Haha ne se plasiii ic jas pred nekoj den se karav so mm i od ljutina izlegov nabrzina od soba i sto bev nervozna ne ja otvoriv vratata ubavo, se zaglavi na tepihot koga se ocukav so vratata nisto ne me bolese ama jas od strav kje se onesvestev prebledev i mm vo kola i na ginekologija,tamu doktorkata ne me ni pregleda se iznasmea i mi rece odi zeno doma,toa ima voda, postelka,salo,koza udarot mu bil kako branovi samo vnatre,zeni pagjaat na stomak vo 9ti i nisto ne im e, odi ne si ja zamaraj psihata i uzivaj
ja sum denes od 16h mile panika,so nekoi bolki,se nadevam lazni! I da, panicam,pa zatoa vikam jas li nadov da te tesam ))
Lele mesinja... edna nedela se rebram da prasam i nekako nezgodno mi e, ama eve sega ke pisam... A be znaete, neli sega vo bremenost, si prasav doktor, se e vo red, ..i moze da bideme bliski so soprugot, neli..da imame odnosi. Ama znae li nekoja dali soprugot smee ..ovaj, kako da prasam, ..da ejakulira vo mene?
Здраво мамички... Јас испитував скриен шеќер... на гладно ми излезе 6.0, после еден час 11.8 и после уште еден час излезе 8.0 ... кога ги однесов овие резултати кај матичен веднаш ме прати на ендокринологија бидејќи ми бил ептен покачен шеќерот и ми дадоа диета и да мерам сама и за 2 3 недели да одам пак на контрола. Кога ми го мереа на ендокринологија исто така на гладно ми излезе 4.4 и сега се мислам дали може до толку да варира. Јас не сум воопшто по благо. Леб јадам нормално не знам од кај излезе толку лош шеќер. А вечерта пред да го правав OGTT тестот бев многу нервозна. Можно ли е и таа нервоза да влијаела на толку покачен шеќер. Ќе молам некој ако имал ваков проблем да ми каже, ма да ми рекоа што како треба да јадам ама според мене сето тоа е многу малку. Благодарам однапред и имајте убава вечер! Поздрав
@kavadar4anka i @irenadaniel da da tuka nekade sme so terminive, bebki koa ke sakat da iskocat togas sega za sega,lazna uzbuna bilo kaj mene....
Смее... Ако докторот не ти забранил односи тогаш слободно можете но со усул ќе си изберете најпогодна поза и ќе се љубите, јас дека со инвитро ми беше страв а исто и на мм па затоа стагнираме, но ако се е ок, зошто да не. Инаку јас сум дома, одмарам, лежам... Вчера ја видовме беба 2 кг е, а јас 33+2 намуртена беше,друго е се ок, проток на крв, кислород и храна, плодова вода ок, контракции една две во денот. Е сега ми закажа за 36 та недела брисеви, вие што сте поминале кога правевте? Убав ден и со лесно да ни е на сите