Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Doktorot mi rece da pijam samo magnezium i folna do 12 nedela nemalo potreba od drugi vitamini, a potoa ke mi dal i drugi. Dali nekoj piel nesto plus?

2. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Jas zemav plus aspirin, Bcomplex, D3 od 1000IE, i Vitamin E od 400IE.

На karibian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    И јас пијам само фолна, магнезиум директ и Б6. Така ми рече д-р. Засега само тоа и секако преку овошје, зеленчук и разновидна храна дополнително.
    :)

На Bebulleee и karibian им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.991
    Допаѓања:
    123.665
    Aко ти рекол така, слушај го. Не земај ништо на своја рака. Внесувај повеќе овошје, зеленчук, цедени сокови... Јас примам и аспирин, дабростон , ама заради индикација. Исто и метилирана фолна , која покрај тоа има и други витамини , сигурно е ок. И магнезиум.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.991
    Допаѓања:
    123.665
    Наташа а зошто и витамин д и е?

6. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Јас на почетокот пиев само фолна, потоа ми кажаа да земам фемибион 1 и сега само нив ги пијам и понекогаш си земам и ц витамин, бидејки фолната и ц витаминот помагаат да се сврзи железото во крвта, а јас имам потреба од тоа.

7. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Немаше ништо посебно како проблем, докторот рече дека преку храна секако не можам да внесам оптимални количини витамини. Сакаше да биде сигурен дека бебушка ќе има се што и е потребно. Не знам дали од витамините е или ете така... ама машала до сега одлично си растеме, супер сме.

На karibian, cat-woman, Stara и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Момче, за девојче не знам :) Но и јас го имам слушнато истото што и ти дека девојчињата до крај се носат па и повеќе а момчињата може и порано, но нема правило, мајка ми мене ме родила во 37 и половина недела :)

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Абе мешиња, во која недела почна да ви се познава малце меше? Јас сум слаба, 9+4 денес, а некако како да сум уште рамна. Барем малце нели ќе имаше меше? Гледам во темата какви сме биле како трудници некоја членка има ставено слика во 7ма недела и баш убаво и се познава стомакот. Ајде сега ново нешто за паничење :)

На BellaS, karibian и orhideea им се допаѓа ова.
  10. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Може муабетов не е за тука ама морам да кажам на некој што ќе ме разбере. Треба да бидам кума на свадба и тогаш ќе сум 8ми месец здравје Боже, и бев да разгледам фустан уште сега зошто си мислам дека како ќе одминува времето повеќе ќе мислам на бебето и работите што требаат за новороденче. И бев на неколку места ама вработените буквално само што не ме избркаа. Ми викаат а тој модел не можеш да го носиш, па којзнае колкава ќе бидеш, ќе се здебелиш, зошто уште сега да купуваш, ова нема да ти стои и што ли уште не. И прво бев нервозна па после се смирив. Криво ми е што ми прават дискриминација. И сега незнам што да правам, дали се само моите хормони или не. Гледав на интернет нешто ама после ова лошто искуство немам желба ни идеја што да правам.

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. esen16

esen16 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    98
    значи 37+3сум и овие два три дена осеќам на моменти јако притискање на плодот доле дури ако сум во одење застанувам и кога седам исто ме здоболува доле и на моменти толку ми е активно бебето што мислам мешето ми се разнесува.вака ли ви е и на вас,нормално ли е

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.884
    Iskreno neznam za koj butik e muabetot, ali eve me mene do sega takvo neshto ne mi se desilo. Obicno kupuvam vo City moll ili Capitol, retko u Ramstor i sum probuvala i najtesni fustani, pa i helanki i nikogas ne sum imala losho iskustvo. Bashka vo nieden butik prodavacka ne ti ide po tebe ili da te zamara shto znachi se gledate samo na kasa za naplata. Kazuvam za sebe ete .... naprotiv i sekogas im e zadovolstvo koga ke pobaram pomos ili brojce pa trckaat, pa se smeeme kako interesno samo stomak ili kako taa edvaj ceka da e trudna itn. Verojatno moze ti pogresno si gi svatila. Ne me svakaj pogresno. Zashto ako si recimo 3-4ti mesec normalno e da ti kazat deka nemozesh da kupish halina za u 8mi, zashto stvarno neznaesh plus kolku kg ke si( moze da kacis i plus 10kg)i obemot kolkav ke e na polovina i stomak pa i gradi. Poleka ne si stavaj sve pri srce nekogas i dobronamerni se sovetite. So lesno i ako ne si bila idi do City moll imash prekrasni halini.

