Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    :D
    Kaj istata doktorka sum i jas i mi rece za femibionit ama sega zasega so ovie kardiovitamin se vikaat, pa posle ke vidime . Sega da ne e docna da gi pocnam . 11 nedela sum :( I strav mi e da ne se predoziram so folna .:D I jas gi zemam zaradi mutacii ama takov sprej b12 ne mi dala :(

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    jasna mi e razlikata megu obicna i metilirana folna, od pocetokot gi piev i jas femibion no bas ovoj period lani se povlekoa od aptekite, muabetot bese deka gi nema zaradi menuvanje na ambalaza, i togas ginekologot mi rece da prodolzam so premama duo, za kolicinata ne se sekavam kolku imaa :)

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    Radi mutacii piese ?

4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507
    Кога сме кај витамините, ја ги пијам премама, ама некако не сум задоволна, чувствувам дека ми сметаат. Но ај си викам штом м ги дал гинекологов, ќе и пијам. А за фемибионот не знам какви се, дали би ми сметале.

5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Jas bas denovive zabelezav dve na vratot, mi dojde neprijatno.. :( se nadevam ke isceznat

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Hhahha do 0.8mg e vnes na metilirana folna nemaj gajle. Jas sum trombofilski mutacii i pijam FolicPlus ( ona mi gi preporacha od Srbija mi gi nosat) i Femibionot 1 pa sea sum so 2jkata. I plus neli B6 i Spreyot B12. Spomnii za spreyot obichno na site so mutaciite im go prepishuva sprejot, no moze ne go spomnala zaso teshko se naoga. Mene od Germanija mi go donesoa, no sega brgu vidov i vo Eurofarm pocnale da go nosat. I ne e kasno za Femibion da si gi pocnes. Do 13ta nedela se pie Femibion 1, a posle pa se do kraj na doenje si se pie Femibion 2. Femibionot ti se vrv za nas so mutaciive :) Elena e srcka jas ja obozavam i sum i blagodarna do besvest, zashto bebulevo mi se razviva super i si e sve vo najdobar red. Prashaj ja bash za spreyot.
    Inaku Femibionot imaat 0.2mg metilirana folna plus FolicPlus( metilirana folna) 0.4mg vkupen vmez e 0.6mg shto e dovolno za vnez vo organizmot i pravilen razvoj za plodot. I za razlika od obicna folna, ovie nesmejat da se prekinat so pienje sve do posle poragaj. So lesno milo i uzifkaj vo bremenosta.

Последна измена: 31 јануари 2017
    На Capricorn Taurus и eli25 им се допаѓа ова.
  7. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Da lani eden kratok period gi povlekoa im ja menjavaa amalazata. Inaku se Femibionot no.1 za trudnici noz cel svet. Nit se ima problem so niv kako so drugi nekoj, gadenje, duenje, debeleenje i tn. Inaku Femibionot 2 imaat 0.2 mg Metilirana folna.

На Emana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Лицето ми е партал во последно :wasntme:

9. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    I jas taka si velam ako ne ke barame nekoe resenie:(

На tarantula и Natasa. P им се допаѓа ова.
  10. majavel1

majavel1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    1.550
    Како кожички за такви израстоци зборите? Мене ми излегоа кожички на вратот баш сега во текот на бременоста само незнам од што :|

На tarantula му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.993
    Допаѓања:
    123.704
    . Kje odam duri 20 fev pak na kontrola. Inaku b12 ima vo tie kardiovitamin Od Srbija sto gi kupuvav pokraj metilirana folna i rece sega pocnuva da gi dava tie i e zadovolna. A ti mila koi mutacii gi imas? Jas mthfr heterozigot. A1297 taka nesto i uste edna ne mi tekinja koja....

12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    :whew:

13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Морам да пишам тука и да ја означам @izmislena и да и кажам дека истово како неа сега го поминував точно пред година ипол,на сите врати тропнавме каде не отидовме и што не направивме од испитувања.
    Цел месец траеше агонијата и за тој цел месец секоја вечер пред икона со темјан сум се молела по еден саат,читав божја книга само да бидам смирена.
    Главата горе многу љубов и подршка со сопругот и ќе биде се во ред и мора да мислите ако во случај недај боже нее во ред што ќе правите.
    Боли до срж знам ама животот е тоа.
    Од срце ти посакувам да биде се во ред и ќерката да си ја родиш здрава и права.

На Belabelinakinder, Annath, Ano и 7 други им се допаѓа ова.
  14. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Фала најмногу. Додека покажува живот малата душичка - ние ќе се бориме. Резултатите од амнио се клучни, но се надеваме дека сепак проблемот е до циркулацијата во плацентата. Ти посакуваме тебе во најскоро време да си родиш едно малечко и да заборавиш на сите маки. Болат у пм, душата се цепи, ама ете така требало да биде.

На winter flower, Natasa. P, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  15. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Zenicki jas 10 nedeli no od sinoka imam malku bolku dolu kaj matkata kako grcevi mozno li e od sto se siri matkata ili da odam na lekar ? Soviet nekoj prva bremenost mi e :)

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mecolino

mecolino Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    233
    Se siri matkata , si pravi bebusot mesto si rasti :) , osven se razbira ako e zagrizuvacka bolka da ne mozi da se istrpi togas odi na ginekolog , ama ne panici uzivaj si , ubav den

На Belabelinakinder, Ano, Seduction и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.982
    Допаѓања:
    59.651
    Ако се болките мали нормално е матката се шири ако болките се зголемуваат тогаш посети лекар.

На Ano и *Mila24* им се допаѓа ова.
  18. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Болките ти се како менструални? Мене од почетокот на бременоста ми се така, сега поретко, ама одвреме на време ќе осетам како слаби и кратки менструални болки. Се надевам е нормално.

На Ano, Вереничка и *Mila24* им се допаѓа ова.
  19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.885
    Isto mthfr i ushte nekoj poima neam :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.126
    Da bolkite mi se kako pred da dobijam taka pa mislev deka e taka do 6-7 nedeli inace fala vi mnogu

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.