Koga i da bidi so lesno neka e pak ke recam,jas nema uste mnogu da teramnemozam poveke taka da vo tekot na ovaa nedela sto idi ke bidi mislam
Без грижи ...не се секирај воопшто..ете јас денес испитував скриен шеќер...истата процедура е ...ме боцнаа на гладно и после пиев од тоа шербетот и после 120 мин. мирување пак назад на боцкање Како помина со шеќерот,добри беа резултатите? И уште ова...читам дека те мачат киселини..тука сме со неделите јас сум 28 недела и мене ме убиваа киселини..само си најдов утеха...јади јаболки мене тоа ме спаси Се надевам и тебе ке ти биде полесно ...
Уште 10 да раѓам, се царски ќе одам. Ич да не се секираш, бар нема да се мачиш ни ти ни бебо. И кај мене беше исто плус плодова што снемав. Супер ќе си поминеш без грижи. Како би јас пак... Леле мн ми фалат тие денови... Многу убаво чувство.
не. Не правев и не се каам. Му правеа скрининг на срце со мое одобрување откако се роди. Попаметно е така.
Моментот кога ме однесоа во породилна ми беше најстрашен. Немав врска што ќе се дешава и малку и анестезијата додека ја примив, а после се опуштив. Ама буквално ништо не осеќаш и е прекрасно кога ќе го видиш жабчето како ти го носат и ти го допираат на лице со неговото мало, нежно лиценце за да се смири и да не плаче. А тоа те осеќа. Знае - тоа е мама... А како мама друга нема... Ќе осетиш лепото, ќе сфатиш за што ти зборам.
Знам, мила, дека е најубаво чувство тоа. Јас па и го чекам две години овој момент, па сум среќна и многу сакам да го гушнам бебенцето. Само чинот на пораѓање онака ме плаши
со лесно нека ни е ќе издржиме се аа да добив одма истата ден се супер излезе дал 4/5 како покажа не памтам а очекуев да е покачен оти како си јадам благо а и све др ажа без благо не преживувам ама добри беа .. Кај тебе ? јаболки првите мес два се утепав јадење сеа не ме натеруваат да каснам ич не ми идат а можи да пробам може ќе ми успее ја со млеко се тешам ублажувам ладно си пиам и мн кисела вода аа сода бикерб мн а пиат а ја неможам да а поднесам грда ми е а најефикасна била за киселини ама ептен ако се зајачаат и тоа ќе се проба Што носиш ти ? нека ни е со лесно па да им се радуваме за брзо
Знам срце. Мене сите ме зезаа дека сум мн голема плашливка и паничар. Многу. Јас се изгубив кога ме внесоа. Ме боцнаа спинал и ми викаат „Ок си?“ и ја викам нормално “НЕ“ И они насмеани продужаваат да работат и ја викам па „ало, не ми е добро“ Ми вика еден од екипата “ Сеа ќе ти стане“ И стварно, за 1 мин се опуштив скроз. Тоа најверојатно осетив некоја топлина од анестезијата ама мн кратко траеше. Коа ме прашаа па како сум им викам „топ, ајде вадете го бебето“ , не се бев докажала го извадија еден пинцур мал абе крофна. И мене сеа ми е смешно , ама како ми фуфкаше еден Господ знае. Нека е само со лесно кај сите вас, и ти посакувам од се срце како од шала да се породиш.
Ауу, па и јас сум паничар. Ама тоа за убаво е. Фала ти за утехата, мила Инаку, бебушот ти е многу сладок и убав, видов на страната на Систина
види го тука го имам ставено во клинци и клинцези. Сега е веќе голем маж. Исто слаткушче назад да се враќа! И да си најсреќна и најгорда зашто заслужуваш!
Ајде со лесно нека ти е. Немој да не си пишала породилна и да не не известиш! И види таму кој ќе и асистира, да не е моја Ана.
Ајде мила одбери си ден кога ќе си го видиш бебушот и со лесно без разлика што ќе бидиш царски , опушти се со мислата дека ќе си го видиш најмилото , те гушкам
Ajde so lesno mila... i obavezno da pisis sto-kako, daz se podgotvme psihicki nie ovde sto cekame na red
Mamicki...dozvoleno e grozdov med vo bremenost? Inaku znam deka e preporacan za imunitetot, no za vo bremenost dali nekoja znae info?