Devojki dajte mi sovet nekoj 13 nedela sum do sega nemav nikakov problem ama bas nikakov ni gadenje nit nesto slicno denes cel den puknav sto i da stavam vo usta odma pocnuva da me boli zeludnikot i posle pola saat - saat ke povratam lele puknav cel den dajte nekoj sovet pomagajte
Da ima plasticni i ne se nekoj pari i tocno bilo poprijatno so niv ama na tolju strav zaborajv da kupamama od kako ke pomini pregledot si vika covek ete nosto strasno ne bilo
@Вереничка za necisto lice da ne ti kazuvam, pa vo pubertet nemav tolku necisto lice ama kako za uteha sega vo 9 mese kako da mi se podiscisti
Da ve prasam dali na nekoja vo bremenosta i se napravile na dekolteto kako mali benki kako izrastoci?vo prvata bremrnost imav edno na liceto i se zgubi a sega cela bremenost dekolteto mi e so takvi sitni
@tarantula imas prasano doktor od sto se pravat jas nemam prasano ne mi teknuva a ponekogas mi se zafakaat za bluzite i bolat
I mene ne ni smeta voopsto zelezoto, ne go ni osekjam ic ama ic a sto pojke se stegate poveke kje vi bide neprijatno i kje go osekjate,i ne kukajte od zelezoto toa e 100 pati podobro i pobezbolno od cela raka vnatre haha,i toa ne boli mnogu ali e strasno poneprijatno od zemanje bris haha,zatoa uzivkajte duri ne pocnale da vi brckaat so raka vnatre
Za ova i toa kako si vo pravo,jas pred nekoja nedela go iskusiv pregledot so rakata i ne poveke se molam ne )
Дали има некоја како мене што пие метилирана фолна( не обична?) Прашувам зошто од Ремедика ми дадоа Прегнакер Плус да пијам, ама има обична фолна внатре. Јас веќе пијам метилирана фолна и в6 и в12 , апчиња кои ми ги даде трансфузиолог од Србија ги купивме. И ми рече да продужам со овие имала супер искуство. Малце ми е шубе сите пијат екстравитамини....
Пластични спекулуми би требало да има во секоја аптека, околу 50ден се, за еднократна употреба @Ano кај Стамболиев да не си?
Женчиња мене косава почна многу да ми паѓа и ич не ми расте... Можно ли е да е до бременоста? Во 15та недела сум... ако е до тоа препорачајте нешто за да ми се нормализира...
A zenski dali sme da se patuva so avion sega sum vtor mesec i dali tie so vestacko oploduvajne treba posebno da vnimava ili e isto so normalna bremenost seta sum vo prasalnici dali jadam mnogu pa mu ameta Jas pa na vaginata imam haos ke isceznat pa pak ke se pojavat
Jas sum 29ta nedela i poradi trombofilski mutacii sum od pred transfer, pa se do oosle poragaj so clexsan, b6, B12 spray po eden paf na den, Femibion 2 i FolicPlus ( metilirana folna) . Toa si stoi i vo izveshtajot od Transfuziologot Elena Petkovic deka mora da se korostat do posle poragaj. Slobodno mozes i Femibion sepak e za bremenost i gi ima site vitamini, bashka edini e Femibion vo koj ima metilirana folna. So lesno bremenosta
@Belabelinakinder Za sve ova ke si se konsultirash so doktorot koj ti go praveshe Ivf. Sepak on ti ja znae sostojbata, istorijata i bremenosta pa spored toa, ke ti kaze dali smeesh ili nesmeesh da patuvash so avion, dali si pataloshka i da lezish ili ne itn.[/QUOTE]
Mozno e i Pelremama da imaat metilirana folna, no ne e dovolna kolichina kako vo Femibionot, kpj go preporacuvaat za onie pacientki koj se so terapija na folna vo metilirana forma. Toa e sosema razlicno od obicna folna i sosema e razlicna terapijata i pricinata za koja se pijat.