Masala..raste beba Velis namurtena... mozebi ste ja razbudile, si odmarala, si saka da uziva vo preostanatoto vreme vo mesko kaj mamicka a vie i boravite vo kukickata Neka e so lesno mila... Ti blagodaram na odgovorot,
Имам слушано од блиски дека мажите цела бременост ејакулирале во нив и као демек на мажите тоа им било најубаво во бременоста што цело време можеле во жената. Мм по неколку пати на ден свршување во мене првите три месеци бидејќи не знаев дека сум бремена, откако дознав нема свршено од 4ти месец навака а сега сум 7ми бидејќи некаде на форумов прочитав не смеело посебно 4,5,6 бидејќи омекнувало грлото на матката. Во книгата Гинекологија и акушерство од Медицински факултет пишува дека односи се забранети 45 дена пред терминот за породување. Врска немам што е подобро, а што не само пренесувам што имам слушнато и прочитано, сепак прашај го гинекологот тој знае најдобро за твојата бременост, нема срам тука сигурно го прашуваат многу жени.
Мојот матичен кога бев бремена ми рече СТРОГО СО КОНДОМ. Бидејќи бремените жени се мн осетливи и лесно може да се закачи некоја бактерија. Ама пак, прашајте си гинеколог најубаво.
Мене многу ме чеша веќе неколку дена па би сакала да прашам дали може на своја рака да земам канестен маст и да се мачкам доле и да прашам која цена е отприлика и дали би помогнало, најверојатно имам кандина само што ја излечив и ете ја пак по месец дена.На контрола ќе одам наредна недела, но не моќам да издржам до тогаш.
Мене само ми кажа дека смеело да имаме односи, но сепак и јас само со кондом имам бидејќи знам дека така останува чисто, а габичнава што ја закачив пак мислам дека е од носеше по два пара хеланки за да не ми биде ладно и така се потам доле и создавам совршено место за развој на тие досадни габи и габични инфекции.
Одмиј се со млака вода и сода бикарбона. Јас се одмив неколку пати кога бев бремена. Нема внатре да пикаш туку надворешно прошљакај се само. Немој на своја рака канестен. Исто се бањав 2-3 пати на ден цела бременост но без купки. Така ми кажаа и навистина ниедна бактерија не закачив.
Јас сум досадна денеска но сакав уште нешто да прашам. Сега прочитав на страната на Систина дека во трет триместар се правело нешто со доплер. Во која недела обично се прави тоа и дали го прави матичниот гинеколог и како се прави?
Со лесно нека е, јас во 38ма недела го родив првото детенце Каква интуиција значи, ден пред тоа си ја спакував торбата како да сум знаела, чудно.
momce ili devojce bese Bella, ...jas sum opsednata so matematiki denovive. Nekoj velat maskite na pocetokot od devetti se ragaat, a devojcinjata do kraj se nosat. Nekoj obratno... Kakvo e tvoeto iskustvo?
Мамички денес бев на втор преглед. Малку сум збунета и исплашена. Емоциите ми се измешани. Денес според календар т.е според прв ден на последна менструација влегувам во 7ма недела. Но според пресметки или според ехо или веќе според не знам што, докторката ми рече дека излегува дека сум 6 недела и 1 ден. Односно како да е помало бебето за 6 дена. Ми рече дека не е никаков проблем и дека не мора ништо да значи тоа, односно дека најверојатно покасно е зачнато. И дека е 4.2 мм. Не знам ни тоа дали е таман? Многу се вознемирив. Ве молам, ако имала некоја слично искуство, ако знаете за слична ситуација да ми кажете? Нареден преглед за две недели ми рече. Ќе пукнам дотогаш. Поправена сум кило и 500 грама, и друго се е ок и со крв и урина. Иако сепак ќе направам уринокултура. Не знам што да мислам. Не ми е јасно сепак се слушна срцева акција, прво го видовме како пулсира, а после успеавме и да слушнеме. А вика помало за 6 дена. Извинете на долгиот пост, но навистина се загрижив, не можам да се радувам на раат. Кажете ми нешто.. Ве гушкам сите
Мене вчера ми правеа ехо и доплер, знам дека кога требаше да платам сестрата ми наплати ехо плус доплер. Инаку со ехото докторот прави доплер а тоа е проток на крв, кислород и храна во папочната врвца и проток на крв преку главната артерија во мозочето на бебето, вчера бев 33+2 прв пат платив плус доплер, а кога се прави т.е во која недела не знам точно,но ништо поразлично од ехо или скрининг
nikako , strogo so kondom zaradi infekcii mitko ne ti kaza? ejakulacija pa ic , neli pri kraj na bremenost se prpeoracuva odnosi so ejakulacija za polesen poragaj, sega toa ne ti treba ic.
Zdravoo mesinja nova sum tuka Bremena sum 8+2na eho I 9+5 PO menstruacija.. doktorot mi kaza dva termini za poroduvanje so okolu deset dena razlika I NZ spored koj da se vodam.. inace ova mi e vtora bremenost so prvata se bese vo red PA se nadevam I so ovaa.. imajte lesna bremenost I uzivajte
Mene taka me cesase pred edna nedela i bez konsultacija so ginekolog si zedov kanesten krem samo za nadvoresna upotreba. Go mackav 1 nedela, a istovremeno se miev dolu so caj od kamilica po 2 pati dnevno. Mnogu efikasno, mi pomina. Ne kako so vaginaleti odednas, no za 1 nedela komplet iscezna. Ova vazi dokolku e na pocetok kandidata, ako zazela zamav moze i vaginaleti, no ke ti kaze ginekologot. A sum slusala deka i bremeni go koristele kanestenot bez problem.
Na pocetok i kaj mene pokazuvase nekoj den pomalo i ako bev so ivf, vo 8 nedela vidovme pulsiranje na srceto...duri kraj 9 ili 10 ta nedela go slusnavme. No so naredni pregledi se pokaza deka si e taman izrasteno za nedelite. Rano e uste, pocekaj naredna kontrola ke se izednaci, baska ako si prirodno i ne mozes da znaes tocno koga e zacnato.
Epaa I mojov slucaj e ist samo sto moeto e 10dena pomalo ama doktorot ubavi mi objasni DEKA se e vo red samo malku podocna sum zabremenila I nema mesto za panika inace MN rano imase srceva akcija 5+5 PA mislam DEKA se ke bide vo red uzivajte I ne se grizi naskoro ke go visit beebusot I se ke bide vo red
Za odnosi rece slobodno sakajte se..nema precki nitu pak naglasi za zastita. A drugovo, za ejakulacija, ne prasav.. mi bese nezgodno.