Сара кеј, јас магнезиум, фолна и железо (feroglobin ili ferum lek) пиев до последниот ден на бременоста, се породив во 39та недела и 1 ден и до тогаш го пиев магнезиумот, со препорака на гинекологот. Јас би те советувала ако ти рекле да продолжиш да ги пиеш, да не прекинуваш на своја рака, тоа што на многумина им рекле до 9ти месец да пијат само, немора да значи дека важи и за тебе, сепак тоа е индивидуално. Продолжи си со магнезиумот, тој секако неможе да наштети и биди си спокојна, уште малку останува до крајот па после ќе се гушкаш со твоето најмило gjul мила, добредојде во светот на мешињата, имај најубава и најлесна бременост исполнета само со убавини. Честитки Веруваш или не, мене многу ми помагаше Витамин Ц кога имав главоболки, пробај, можеби и кај тебе ќе делува
магнезиум до крај ради да не те фаќаат грчеви во нозете, но дали по 1или2 консултирај се(јас пијам магнезол шумечи 2 пати на ден), витамините ако ти е слаба крвта можеш и после пораѓај зошто и со доењето ќе ти треба повеќе витамини, како и да е нема да штети да ги пиеш до крај а и одпосле не се секирај
во 5 аптеки влегов да прашам за фероглобинот или нешто друго сите ми кажаа дека бил најдобар, така да и јас денес почнав да го пијам се надевам ќе има ефект, најкратко се пиел за разлика од другите препарати за железо со најдобар резултат
Значи мојот гинеколог испадна најзатуцан, освен витамините ништо друго не ми даде. А хемоглобинот никаков, испод ниво. Го прашав за некој додаток на железо, магнезиум, ми рече нема потреба, ми вика: гледај да биде внес на здрава исхрана, а не преку апчиња. Не знам што да речам..... Инаку до сите нови МАМИЧКИ честитки, лесна бременеост на сите
здраво мамицки еве ме и мене да се јавам хахах незнам како и ете да прасам од поискусните мене не ми се гади наутро не повракам или слицно само преку целиот ден си имам мали болкиц4ки во долниот дел на стомакот , ми се лоси попладне и во текот на нокта во спиенје ме фака стомак и одам дијареа дали е тоа нормално а скоро по мое рацунанје оклу 4 ипол недели сум бремена абе додека не се испразнам немозам да се смирам ми доага да повратам истово ме снајде вцера навецер оклу 2 цасот по полнок дури заспав на солјата кога ми олесна абе циркуси кога да влезе мајками леле со му ти е абе се скапа од смеа ама и во исто време вели лосо ти е усте хахах леле а уторво дознав дека сум бремена иако и пред тоа бев нели сигурна ама не бас нели додека не напраис тест ке те јаде друга мисла нели сум во право поздрав па цекам одговори
Hèhè gjul src da ne te plasam no tvoite Maki doprva ke dojdat zatoa raduvajse dodeka ti e dobro à za stomakot shto te boli normalno e toa na pocetok ako si bila na lekar sigorno ti dade folna kiselina poZzz i uzivaj si
гладиолце неам одено на лекар сега во понеделник за прв пат ке си го слуснам бебусот инаку фала со ми каза хахахх лелел ако бе мило мие се ке истрпам јас и сите ние само да е зиво здраво инаку фала му на бога забременив од достинексот тоа се грцки апцинја за намалуванје на пролактинот и ете по 5 годин и опп бебус ке имаме ,,,инаку незнам дали ке ми даде фолна киселина ке видиме у понеделник ке ве известам киссс мила
фолна се пие секако, мене ми даде да пијам ОГЕСТАН, во нив има доволна доза фолна и ми рече да ги прекинам фолната да пијам само по едно ОГЕСТАН на ден. Иначе за болката е нормално, јас уште ја чувствувам. Него мешиња, веќе сум 14 недела а уште не правев испитување за даунов, не ми рекол гинекологот, ваљда би требало неделава, и како се гледа тоа ? само на ехо ќе ме гледа или ... ?
се гледа на ехо т.е се зимаат параметри од плодот и ти зимаат тебе крв па прават анализа ништо страшно и резултатот ке ти бите 1 према 10000 така нешто беше нема место за секирација
маче ако си четврта недела рано е за да го слушнеш бебуле и јас така мислев ама др.ми рече дојди кога ке бидеш 6 недела за да слушнеме срцева акција сега бебуле е во вид на топче мемрана т.е незнам стручно како се вика а фолна киселина обавезно да пиеш
Dobro utro mamicki da vi se pozalam pak jas od mojava glava cela bremenost so bolki sum i se ushte neznam veke shto da pravam. Vie Kako ste mi Kako ja pominavte nokta ?PoZzz do site imajte si ubav den
Мила, фолна обавезно ќе си пиеш, и да заборави да ти спомне докторот, ти потсети го. А за маките што вели гладиолчето погоре, немора да значи дека ќе биде така, јас имав толку лесна бременост, ниту повраќање, ниту мачнини, ни болки ама баш ништо, да не ми растеше стомакот немаше ни да знам дека сум бремена При крај имав проблеми со притисокот, ама тоа индивидуално е, и јас премногу претерував со солена храна а треба максимално да се избегнува и можеби поради тоа ми се покачи . Биди си опуштена, уживај во најубавиот период кој си го чекаше толку време и само убави вести да ни кажуваш и ти и сите останати мешиња.