Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Мене досега само еднаш ме прегледаа вагинално и тоа во почетокот кога ми утврдија бременост и да слусниме срценце од причина што сум полничка за да се види се поубаво , секој нареден преглед ми е со ехо , а исто и со брисевите до 12 недела зеде брисеви со спекулум или железното :D , а на 32 недела ми зеде брис за стрептокока само површно без железното , и опуштете се девојки , уживајте во бременоста и посакувам на секоја да има како мојата , бакнежи еден куп

На irenadaniel, Aneta92, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Toa "zelezoto" ocigledno na site ni e naj omrazen del od pregledite. Mi kazuvase edna feminka, mozelo da si kupis spekulum sam od apteka i da si go nosis za pregled, imalo nekoj plasticni, bile daleku po prijatni za razlika od zeleznive i ne bile skapi. Jas gi nemam probano, no ete...da spodelam kako informacija za onie kako voopsto ne mozat da go podnesat zeleznoto.

На irenadaniel и Miami1 им се допаѓа ова.
  3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Мојот матичен веќе повеќе години рабори исклучиво со пластични за една употреба. попријатно е само од аспект што не е ладно. Претходно ако се сеќавам добро ме праќаше да си купам во аптека.

На Miami1 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  4. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    :hug: Pozitivna misla i verba vo Boga...se ke se sredi so kleksanot, na bebusot mu treba pogolema cirkulacija na krv vo matkata za da se hrani.Znam kako se cuvstvuvas i sakas da letnat 2te nedeli po amniocintezata. Jas cekav taka, za NIPT test, sto e isto kako amniocinteza. No ke se izdrzi se i se ke bide dobro.

5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    E pa alal da mu e na tvojov ginekolog, drugive nitu kako opcija ne go spomnuvaat, retko...

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    13.507
    Abe i plasticno da e, koga ne mozam, ne mozam da se opustam. Mi doagja da se rasplacam od sto mi e jezivo :worried:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Попрактично му е од аспект на тоа дека другите мора да се стерилизираат, а овие се спакувани, го отвара, го користи и го фрла. и за нас е посигурно. Само [то искрено неможам ама ич дали ми наплаќа кога ми зема брисеви на овој начин. Јас сум малку не внимавам.Иискрено јас и лебот незнам колку го плакам во дукан. маж ми стално ме кара дека сум била недомаќин :(

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Мене ме асоцира на дигалка за кола. Ич не е пријатно. Жива среќа што кратко трае, па се издржува

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    уф и мојот работи со пластично,ама пак ми е непријатно па морам да рашират нозе уффф,па и мм беше внатре абе пропаднавиди едвај чекав да заврши,точно баш како дигалка за кола

10. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Jas izgleda sum edinstvena sto toa zelezoto ne i smeta :D jas koga odam na pregled sum najopustena i toa nikogas ne mi bilo problem nity pak me bolelo . Opusteno samo :D

На Надежна и SophiaBella им се допаѓа ова.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене не ми претставува некој проблем :D

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  12. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Koj ti e maticen?

13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички здраво, како сте? :*

Ве читам и се смешкам, се загрижувам, се разнежнувам заедно со вас :hug:
    @izmislena глава горе и не се откажувај, потребна си му на бебчето, се ќе биде во ред.:f:

Сакав да ве прашам дали имате проблем со лицето и сега во бременоста? Јас секогаш пред да добиев имав проблематично лице, едни исти бубулици и со завршување на циклусот исчезнуваа и тие. Овој месец не ми се појавија(тогаш кога требаше да добијам пред две недели отприлика) или беа во многу ублажена форма. Е еве од вчера, а посебно денес имам повеќе воспалени бубулици, вцрвенети. И баш се зачудив :wasntme: далеку сум дури и од датумот кога вообичаено би добила да не бев трудна. :$

Дали ги имате и вие?

Инаку за некој ден треба да одам на втор преглед, се надевам дека ќе слушнам и срценце :$ одвај чекам, а во истовреме не знам што ме чека исплашена сум дали е се во ред и затоа секој симптом или негово отсуство ме загрижува.:|

Ве гушкам сите и ве бакнувам :*

На kavadar4anka, Bebulleee, Pinky97 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Nemaj gajle za bubulici. Mene mi se pojavija naednas mnogu i si gi imam uste. So bremenosta se menuva organizmot pa i toa

На Natasa. P и Вереничка им се допаѓа ова.
  15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Иста сум и јас. Претходно вадев една-две пред циклус. Сега една се смирува друга се појавува. Лом ми е лицето. :(

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Isti slucaj... edna ke ja snema druga ke dojde. Normalno e. Jas samo se obiduvam blagovremeno da reagiram, ke ja cepnam so kantarion za da ne raste, i brzo gi potsusuva. Inaku prethodno staklo mi bese liceto, duri i pubertot go pominav bez bubuljici. E sega..ova ti e "drugo stanje" ;) . Ke pomine duso...

На kavadar4anka, Capricorn Taurus и Вереничка им се допаѓа ова.
  17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    bubulici na liceto cat pat nekoja se javuvase osobeno na celoto, ama imav premnogu sitni bubulicki na dekolteto, mislev od toploto e deka leto bese, stom se porodiv magicno isceznaa za nekolku casa ! Liceto mi stana staklo isto i dekolteto dodeka da trepnam se cudev bukvalno kako e mozno ama ete se bilo od bremenosta :)

На Natasa. P и Вереничка им се допаѓа ова.
  18. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    13.507
    Јас имам многу мозолчиња. Сум слушнала ако исчезнат е машко, а ако останат е женско. Е сега не знам колку има врска тоа, ама еве јас сум 20 недела и уште имам мозолчиња, а носам женско бебенце :)

На Natasa. P, Seduction и Вереничка им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    mene ne mi isceznaa se dodeka ne se porodiv a since imam :)

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.402
    И за ананас и за нане прочитав дека не смее, предизвикувале контракции као... а обожавам чај од нане, па секогаш заборавав да прашам матичен, а шубе ми беше да пијам од кога прочитав хаха
    Мада нема врска, после веќе кога затерав 41ва недела што не пикнав во уста, баш такви работи што како божем предизвикуваат контракции (особено урми), па сепак си го родив 42ра недела :D И тоа што викаш умерено не би штетело, но ете пуст страв се што ке прочитав не јадев, не пиев... (facepalm)

На winter flower, irenadaniel и Вереничка им се допаѓа ова.