Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    а зошто конзилиријарно на гак?ти мислам си од битола?мене овде локалните гинеколози (тројца) ми пишуваат мислење и така добивам боловање во фонд.скопје не сум стапната а цело време сум на боловање.
    за трансфузиологија не знам што ќе испитуваш ама ако нема термин скопје има трансфузиолог во струга на дијализа за хемостаза па не тие далеку од бт.

2. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Mene mi rekoa deka vo bremenost treba da se odrzuva TSH do 2. Koga posledno mi go izmerija mi bese 4.1 i mi ja pokacija dozata na hormonot za tiroidnata koj go pijam - eutiroks.

На orhideea, Natasa. P и alisijad им се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Istoto i mene za tsh mi go kazaa, sekoj mesec bez isklucok proveruvav tsh za da se vidi kako se dvizi, vo bremenost ne smee tsh da e visoko vo nikoj slucaj.

На orhideea, Natasa. P и izmislena им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.411
    Од Скопје сум.
    Последниот пат на комисија ми рекоа дека за наредно мора конзилијарно од ГАК. Ако не заврсам таму ќе одам во приватниве на крајот, ама со нив може да ме зезаат, затоа сакав од државно да земам.
    а за трансфузиологија треба контрола на Д-димери хемостаза и за крвна група да одам

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Sega se vrati maz mi od komisija i mi odobrile samo 15 dena i pisuva nareden pat da se javam so konzilijarno mislenje. Valjda ke mi odobrat togas nekoj den poveke

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.411
    Значи исто како мене. Се држат до тоа максимум 60 дена, па после конзилијарно.
    Еве и јас сега се распрашувам за истото. Чисто информативно мислам дека може и од приватниве конзилијарно, само може на комисија да те зезаат по 15 дена да ти даваат само. Затоа сакам на ГАК за да ми дадат колку треба. Плус за жал во њу борн неможам да земам конзилијарно - нема тројца специјалисти, ќе треба да барам друг доктор од другиве приватни, а ич не ми се шета по докотри сега и да се објаснувам.

7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.045
    da za leukocitite e. Epa ti blagodaram za odgovorot mene ne mi bese jasno sto e napisano i si pisav tuka a za 1 nedela ke odam da gi nosam. A imam mnogu cesto mokrenje mi se cini na pola saat i koga odam po mnogu malku a imam golem pritisok na stomakot.

8. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    2.045
    fala mila :)

На *Mila24* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Nisto jas ke odam pak vo remedika za konzilijarno a kako ke pominam na komisija neznam.stvarno.Sakam bar uste meesec da sedam.doma

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  10. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    @tarantula , @Natasa. P , @irenadaniel во врска со кожните израстоци, јас имав две под вратот и откако им ја најдов цаката повеќе немам и не се ни повторија еве веќе година и кусур! Земете конец за шиење или конец за заби, нека ви помогне некој и подврзете го посилно,два три пати израстокот веднаш до кожата од каде што никнува и оставете го така,за најмногу 3 дена ќе си падне самото без ништо да осетите од искуство ви кажувам,без да подлегнувате на кожни третмани и горење зошто лекот бил ич пари :)

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. winter flower

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Инаку мешковци денес бев на редовна контрола, 21 недела си газиме :rock: Мажево мое, се усрамило не ги трга рачињата од главчето за да го видиме убаво, само со нозете прета како точак да вози :rofl: ( да го видев ако имав докторка наместо доктор дали толку ќе се усрамеше :lol: )!
    Сме пораснале и тежиме колку голеееема милка, 300 цели грама,не за џабе мама во петиов месец се поправи 3-4 кг :clap:
    Него спомна докторов па да ве прашам, после 24 недела рече задолжително било броење на мрдање на бебе, обавезно 10пати во денот,било сабајле или невечер или во текот на целиот ден, БИТНО најмалку 10 :!:
    Исто така мерење отоци на под коленица,коската од коленото до стапалото, не смеело да останува вдлабнатина откако ќе се притиснело со прст :fubar:
    Ги практикувате ли овие работи?!

Бидете ми поздравени и ве гушкаме со синко :hug: :hai:

На Bebulleee, kavadar4anka, Ano и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Znaci mene mi e visoko 3.91 I zatoa primam terapija i petok sum na kontrola pa ke vidime kako ke mi bide.

На izmislena му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Срцка бе :l: ... потполно те разбирам истото чувство го имав и јас...нон стоп ми се гадеше... само што ќе отворев фрижидер од самата помисла на храна ми се лошеше...највеќе од месо и сувомеснато ...не можев да гледам :puke: Премногу гадно ... за благо немав проблем можев да си јадам,ама се што е со месо немаше шанси ...и многу се исплашив зашто некои па ми викаа дека кај некои трудници гадењето било и до последни денови ....си викав само кај мене да не е ,не можев да поднесам веќе, и за среќа еве сега ми е супер..си јадам се ...ама буквално се! Ајде ти посакувам и на тебе набргу да ги поминес мачнините и да си почнеш да си уживаш во бременоста... :*

На Capricorn Taurus, karibian и Ano им се допаѓа ова.
  14. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.411
    Ако се осеќаш дека имаш потреба, барај си чаре за да си поседиш. Јас викам барем студовиве да поминат и гриповиве да попуштат па после здравје на убаво време никој не сака да седи дома. :)

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mozebi mi e cudno prasanjeto :)
    Od koga ostanav bremena samo koshmari sonuvam??

На irenadaniel, Sandrichka 89 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  16. winter flower

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Јас пак еротски сонови :$ :whew: :D

На Bebulleee и Natasa. P им се допаѓа ова.
  17. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Se plasam da ne iskompliciram nesto. Sepak ne znam za kakov izrastok stanuva zbor, ke ostavam dodeka da se porodam zdravje, a potoa ako ne se resi samoto od sebe koga ke se smirat hormonite, ke vidam sto ke pravam. Dali so konec, dali so premackuvanje, gorenje ili neznam sto... ke baram care.

На winter flower му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Hahaha... i jas. Sekakvi ludi sonista. Imam citano deka od progesteronot bilo. :devil:

19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Abe sto ne, od vojni, do zamonashuvanje...strashno..

20. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Мамички да ве прашам... утре ќе правам редовна контрола на крвна слика..само вој пат матичната ми даде упат и за испитување на скриен шеќер и нешто слично поврзано со шеќерот :D Како иде процедурата? Ми спомнаа дека три пати ќе ме боцнат и три пати мокрача треба да дадам...дали ја знаете постапката? :$