Skrien sheker se proveruva od 24ta do najkasno 28ma nedela od bremenosta. Togash se utvrduva dali ima trudnicata Gestaciski dijabet ili nema. Bez razlika dali e Avicena ili na Klinika proverkata od prethodnata vecher posledno jadenje treba da ti e najkasno do 19-20h. Smeesh posle samo minimalno voda drugo bukvalno nishto. Dva dena prethodno znachi vikendot, treba da go opteretish organizmot so jadenje i po 100g cokolado 2 dena da jadesh. Na toj machin go opteretuvash pankreasot za poubavo da se vidi dali pankreasot ti go obtabotuva pravilno shekerot ili ne. Bez razlika i da si ima pacienkata najdobar sheker i nikad problem so sheker, vo samata bremenostnogu chesto moze da se pojavi gestaciski dijabet koj e voobicaen kaj trudnicite. Sabajleto gladna i zedna si idesh. Se proveruva 0ta min / 60min / 120min. te bockaat 3 pati na Klinika, a vo Avicena bockaat 2 pati. I tamu i tamu si pravev za sekoj sluchaj zatoa znam Te bockaat 0ta min. Pa za 10min piesh casha voda so sheker, od pienjeto posle 60min pak te bockaat, pa posle 60min pak te bockaat vo megu vreme mora da sedish, da ne se dvizish. Toa e toa i so lesno milo
Najnovite statistiki ( otvori google amerikanski istrazuvanja) se protiv ova...zashto? Epa zashto e stres za trudnicata, ako placentata e napred dvizenjata ne se osekaat, ima razlika od bebe do bebe itn. Porano nit broele nit butur pa imale najubavi i najmirni najsrekni bremenosti. Nashive bremenosti ni gi napravija stresni so site ovie ispituvanja pa i ushte ovie gluposti. Jas licno idam paralelno kaj maticnata i kaj dvajca specijalisti privatno kaj sto pravev Ivf. Bukvalno nikoj ova ne go praktikuva i se protiv ova. Otoci gluposti....pa ima trudnici otekuvaat kako baloni pa ene gi rodile zivi zdravi deca. Imam dve drugarki pred 10g koga bea bremeni bea kako baloni mislish ke poletaat pa ene gi top. Stvarno zabegaa so ovie gluposti i so pregledi, pa so parametri na plodot, pa bilo positno ili pokrupno, pa 2 sm podolgo ili pokratko itn. Daj da si uzivame u bremenosta ja nit brojam nit se zamaram. Go osekam i gleam mrda, taman rab sea da mu brojam kolku pati mrdnalo.Bashka placenta mi e na preden zid. Ako ne mu dadesh seker denes nema ni da se razmrda, opni edna koka kola i Milka ima da mrda 24h
И мене ми делуваше малку како да не речам забегано, али ајде викам сепак да прашам зошто до сега не сум наишла на ваков муабет тука! Сепак фала и јас мислам дека си сосема во право
Xaxaxaxa me iznasme so crnoto sonce ,ne se od sonce ama aj si vikam mozi ke se smiluvat ke isceznat )
Ima tema gestaciski seker tamu bas imav pisuvanao,i jas ispituvav mi kazaja da bidam gladna pd predhodniot den cinamod kaj 19h ili 22h neznam kako bese tocno deka treba da si gladen i potoa te bockaat pa cekas pola cas pa pak bockanje pa pak po 40min od prilika i toa e se i tamu najprvo ti davaat edna golema casa voda so seker da ispies
Ama navistina e taka. Eve jas sum od drushtvo i drugarki poradi sterilitet posledna trudna. Site mi se veke so po dve deca, na nekoj veke i za u sredno se spremaat koga ke kazam shto sve ispituvanja imame ili za ova merenjevo...se smejat i cudat. Eve imam drugarki nekolu edna Finska,Germabija i Svajcarija i tamu nema vakvi gluposti i ene gi uzivaat u bremenostite. Pa ako sme ja i mizmi sitni i niski...kolkavo treba da mi e deteto ili obratno se cudev so skrieniot sheker kaj nas vikaat dur ti se zima nesmees da dvizis nit butur. Otvori stranski sajtovi ili na youtube tamu naprotiv otkako ke se ispie sekerot moraat da dvizat i ripaat za da se vidi pravilno. Kaj nas sve e obratno
Denes doktorot gi vide rezultatite od bris i fala bogu vo red se,odvaj cekam da zakazam termin i da se olesnami sekako se da bide vo red vaka samo citam i slusam se Dobro e sto barem spies)mene sonot mi e zemen a i toa sto spijam samo gluposti somuvam normalno e od texinata od misli od se po red
A dali e normalno sabajle me razbudi bolka vo leviot jajnik ? Odvaj stanav ama brzo pomina inaku denes ja pocnav 37 nedela ,a doktorot ne go prasav od so me e stram se i seato da prasuvam
Lele zenski sto mi se sluci preeska moze nekoj ke se smee ama mene sega eden strav me fati. Maz mi navednat da zeme nesto i jas slucajno pominav pokraj nego i on bez da me vidi koga se ispravi nesakajki me udri po stomakot. Se utepav od placenje. Valjda nema da mu se sluci nesto na plodot. Kako da prepoznaam ako nesto mu bide
Bez gajle imam citano deka bebeto i.a ako ne se lazam 12 sloja obvivka zastiteno si e maksimalno eve ova negde go citav ako najdam link ke ti pratam,bez gajle a koga procitav si se iznasmeav oti ai zamisliv situacijata xaxaxa
Сосема си во право мила, не подлегнувам ни јас воопшто на муабети од типот рекла кажала, или не смееш она,не вака не така и триста чуда уште, дури па и попреку ме гледаат како што и е на оваа и нека гледаат, ТРУДНА СУМ НЕ СУМ ОСАКАТЕНА фала му на Господ,па ако мене ми одговара ќе правам или не али за мрдање на бебево некако чудно,нелогично ми дојде,и викам ајде сепак доктор кажал па дај да си допрашам јас
Zenski znaci prsite od sto mi se poteceni odvaj na mob pisuvam i samo redaktiram greski eden kup vo pisuvanjeto pa ova kako izvinuvanje ete si imam pricina a toa se debeli prsti ))))i koga preprocitvam se custvuvam kako onaa Blagoduska od fb))
Lele fala ti me smiri malku jas se iznervirav epten i maz mi se iznervira mn mi se izvinuvase smesno situacijata ama u vakov slucaj
Mislam deka ne e bolka od jajnik tolku onie Breksonovi lazni kontrakcii....Jajnicite za vreme na bremenost se vo miruvanje,sto znaci cista/bolka mnogu e mala verojatnost da boli....Sepak doktor najstrucen odgovor moze da ti dade..So lesno i BEZ PANIKA (a jas pa najdov da te tesam )
Благодарам за деталното објаснување...подобро не можеше никој да ми објасни..мене ми дадоа упат за во Адриалаб зашто во Авицена се закажувало сега за две недели ќе требаше да одам,а ќе ми беше доцна..сега сум 27 недела па може затоа Значи утре рано гладна и жедна таму сум...ајде баш да видиме штто ќе покаже..претходно јадев многу благо,ама денес немам каснато од пусти страв хахаха ...сега до 19:00 јадев последен пат и сега ќе гладувам ...фала ти уште еднаш за се *
Ajde ke izdrzis bez jadenje, jas iskreno si legnav porano za da ne me fati kriza Utre pishi ni kako e rezultatot ne ne zaboravaj