Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    prasav posto mene mi rece isklucivo so kondom zaradi infekcii...

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Момче, за девојче не знам :) Ајде со лесно само и без многу размислувања што-како ќе биде, се ќе се заврши во најдобар ред.

3. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Bas ke prasam sega koga ke odam. ako rece mora so zastita...nisto ne pravime, ke bide apstinencija :lol: . Nie nikogas ne sme imale odnosi so kondom, mojov ima neobjasniva odbivnost kon gumicki.

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Мамички ми олесна конечно завршив со испитувањето на глуцидниот статус ( скриен шеќер) ...добро поминав со гладувањето од вчера попладнето :lol: Според резултатите што ги добив се е во нормала како што можам да разберам ..пишува глукоза во бременост треба да е < 5.1 кај мене е 4.80, а глукозата измерена после оралниот глукоза толеранс тест во бременост треба да е < 8.5 кај мене покажува 4.30 ...за мене ова е супер :) Другото исто така ми е во нормала... сега ми е мирна душичката...ви посакувам и на вас понатамошни одлични резултати од испитувањата...и со лесно мамички! ;)

На Emmaaa, manako1, Stara и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.409
    Ќе мора да слуша доктор и или со гумичка или нема. Па нека бира... :) Барем има избор. Мојов не смее да ме пипне по налог од докторот. :lol:

6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.409
    Ајде малку хелп ако некој имал слично искуство. Ми се појавија кетони во урина. Матичниот ми препорача многу течности и контрола за 1 недела. Ама малку ме фати страв незнам колку е озбилно.

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507
    Тоа е знак дека си дехидрирала. Јас првите недели дехидрирав од повраќање и завршив на инфузии во болница. Па не е за занемарување, мене гинекологот ми кажа дека не е добро за плодот ако се дехидрира. Јас имав три плус кетони, ти не знам колку имаш.

8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.409
    Кај мене е +- резултатот. :(

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    13.507
    А од што ти се појавиле? Повраќаш или? Кој месец си?

10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.409
    9+1 сум. Не пвракам, ама од што немав никаков апетит и течности внесував помалку, ама не дека не пиев.

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    8.526
    Добра ви вечер! Еве и ја терам 36 недела, ништо посебно не сум спремила нит купила за бебе. Да не сте виделе скафандери колку пари се? Не ми се купува за 3 пати облекување ама па студи.
    Не сум со сите. Мн сум нервозна, уште не знам каде да се пораѓам, првиот пат на Гак сега се мислам за Чаир. Вчера бебе ика, па се замислив ко да е карлично свртено, ми икаше од десната страна кај папокот, па се изнервирав. Инаку некако душа немам, се изморувам, ми се спие, лежи...
    ме фаќа страв за пораѓај, моите филмови и сценарија..... а како е пишано така, нема бегање.
    инаку мене само брис за стрептокока ми земаа да не треба и нешто друго?
    Со лесно на сите

На kavadar4anka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Lele sega samo sto si legnav ama me bolat rebrata i grbot :(dali i vas vi e vaka ?

На Belabelinakinder, Addicted и tarantula им се допаѓа ова.
  13. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Исто и мене мила... Денес докторката кажа дека синко е високо поставен и бидејќи се работи за големо бебе, породувањето ќе биде со царски рез за да не ризикуваме :((facepalm) Господ нека не чува сите...

На Belabelinakinder, cat-woman, tarantula и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    добро вечер мешковци како стее ние а тераме 26 недела и некоа ден :inlove:(fingers) малава си лудува клоцка :inlove: со лесно со убаво кај сите нека ни е :) и кај мене почнаа трпки фаќања навечер све :| и киселиниве дос скрос :|
    за муаб за скриен шеќер од пред некоа ден ме чудите јас го проверував пред недела дена и нит ми рекоа гладна од претх вечер ни нешо специал да јадам пиам само гладна да појдам о отидов сабајлето ме буцнаа за нормал крвна слика па ми дадоа да испиам тоа шербетот :envy: и ми рекоа само оди дома мирувај и за точно 2 часа назад на уште едно бувлање и тоа беше се ваљда е битно само да мируваш и опуштена оти се крева шеќер од стрес нервоза и нормал ништо да не Јадам ни Пијам во тие 120мим :!: ....
    аааа сакам да ве прашам како стоите со чаевите сакам да се напијам чај од камилица мислам дека не е штетен некои викаат пиј не пиј и главата хаос :doh: а малце сум офф со чаеви освен овошно ништо др не пијам а главава ме боли премногу малце настината и гради стегаат од настинкава (facepalm) и со велам или чај или мед и млеко најболје си е и нема утка во него

На kavadar4anka и Seduction им се допаѓа ова.
  15. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Дали некоја слушнала за чај бисерче? еден билкар ми даде заради инфекција со стрептокока,никако да не сум пиела антибиотици??

16. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    So lesno duso a koga imas zakazano?

17. irenadaniel

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Dali pravevte pregled za srceto na bebet znaci nastrana od scrininzite jas ne napraviv i kako dojde terminot za raganje jas imam griza na sovest :(si vikam trebase da go napravam i toj pregled ama sega se e badijala

18. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Не закажавме, треба.да одлучиме со мм...

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    секое сабајле пијам чај од камилица и плус пијам чај од брусница на виталиа најубав е поради често присуство на леукоцити во мокрача

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    брусницата и јас а конзумирав пиев и увин заради мали болки на јајниците исто од настинка и тоа леукоцити кандида хаос не направи времево (facepalm) го мразам зимово :tmi: а камилицава само за премивкиве ама сега и ќе си направам убаво ќе ми дојде едно чајче