите,@gjoker4e i @Natasa. P , вака немам симптоми на кандида, тој ден кога ми земаа брис осетив мало чешање почнав да с мачкам со канестен крема, ми пишува треба 6 дена вагиналетки и крема исто да користам, ама што велите ќе почекам уште недела, две па после ќе ги ставам, инаку не се мијам со гел за туширање, веќе одамна користам гел од еуцерин за интимна нега