На joy1 и karibian им се допаѓа ова.
  13. Sandrichka 89

Sandrichka 89 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2014
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    812
    Леле исто и јад мислев кој знае колку ќе покаже...јадам благо само тоа ми е во глава :lol: ама за среќа супер беа резултатите и кај мене...4.80 покажуваше...одлично е тоа..сега спокојно ќе си јадеме благичко хахаха ...Некогаш шеќерот знае да се покачи од нервоза и стрес ама за среќа тоа кај мене го нема,па може затоа се е во нормала :D Продолжи да јадеш јаболки...барем ќе те заситуваат некогаш,а плус ете и помагаат во нашава ситуација...кисела вода и мене ми помага...млеко можеш да си пиеш убаво е тоа :) Сода бикарбона ни јас не можам ...гадна ми е до немај каде...:puke: плус лоша е за забите така знам јас ...како и да е не можам да ја пијам исто како и ти ;)
    Јас носам машко...синче:hug: Ти? Нека ни е само со лесно и набргу да си ги гушкаме душичките наши :*:l:

На Belabelinakinder и Poppins им се допаѓа ова.
  14. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    A magneziumot gi pies navecer nautro ili nema vrska jas zemav magnezium na natural wealth.

15. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Nema potreba za panika sekoja zena si e razlicna vo tekot na bremenosta, jas si imav stomak i pred da zabremenam i do 11 - 12nedela mi bese istiot e sega sum 14ta i nekoj den i veke mi se poznava po malku ama ako nosam posiroki alista nisto ne se poznava ako e potesna bluzata se poznava, inaku si gi nosam istite farmerki od pred bremenosta sto znaci me zapetluvaat se uste. Poveke uzivaj - pomalku misli so lesno i gali go meshko ke si porasti :inlove::l:

На Belabelinakinder, manako1, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    I jas pijam magnezium doktorot mi prepisa uste od prviot pregled i go prasav koe vreme da go pijam i mi rece nema vrska vo koj bilo del od denot, jas najcesto navecer go pijam. Isto taka mi rece da go pijam vo tekot na celata bremenost :hug:

На Вереничка и karibian им се допаѓа ова.
  17. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Може и до хормоните да ми е, незнам. Пред некој ден правев јадење и излезе многу лошо, не се јадеше и почнав да плачам зошто сопругот не направил и ќе сум останела гладна. Се воздржуваше да не се насмее ама после ми кажа дека сум била како 3 годишно дете.

На Belabelinakinder, karibian и sofi2107 им се допаѓа ова.
  18. Надежна

Надежна Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2016
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    2.214
    Ne se zamaraj so toa,jas koga gi gledam trudnicite sto se kolku mene pagjav vo depresija bidejki imam bajgi pomalo mese a sum mnoogu krupna,nekoi sto imaat vo 4,5 mene toljav mi e sega,i se zamarav se dodeka dojtorot ne mi objasni deka toa nema vrska so bebeto i zavisi od konstrukcijata na zenata(visina,debelina,sirina na kolkovi i dr) ,zatoa uzivkaj i ne se zamaraj :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Мацо кај секоја жена е различно. Ја видов и јас феминката во 7ма недела и ако веруваш јас сум 16та и ептем малку поголем ми е од нејзе. Кај секого е индивидуално,јас до 12/13та недела ич ништо немав. :)

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    pokraj prenatalnite vitamini piev i plus folna od 5mg, magnezium, b complex, vitamin d, vitamin e , ova od vitaminite plus piev i aspirin i lekovi za hormonite sto imav problemi. Ako smetal doktorot deka trebalo za nesto plus ke ti kazel pretpostavuvam